Dit zijn de zorgverzekeringen van De Friesland in 2022

De zorgverzekeringen van de Friesland zijn in 2022 beperkt tot een budget naturaverzekering, van € 113,25 premie per maand, en een gewone naturapolis van € 131,45 per maand. Alles over de zorgverzekeringen van De Friesland op een rij.

Alle zorgverzekeringen van De Friesland

de zorgverzekeringen van De Friesland

De zorgverzekeringen van De Friesland bestaan in 2022 uit twee basisverzekeringen, 7 aanvullende verzekeringen en 5 tandartsverzekeringen. In 2019 had De Friesland nog een restitutiepolis, maar die wordt sinds 2020 niet meer aangeboden. Bij een restitutiepolis heeft de consument vrije zorgkeuze en wordt de rekening altijd volledig vergoed, ook al heeft de zorgverzekeraar geen contract met de zorgverlener. Zorgverzekeraars willen juist meer sturing op de zorguitgaven hebben. Toch behoefte aan vrije zorgkeuze? Lees dan hier wat de goedkoopste restitutiepolis is.

Twee natura zorgverzekeringen van De Friesland

De Friesland biedt in 2022 twee basisverzekeringen aan: De Alles Verzorgd Polis en de budgetverzekering Zelf Bewust Polis. De Alles Verzorgd-zorgverzekering is een zogeheten naturapolis. Dat betekent dat de rekening van de zorgverlener rechtstreeks naar De Friesland gaat. U hoeft dan niets voor te schieten. U heeft een ruime keuze in zorgverleners bij u in de buurt met wie De Friesland een contact heeft. Een behandeling bij zo’n zorgverlener of ziekenhuis wordt volledig vergoed. Zoek in de zorgvinder op met welke zorgverleners De Friesland een contract heeft.

Gaat u toch naar een zorgverlener met wie De Friesland geen contract heeft, dan vergoedt de verzekeraar met de Alles Verzorgd-polis maximaal 80% van het marktconforme tarief. Ook moet u de nota dan soms eerst zelf betalen. Overweeg daarom ook de combinatieverzekering van bijvoorbeeld OHRA of Nationale Nederlanden. Die rekenen voor hun online zorgverzekeringen een lagere premie en u heeft toch nagenoeg volledig vrije zorgkeuze.

De premie van De Friesland Alles Verzorgd polis

De premie van de Alles Verzorgd Polis in 2022 is € 131,45 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Dat is 3 euro per maand meer dan in 2021.

Kiest u voor een vrijwillig extra eigen risico van 500 euro, dan daalt de premie met € 17,50 naar € 113,95 per maand. Via allerlei collectieven voor onder meer ZZP’ers, onderwijspersoneel en seniorenverenigingen kunt u korting krijgen op de premie. Die korting is sinds 2021 maximaal vijf procent. Bereken de premie van De Friesland zorgverzekering.

De budgetverzekering van De Friesland: De Zelf Bewust zorgverzekering

De Zelf Bewust zorgverzekering is de budget zorgverzekering van De Friesland. Deze Zelf Bewust Zorgverzekering is in 2022 met met een premie van € 113,25 per maand de goedkoopste zorgverzekering van De Friesland. De premie is met 25 cent per maand gestegen ten opzichte van 2021.

Op die premie kunt u 22 euro per maand korting krijgen, als u kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar. Dan is deze zorgverzekering van De Friesland met een premie van € 91,25 zelfs een van de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland. Ook met de budget basisverzekering van De Friesland krijgt u een volledige vergoeding voor kosten die u maakt bij zorgverleners met wie De Friesland een contract heeft.

Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u in 2022 met de Zelf Bewust Polis maximaal 75 procent vergoed volgens het marktconforme tarief. Die vergoeding is dus lager dan die van de Alles Verzorgd Polis. De budgetverzekering is een internetpolis, dus u moet alles online regelen. Lees meer over de Zelf Bewust Polis van De Friesland en bereken uw premie.

Vergelijk zorgverzekeringen en vraag vrijblijvend gratis offertes op om premies en voorwaarden te vergelijken. Bekijk de polisvoorwaarden van De Friesland zorgverzekeringen.

Korting op de zorgverzekering van De Friesland

Ook in 2022 heeft De Friesland met diverse werkgevers en verenigingen afspraken gemaakt waardoor werknemers en leden van die verenigingen korting krijgen op de zorgverzekering van De Friesland. De korting varieert per collectief. Op de Zelf Bewust zorgverzekering van De Friesland kunt u geen collectiviteitskorting krijgen. Wettelijk mogen zorgverzekeraars in 2021 nog maar vijf procent collectiviteitskorting geven. Dat was in 2019 nog tien procent. Bekijk de collectieve zorgverzekeringen van De Friesland. U kunt ook korting krijgen als u de premie per kwartaal, per half jaar of per jaar betaalt. De in dit artikel genoemde premies van De Friesland zijn nog zonder korting weergegeven.

