De zorgverzekeringen van De Friesland in 2019

de zorgverzekeringen van De FrieslandDe Friesland Zorgverzekeraar zoals het bedrijf officieel heet, is met een half miljoen verzekerden naar eigen zeggen de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. De Friesland heeft van oudsher een sterke basis in Friesland, maar de verzekeraar richt zich tegenwoordig ook op de rest van Nederland. De zorgverzekeringen van De Friesland bestaan in 2019 uit drie basisverzekeringen, vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen.

De naturapolis van De Friesland: Alles Verzorgd polis

De Friesland biedt in 2019 drie basisverzekeringen aan: De Alles Verzorgd Polis, de budgetverzekering Zelf Bewust Polis en de Vrije Keus Polis. De Alles Verzorgd-zorgverzekering is een zogeheten naturapolis. Dat betekent dat de rekening van de zorgverlener rechtstreeks naar De Friesland gaat. U niets hoeft voor te schieten. U heeft een ruime keuze in zorgverleners bij u in de buurt met wie De Friesland een contact heeft. Een behandeling bij zo’n zorgverlener of ziekenhuis wordt volledig vergoed. Zoek in de zorgvinder op met welke zorgverleners De Friesland een contract heeft.

Gaat u toch naar een zorgverlener met wie De Friesland geen contract heeft, dan vergoedt de verzekeraar maximaal 80% van het marktconforme tarief. Ook moet u de nota dan soms eerst zelf betalen. Op de site van De Friesland staat precies met welke zorgverleners De Friesland een contract heeft. Met de Alles Verzorgd Polis kunt u uw eigen risico gespreid betalen.

Premie Alles Verzorgd Polis De Friesland

De premie van de Alles Verzorgd Polis in 2019 is 125,45 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Kiest u voor een vrijwillig extra eigen risico van 500 euro, dan daalt de premie naar 103,45 euro per maand. Bereken de premie van De Friesland zorgverzekering.

De budgetverzekering van De Friesland

Nieuw sinds 2016 is de Zelf Bewust budget polis van De Friesland. De Zelf Bewust zorgverzekering is met een premie van 106,75 euro per maand de goedkoopste zorgverzekering van De Friesland. Bij het hoogste eigen risico is het met een premie van 84,75 euro zelfs een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Ook met de budget basisverzekering van De Friesland krijgt u een volledige vergoeding voor kosten die u maakt bij zorgverleners met wie De Friesland een contract heeft.

Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u in 2019 maximaal 70 procent vergoed volgens het marktconforme tarief. Die vergoeding is dus lager dan die van de Alles Verzorgd Polis. De budgetverzekering een internetpolis, dus u moet alles online regelen. Lees meer over de Zelf Bewust Polis van De Friesland en bereken uw premie.

De restitutiepolis van De Friesland: Vrije Keus

De Vrije Keuze Polis van De Friesland is een restitutiepolis. Dat betekent dat u zelf uw zorgverlener kunt kiezen, ook als deze geen contract heeft met De Friesland. Rekeningen van niet-gecontracteerde zorgverleners worden volledig vergoed conform het Nederlandse tarief. Dat betekent ook dat als uw zorgverlener een hoger tarief rekent, u het verschil zelf moet betalen. De Friesland belooft dat ze declaraties binnen tien werkdagen uitbetaalt. Declareren kan via een app. En ook bij deze basisverzekering kunt u het eigen risico gespreid betalen.

De premie van de Vrije Keus Polis in 2019 is 132,25 euro per maand, tien euro meer dan in 2018. Ingediende zorgnota’s worden vergoed tot honderd procent van het gebruikelijke tarief. Is uw zorgverlener dus duurder, dan kan het zijn dat u bij moet betalen.

Vergelijk zorgverzekeringen en vraag vrijblijvend gratis offertes op om premies en voorwaarden te vergelijken. Bekijk de polisvoorwaarden van De Friesland zorgverzekeringen.

