De zorgverzekeringen van De Friesland in 2020

de zorgverzekeringen van De Friesland De zorgverzekeringen van de Friesland zijn in 2020 beperkt tot een budget naturaverzekering van € 110,50 per maand en een gewone naturapolis van € 125,45 per maand. De restitutiepolis wordt niet meer aangeboden. Alles over de zorgverzekeringen van De Friesland op een rij.

Minder zorgverzekeringen van De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar zoals het bedrijf officieel heet, is met ruim een half miljoen verzekerden naar eigen zeggen de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. Het bedrijf is net als bijvoorbeeld de christelijke zorgverzekeraar Pro Life en Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea. De Friesland heeft van oudsher een sterke basis in Friesland, maar de verzekeraar richt zich tegenwoordig ook op de rest van Nederland.

De zorgverzekeringen van De Friesland bestaan in 2020 uit twee basisverzekeringen, vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. In 2019 had De Friesland nog een restitutiepolis, maar die wordt in 2020 niet meer aangeboden. Bij een restitutiepolis heeft de consument vrije zorgkeuze en wordt de rekening altijd volledig vergoed, ook al heeft de zorgverzekeraar geen contract met de zorgverlener. Zorgverzekeraars willen juist meer sturing op de zorguitgaven hebben. Toch behoefte aan vrije zorgkeuze? Lees dan hier wat de goedkoopste restitutiepolis is.

Twee natura zorgverzekeringen van De Friesland

De Friesland biedt in 2020 twee basisverzekeringen aan: De Alles Verzorgd Polis en de budgetverzekering Zelf Bewust Polis. De Alles Verzorgd-zorgverzekering is een zogeheten naturapolis. Dat betekent dat de rekening van de zorgverlener rechtstreeks naar De Friesland gaat. U hoeft dan niets voor te schieten. U heeft een ruime keuze in zorgverleners bij u in de buurt met wie De Friesland een contact heeft. Een behandeling bij zo’n zorgverlener of ziekenhuis wordt volledig vergoed. Zoek in de zorgvinder op met welke zorgverleners De Friesland een contract heeft.

Gaat u toch naar een zorgverlener met wie De Friesland geen contract heeft, dan vergoedt de verzekeraar maximaal 80% van het marktconforme tarief. Ook moet u de nota dan soms eerst zelf betalen. Overweeg daarom ook de restitutieverzekering van bijvoorbeeld OHRA of Nationale Nederlanden. Die rekenen voor hun online zorgverzekeringen een lagere premie en u heeft toch volledig vrije zorgkeuze.

De premie van De Friesland Alles Verzorgd polis

De premie van de Alles Verzorgd Polis in 2020 is € 125,45 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Kiest u voor een vrijwillig extra eigen risico van 500 euro, dan daalt de premie met 20 per maand. Via allerlei collectieven voor onder meer ZZP’ers, onderwijspersoneel en seniorenverenigingen kunt u korting krijgen op de premie. Die korting is in 2020 maximaal vijf procent. Bereken de premie van De Friesland zorgverzekering.

De budgetverzekering van De Friesland

Nieuw sinds 2016 is de Zelf Bewust budget polis van De Friesland. De Zelf Bewust zorgverzekering is met een premie van € 110,50 per maand de goedkoopste zorgverzekering van De Friesland. Bij het hoogste eigen risico is het met een premie van € 88,50 zelfs een van de goedkoopste zorgverzekeringen, net achter de zorgverzekering van Just. Ook met de budget basisverzekering van De Friesland krijgt u een volledige vergoeding voor kosten die u maakt bij zorgverleners met wie De Friesland een contract heeft.

Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u in 2020 maximaal 75 procent vergoed volgens het marktconforme tarief. Die vergoeding is dus lager dan die van de Alles Verzorgd Polis. De budgetverzekering is een internetpolis, dus u moet alles online regelen. Lees meer over de Zelf Bewust Polis van De Friesland en bereken uw premie.

Vergelijk zorgverzekeringen en vraag vrijblijvend gratis offertes op om premies en voorwaarden te vergelijken. Bekijk de polisvoorwaarden van De Friesland zorgverzekeringen.

Korting op de zorgverzekering van De Friesland

Ook in 2020 heeft De Friesland met diverse werkgevers en verenigingen afspraken gemaakt waardoor werknemers en leden van die verenigingen korting krijgen op de zorgverzekering van De Friesland. De korting varieert per collectief. Wettelijk mogen zorgverzekeraars in 2020 nog maar vijf procent collectiviteitskorting geven. Dat was in 2019 nog tien procent. Bekijk de collectieve zorgverzekeringen van De Friesland. U kunt ook korting krijgen als u de premie per kwartaal, per half jaar of per jaar betaalt.

Aanvullende zorgverzekeringen van De Friesland

Naast de basisverzekering kunt u nog een aanvullende verzekering afsluiten. Daarmee wordt zorg vergoed die niet onder de basisverzekering valt. Bij De Friesland kunt u kiezen uit vijf aanvullende verzekeringen: de nieuwe AV Instap-verzekering (€ 1,95 per maand), De AV Budget zorgverzekering (€ 7,50 per maand), de AV Standaard aanvullende verzekering (€ 15,50 per maand), de AV Extra verzekering (€ 24,25 per maand) en de AV Optimaal aanvullende verzekering van € 49,95 per maand.

De nieuwe AV Instap-verzekering vergoedt tandartskosten na een ongeval, spoedeisende zorg in het buitenland en dekt reiskosten voor ziekenbezoek en verblijfkosten.

De vergoedingen van de aanvullende verzekeringen lopen sterk uiteen. De AV Budget zorgverzekering vergoedt maximaal negen behandelingen voor fysiotherapie en kent geen vergoeding voor brillen, lenzen en alternatieve geneeswijzen.  De AV Optimaal vergoedt maximaal 36 behandelingen voor fysiotherapie. Dat maakt de AV Optimaal een interessante aanvullende zorgverzekering voor reumapatiënten. Maar de AV Optimaal vergoedt nog veel meer zoals brillen en contactlenzen (maximaal € 150,- per drie jaar), alternatieve geneeswijzen (maximaal 600 euro per jaar) en kronen en bruggen voor kinderen tot 18 jaar. Ook de extra kosten van spoedeisende hulp zijn wereldwijd gedekt. Kinderen onder de achttien zijn gratis meeverzekerd als ze naast de basisverzekering dezelfde aanvullende verzekering als één van hun ouders hebben. Bekijk de vergoedingenwijzer op de site van De Friesland.

Let wel op want je kunt met de budgetverzekering Zelf Bewust maar een beperkt aantal aanvullende zorgverzekeringen afsluiten.

Tandartsverzekeringen bij De Friesland

De Friesland heeft drie tandartsverzekeringen in de aanbieding: AV Tand Standaard (€ 13,25 premie per maand), AV Tand Extra (€ 23,25 per maand) en AV Tand Optimaal (premie € 36,25 per maand). De hoogte van de vergoedingen en de dekking van de tandartsverzekeringen loopt uiteen. Alle drie de tandartsverzekeringen van De Friesland vergoeden onder meer 100% van de meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen). Maar alleen de AV Extra-verzekering vergoedt orthodontie vanaf 18 jaar (tot 750 euro eenmalig).

Voor techniekkosten en de meeste overige tandartskosten en het maken van foto’s wordt bij de tandartsverzekeringen van De Friesland tachtig procent vergoed. De AV Tand Standaard en Extra-verzekeringen vergoeden geen materiaal- en techniekkosten. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug. Ook orthodontie wordt door de AV Tand Standaard en Extra-verzekeringen niet vergoed.

De Tand Optimaal verzekering vergoedt wel techniekkosten en orthodontie. Voor de AV Tand Optimaal verzekering geldt een medische selectie. Bekijk alle tandartsverzekeringen van De Friesland. Ook bij de tandartsverzekeringen geldt dat niet elke verzekering in combinatie met de Zelf Bewust-polis is af te sluiten. Bekijk alle premies van de tandartsverzekeringen van De Friesland. Premies en voorwaarden op de site van De Friesland zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

De extra’s van De Friesland zorgverzekering

Wie een zorgverzekering bij De Friesland afsluit, kan profiteren van een aantal extra diensten. Zo biedt De Friesland wachtlijstbemiddeling en wordt een second opinion vergoed. Ook is er een 24-uurs zorglijn voor vragen over uw gezondheid. Een van de zorgverzekeringen van De Friesland afsluiten? Kijk eerst naar de premies, vergoedingen en polisvoorwaarden. Premies op de site van De Friesland zijn leidend. Vergelijk hieronder met andere zorgverzekeraars:

Deel dit met je vrienden!