Aanvullende zorgverzekeringen van De Friesland in 2022

Naast de basisverzekering kunt u nog een aanvullende zorgverzekering van De Friesland afsluiten. Daarmee wordt zorg vergoed die niet onder de basisverzekering valt. Welke aanvullende zorgverzekering u kunt afsluiten, hangt af van uw basisverzekering. Met de Zelf Bewust budgetpolis kunt u kiezen uit drie aanvullende zorgverzekeringen:

  • AV Instap: € 1,95 per maand
  • AV Opstap: € 7,25 per maand
  • AV Doorstap: € 8,95 per maand

Sluit u de De Friesland Alles Verzorgd basisverzekering af, dan kunt u kiezen uit 5 aanvullende zorgverzekeringen:

De vergoedingen van de aanvullende verzekeringen lopen sterk uiteen. De AV Budget zorgverzekering vergoedt onder meer negen behandelingen voor fysiotherapie en kent geen vergoeding voor brillen, lenzen en alternatieve geneeswijzen.

De AV Optimaal vergoedt maximaal 36 behandelingen voor fysiotherapie. Dat maakt de AV Optimaal een interessante aanvullende zorgverzekering voor reumapatiënten. Maar de AV Optimaal vergoedt nog veel meer zoals brillen en contactlenzen (maximaal € 150,- per drie jaar) en alternatieve geneeswijzen (maximaal 600 euro per jaar). Daarnaast vergoedt de AV Optimaal orthodontie voor kinderen tot 18 jaar tot maximaal € 1750,- maar je hebt wel te maken met een wachttijd van 1 jaar. Lees wat de AV Optimaal aanvullende verzekering nog meer vergoedt.

Kinderen onder de achttien zijn gratis meeverzekerd als ze naast de basisverzekering dezelfde aanvullende verzekering als één van hun ouders hebben. Bekijk de vergoedingenwijzer op de site van De Friesland. Bekijk ook de polisvoorwaarden van de aanvullende zorgverzekeringen van De Friesland.

Tandartsverzekeringen bij De Friesland Alles Verzorgd Polis

De Friesland heeft drie tandartsverzekeringen in de aanbieding als aanvulling op de Alles Verzorgd Polis: AV Tand Standaard (€ 13,50 premie per maand), AV Tand Extra (€ 24,50 per maand) en AV Tand Optimaal (premie € 39,25 per maand). De hoogte van de vergoedingen en de dekking van de tandartsverzekeringen loopt uiteen. Alle drie de tandartsverzekeringen van De Friesland vergoeden onder meer 100% van de meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen). Maar alleen de AV Extra-verzekering vergoedt orthodontie vanaf 18 jaar (tot 750 euro eenmalig).

Voor techniekkosten en de meeste overige tandartskosten en het maken van foto’s wordt bij de tandartsverzekeringen van De Friesland tachtig procent vergoed. De AV Tand Standaard en Extra-verzekeringen vergoeden geen materiaal- en techniekkosten. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug. Ook orthodontie wordt door de AV Tand Standaard en Extra-verzekeringen niet vergoed.

De Tand Optimaal verzekering vergoedt wel techniekkosten en orthodontie. Voor de AV Tand Optimaal verzekering geldt een medische selectie. AV Tand Standaard vergoedt maximaal 250 euro per jaar aan gedekte kosten. AV Tand Extra vergoedt maximaal 500 euro per jaar van de verzekerde kosten. En met AV Tand Optimaal zijn tandheelkundige behandelingen tot maximaal 1000 euro per jaar verzekerd, mits ze onder de dekking vallen.

Tandartsverzekeringen als aanvulling op de Zelf Bewust polis

Let op: heb je een Zelf Bewust budgetpolis als basisverzekering? Dan kun je bij de tandartsverzekeringen alleen de AV Tand Opstap-verzekering en de AV Tand Doorstap-verzekering afsluiten. Die vergoeden 80 procent van de meeste tandartskosten tot een maximum van 250 euro bij de Opstap-verzekering en 500 euro bij de Doorstap-tandartsverzekering. De AV Tand Opstap-verzekering kost 11,50 euro per maand in 2022. De premie voor de AV Tand Doorstap-verzekering is 24,25 euro per maand.

Bekijk alle premies van de tandartsverzekeringen van De Friesland. Premies en voorwaarden op de site van De Friesland zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

De extra’s van De Friesland zorgverzekering

Wie een zorgverzekering bij De Friesland afsluit, kan profiteren van een aantal extra diensten. Zo biedt De Friesland wachtlijstbemiddeling en wordt een second opinion vergoed. Ook is er een 24-uurs zorglijn voor vragen over uw gezondheid. Een van de zorgverzekeringen van De Friesland afsluiten? Kijk eerst naar de premies, vergoedingen en polisvoorwaarden. Premies op de site van De Friesland zijn leidend. Vergelijk hieronder met andere zorgverzekeraars:

Wie is De Friesland?

De Friesland Zorgverzekeraar zoals het bedrijf officieel heet, is met ruim 568.000 verzekerden naar eigen zeggen de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. Het bedrijf is net als bijvoorbeeld net als FBTO, Ziezo, Centraal Beheer en de christelijke zorgverzekeraar Pro Life en Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea. Met een marktaandeel van 61 procent heeft zorgverzekeraar De Friesland van oudsher een sterke basis in ‘Fryslân’ , maar De Friesland Zorgverzekeraar richt zich tegenwoordig ook op de rest van Nederland.

Zorgverzekeringen van De Friesland vergelijken met andere aanbieders

Hieronder kunt u de zorgverzekeringen van De Friesland vergelijken met wat andere zorgverzekeraars aanbieden. Vul de gevraagde gegevens in, klik op de rode knop en vergelijk:

Static Template
3/5 - (2 stemmen)

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen