Pro Life christelijke zorgverzekeringen in 2023

Wie op zoek is naar een christelijke zorgverzekering, komt vanzelf bij Pro Life uit. Dat is nog de enige zorgverzekeraar met een christelijke zorgverzekering. U kunt bij Pro Life kiezen uit een budget naturapolis van € 131,95 per maand en een gewone naturapolis van € 137,95 per maand. Verder gaat de christelijke zorgverzekering van Pro Life in 2023 inhoudelijk sterk veranderen.

De christelijke zorgverzekering van Pro Life: budgetpolis en naturapolis

Pro Life christelijke zorgverzekering Pro Life

Pro Life is onderdeel van de Achmea-groep waartoe ook Zilveren Kruis en FBTO behoren. Bij de christelijke zorgverzekering van Pro Life kreeg u in 2022 geen vergoeding voor euthanasie, abortus provocatus en geslachtsveranderende operaties. Deze vallen wel onder de basisverzekering, maar zorgverzekeraars mogen dit soort behandelingen uitsluiten. Ze mogen u er echter geen premiekorting voor geven.

Maar dat gaat in 2023 veranderen. Pro Life gaat dan alle basiszorg vergoeden, dus ook transgenderzorg, abortus, euthanasie en ivf-behandelingen worden vergoed. De christelijke zorgverzekeraar zegt in een toelichting dat het oude beleid mensen tegenover elkaar gezet heeft en gekwetst heeft. Verder zegt de zorgverzekeraar dat ook christenen vaak verschillend denken over het uitsluiten van de vergoedingen. Nu krijgen klanten van Pro Life zelf de keuze om van bepaalde vergoedingen wel of geen gebruik te maken.

Christelijke zorgverzekering blijft bestaan

Ondanks alle veranderingen blijft er volgens Pro Life nog steeds sprake van een christelijke zorgverzekering. Met de Pro Life basisverzekering heeft u verder recht op christelijke kraamzorg, christelijke verpleging en palliatieve zorg. Alle vergoedingen staan op de site van Pro Life. Ook in de aanvullende zorgverzekeringen blijven vergoedingen voor christelijke zorg bestaan. Volgens Pro Life hebben de veranderingen in de christelijke zorgverzekering geen invloed op de premie van 2023.

De budget polis van Pro Life

Pro Life heeft in 2023 twee basisverzekeringen in de aanbieding en die zijn allebei flink duurder geworden. De goedkoopste Pro Life zorgverzekering is de budget naturapolis Principe Polis Budget. Die kost in 2023 € 131,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is een flinke stijging ten opzichte van 2022, toen de premie nog € 117,30 bedroeg

Nadeel is dat u met deze goedkope polis maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen en zorgverleners terecht kunt voor planbare zorg. Gaat u naar een zorgverlener met wie Pro Life een contract heeft, dan krijgt u de zorg volledig vergoed. Let wel even op, want op de site van Pro Life staat dat u met de budgetpolis ook bij slechts een deel van de gecontracteerde ziekenhuizen uw zorgkosten volledig vergoed krijgt.

Pro Life budgetpolis vergoeding voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener

Gaat u echter naar een zorgverlener met wie Pro Life geen contract heeft, dan krijgt u maar 75 procent vergoed van het gemiddelde tarief waarmee Pro Life die zorg inkoopt. Met een budget naturapolis, ook wel selectieve naturapolis genoemd, kan het dus zijn dat u verder moet reizen naar een zorgverlener en dat u vaker een deel van de rekening zelf moet betalen.

Bij een spoedgeval, verloskunde en kaakchirurgie wordt de zorg in het ziekenhuis altijd volledig vergoed, ook al heeft die zorgverlener of dat ziekenhuis geen contract met Pro Life. Op de site van Pro Life staat een handig overzicht van zorgverleners met wie Pro Life een contract heeft. Bereken uw premie.

De natura basisverzekering van Pro Life: Principepolis

Naast de Pro Life Principe Polis Budget heeft Pro Life ook de gewone Pro Life Principe Polis. Dit is een zogeheten naturapolis. U kunt met zo’n naturapolis zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Heeft Pro Life een contract met zo’n zorgverlener, dan worden de kosten rechtstreeks en volledig aan de zorgaanbieder betaald.

Als Pro Life geen contract heeft, dan krijgt u maximaal 75 procent vergoed van het gemiddeld tarief dat Pro Life aan wel gecontracteerde zorgverleners betaalt. Met welke zorgverleners Pro Life een contract heeft, kunt u nagaan in de zorggids op de site van Pro Life. 