Korting op de zorgverzekering van De Friesland

Ook in 2019 heeft De Friesland met diverse werkgevers en verenigingen afspraken gemaakt waardoor werknemers en leden van die verenigingen korting krijgen op de zorgverzekering van De Friesland. De korting varieert per collectief. Bekijk de collectieve zorgverzekeringen van De Friesland. U kunt ook korting krijgen als u de premie per kwartaal, per half jaar of per jaar betaalt.

Aanvullende zorgverzekeringen van De Friesland

Naast de basisverzekering kunt u nog een aanvullende verzekering afsluiten. Daarmee wordt zorg vergoed die niet onder de basisverzekering valt. Bij De Friesland kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen: De AV Budget zorgverzekering (6,95 euro per maand), de AV Standaard aanvullende verzekering (14,75 euro per maand), de AV Extra verzekering (22,95 euro per maand) en de AV Optimaal aanvullende verzekering van 46,50 euro per maand.

De vergoedingen van de aanvullende verzekeringen lopen sterk uiteen. De AV Budget zorgverzekering vergoedt maximaal negen behandelingen voor fysiotherapie en kent geen vergoeding voor brillen, lenzen en alternatieve geneeswijzen.  De AV Optimaal vergoedt medische noodzakelijke behandelingen voor fysiotherapie bij een gecontracteerde zorgverlener (vanaf de 37e of 51e behandeling alleen op aanvraag). Dat maakt de AV Optimaal een interessante aanvullende zorgverzekering voor reumapatiënten. Maar de AV Optimaal vergoedt nog veel meer zoals brillen en contactlenzen (maximaal 150,- per drie jaar), alternatieve geneeswijzen (maximaal 600 euro per jaar) en orthodontie voor kinderen tot 18 jaar. Ook de extra kosten van spoedeisende hulp in EU-landen en verdragslanden zijn gedekt. Kinderen onder de achttien zijn gratis meeverzekerd als ze naast de basisverzekering dezelfde aanvullende verzekering als één van hun ouders hebben. Bekijk de vergoedingenwijzer op de site van De Friesland.

Tandartsverzekeringen bij De Friesland

De Friesland heeft drie tandartsverzekeringen in de aanbieding: AV Tand Standaard (vanaf 12,50 euro premie per maand), AV Tand Extra (vanaf premie 21,95 per maand) en AV Tand Optimaal (premie vanaf 33,95 per maand). De hoogte van de vergoedingen en de dekking van de tandartsverzekeringen loopt uiteen. Alle drie de tandartsverzekeringen van De Friesland vergoeden onder meer 100% van de meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen). Maar alleen de AV Extra-verzekering vergoedt orthodontie vanaf 18 jaar (tot 750 euro eenmalig).

Voor techniekkosten en de meeste overige tandartskosten en het maken van foto’s wordt bij de tandartsverzekeringen van De Friesland tachtig procent vergoed. De AV Tand Standaard en Extra-verzekeringen vergoeden geen materiaal- en techniekkosten. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug. Ook orthodontie wordt door de AV Tand Standaard en Extra-verzekeringen niet vergoed.

De Tand Optimaal verzekering vergoedt wel techniekkosten en orthodontie. Voor de AV Tand Optimaal verzekering geldt een medische selectie. Bekijk alle tandartsverzekeringen van De Friesland. Jongeren van 18 tot 22 jaar krijgen korting op de tandartsverzekeringen. Bekijk alle premies van de tandartsverzekeringen van De Friesland. Premies en voorwaarden op de site van De Friesland zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

De extra’s van De Friesland zorgverzekering

Wie een zorgverzekering bij De Friesland afsluit, kan profiteren van een aantal extra diensten. Zo biedt De Friesland wachtlijstbemiddeling en wordt een second opinion vergoed. Ook is er een 24-uurs zorglijn voor vragen over uw gezondheid. Een van de zorgverzekeringen van De Friesland afsluiten? Kijk eerst naar de premies, vergoedingen en polisvoorwaarden. Premies op de site van De Friesland zijn leidend. Vergelijk hieronder met andere zorgverzekeraars:

Deel dit met je vrienden!