Pro Life christelijke zorgverzekering in 2018

Pro Life christelijke zorgverzekeringWie op zoek is naar een christelijke zorgverzekering, komt vanzelf bij Pro Life uit. Dat is nog de enige zorgverzekeraar met een christelijke zorgverzekering. U kunt bij Pro Life kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis.


Pro Life is onderdeel van de Achmea-groep waartoe ook Zilveren Kruis Achmea en FBTO behoren. Bij de christelijke zorgverzekering van Pro Life krijgt u geen vergoeding voor euthanasie, abortus provocatus en geslachtsveranderende operaties. Deze vallen wel onder de basisverzekering, maar zorgverzekeraars mogen dit soort behandelingen uitsluiten. Ze mogen u er echter geen premiekorting voor geven. Met de Pro Life basisverzekering heeft u verder recht op christelijke kraamzorg, christelijke verpleging en palliatieve zorg.

De natura basisverzekering van Pro Life: Principepolis

Bij Pro Life heeft u keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De christelijke basisverzekering van Pro Life, de Pro Life Principepolis, is een zogeheten naturapolis. U kunt met zo’n naturapolis zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat (vrije artsenkeuze). Heeft Pro Life een contract met zo’n zorgverlener, dan worden de kosten rechtstreeks aan de zorgaanbieder betaald. Als Pro Life geen contract heeft, dan krijgt u maximaal 75 procent vergoed van het gemiddeld tarief dat Pro Life voor die behandeling hanteert. Met welke zorgverleners Pro Life een contract heeft, kunt u nagaan in de zorggids op de site van Pro Life.

De restitutiepolis van Pro Life: Principe Polis Restitutie

Daarnaast biedt Pro Life in 2018 de Pro Life Principe Polis Restitutie aan. Met zo’n restitutiepolis heeft u altijd een vrije artsenkeuze. Uw zorg wordt honderd procent vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij bezoek aan een zorgverlener met wie Pro Life geen contract heeft, krijgt u met de restitutiepolis honderd procent van het wettelijk vastgestelde tarief vergoed. Brengt uw zorgverlener meer in rekening? Dan moet u bijbetalen.

Wat is de premie van de Pro Life christelijke zorgverzekering in 2018?

De premies voor de Pro Life christelijke zorgverzekering zijn in 2018 met 2 euro per maand gestegen ten opzichte van 2017. De premie voor de Pro Life Principe Polis bedraagt in 2018 119,45 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. De premie voor de Pro Life restitutiepolis bedraagt 123,75 (was vorig jaar 113,25 euro per maand). Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan krijgt u voor zowel de naturapolis als de restitutiepolis korting. Bereken uw premie op de site van Pro Life, want de daar vermelde premies zijn leidend. Het is mogelijk om bij Pro Life korting via een collectief te krijgen. Vergelijk de zorgverzekering van Pro Life met andere ziektekostenverzekeringen of raadpleeg ons overzicht van premies van zorgverzekeringen.

Pro Life aanvullende zorgverzekeringen

Naast de christelijke zorgverzekering heeft Pro Life ook vier aanvullende ziektekostenverzekeringen ontwikkeld: de Smallpolis (€ 7,50 per maand), de Mediumpolis (€ 18,50 per maand), de Largepolis (€ 34,75 per maand) en de Extra Largepolis (€ 66,50 per maand). Deze aanvullende verzekeringen verschillen van elkaar in wat er gedekt wordt en de hoogte van de vergoedingen. Hoe meer er gedekt wordt en hoe hoger de vergoedingen, hoe hoger ook de premie. Zo biedt de Pro Life Smallpolis vergoeding voor negen behandelingen voor fysiotherapie, terwijl de Mediumpolis 12 fysiobehandelingen verzekert. De Largepolis vergoedt 27 behandelingen voor fysiotherapie en met de Extra Largepolis mag u 40 behandelingen voor fysiotherapie declareren bij Pro Life. Verblijf in een hospice wordt bij alle aanvullende verzekeringen vergoed voor maximaal 65 euro per dag.

Tandartsverzekeringen bij Pro Life

Pro Life biedt drie tandartsverzekeringen aan: Tand Small (13,95 euro premie per maand), Tand Medium (24,50 premie per maand) en Tand Large (40,95 euro premie per maand). De maximale vergoeding per jaar verschilt per tandartsverzekering. Bij alle drie de tandartsverzekeringen worden consulten, vullingen, trekken en preventieve zorg volledig vergoed en krijgt u van de overige tandartsbehandelingen maximaal 75 procent vergoed. Alleen voor de Tand Large tandartsverzekering geldt een medische acceptatie. Bekijk alle premies en voorwaarden op de site van Pro Life. U kunt hieronder de Pro Life zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vergelijken kan op prijs, klantbeoordeling, eigen risico en vrije zorgkeuze:

Pro Life christelijke zorgverzekering in 2018
3.7 (73.33%) 3 votes

Deel dit met je vrienden!