Ook deze christelijke zorgverzekering is in 2023 duurder geworden. De Principe Polis kost in 2023 € 137,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. In 2022 was dat nog € 124,90 per maand.

Korting op de Pro Life christelijke zorgverzekering in 2023

Bij elke zorgverzekeraar kunt u korting op de premie krijgen als u het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar vrijwillig verhoogt. Dat kan met maximaal 500 euro tot 885 euro eigen risico in totaal (wettelijk eigen risico + vrijwillig eigen risico). Dat betekent dus ook dat de eerste 885 euro zorgkosten voor uw eigen rekening zijn en dat moet u wel kunnen betalen als de nood aan de man komt. Voordeel is wel dat u korting op de zorgpremie krijgt. Bereken uw premie op de site van Pro Life, want de daar vermelde premies zijn leidend.

Verder kunt u korting op de premie van de christelijke zorgverzekering van Pro Life krijgen als u de premie voor het hele jaar ineens betaalt. De Pro Life Principe Budget Polis kost dan € 1.567,57. Voor de Pro Life Principe Polis betaalt u in dat geval € 1.638,85.

Voorheen mochten zorgverzekeraars nog korting op de basisverzekering geven als u die via een collectief afsloot, maar dat mag in 2023 niet meer. U kunt in 2023 alleen nog collectiviteitskorting op aanvullende zorgverzekeringen krijgen.

Vergelijk de zorgverzekering van Pro Life met andere ziektekostenverzekeringen of raadpleeg ons overzicht van premies van zorgverzekeringen.

Pro Life aanvullende zorgverzekeringen

Naast de christelijke zorgverzekering heeft Pro Life ook vier aanvullende ziektekostenverzekeringen ontwikkeld: de Smallpolis (€ 7,95 per maand), de Mediumpolis (€ 20,50 per maand), de Largepolis (€ 42,75 per maand) en de Extra Largepolis (€ 74,25 per maand). Deze aanvullende verzekeringen verschillen van elkaar in dekking en hoogte van de vergoedingen. Hoe meer er gedekt wordt en hoe hoger de vergoedingen, hoe hoger ook de premie.

Zo biedt de Pro Life Smallpolis vergoeding voor negen behandelingen voor fysiotherapie, terwijl de Mediumpolis 12 fysiobehandelingen verzekert. De Largepolis vergoedt 27 behandelingen voor fysiotherapie en met de Extra Largepolis mag u 36 behandelingen voor fysiotherapie declareren bij Pro Life.

Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar wordt alleen via de Large en de Extra Large aanvullende verzekeringen vergoed. En daarbij geldt dan een wachttijd van 1 jaar. Op de aanvullende zorgverzekeringen van Pro Life is nog wel collectiviteitskorting van toepassing, dus bereken uw premie op de site.

Tandartsverzekeringen bij Pro Life

Pro Life biedt drie tandartsverzekeringen aan: Tand Small (€14,50 premie per maand), Tand Medium (€ 26,50 premie per maand) en Tand Large (€ 44,50 premie per maand). De maximale vergoeding per jaar verschilt per tandartsverzekering en bedraagt respectievelijk maximaal 250, 500 en 1000 euro per jaar. Bij alle drie de tandartsverzekeringen worden consulten, vullingen, foto’s, verdovingen, trekken en een second opinion volledig vergoed, de zogeheten C-codes. Van de overige tandartsbehandelingen, zoals de mondhygiënist en het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten, wordt maximaal 75 procent vergoed.

De tandartsverzekeringen verschillen in de hoogte van de totale vergoeding per kalenderjaar. Bij Tand Small krijgt u maximaal 250 euro per kalenderjaar vergoedt. Bij Tand Medium is dat 500 euro en bij Tand Large is de maximale vergoeding per kalenderjaar duizend euro. Alleen voor de Tand Large tandartsverzekering geldt een medische acceptatie.

Bekijk alle premies en voorwaarden op de site van Pro Life. U kunt hieronder de Pro Life zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen. Een samenvatting van de belangrijkste polisvoorwaarden van de christelijke zorgverzekering van Pro Life is ook te vinden in de zorgverzekeringskaart. Lees de zorgverzekeringskaart van de Principe Polis en de Principe Polis Budget.

De christelijke zorgverzekering van Pro Life vergelijken

Via de zorgvergelijker hieronder kunt u de christelijke zorgverzekering van Pro Life vergelijken met andere zorgverzekeringen. In de tweede stap kunt u ook aanvullende zorgverzekeringen in de vergelijking meenemen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen