Ga naar de inhoud

Goedkope autoverzekering is ook goed

Goedkope autoverzekeringen zijn vaak net zo goed als dure autoverzekeringen. Door autoverzekeringen te vergelijken en over te stappen naar een goedkope autoverzekeringen kunnen automobilisten 1,1 miljard euro besparen.

Dat stelt vergelijkingssite Verzekeringssite.nl op basis van een onderzoek onder 46 autoverzekeringen. De site onderzocht voor bijna alle autoverzekeraars het verband tussen de kwaliteit en de prijs. De site nam de gemiddelde prijspositie per verzekeraar en zette dat cijfer af tegen de gemiddelde kwaliteitsscore van de aangeboden dekkingen.

Daaruit bleek bijvoorbeeld dat de autoverzekering van de Noordhollandsche van 1816 relatief duur is, maar niet beter is dan de goedkopere verzekeringen.

Dure all risk autoverzekering minder goed

Bij beperkt casco en volledig casco verzekeringen, ook wel all risk verzekeringen genoemd, is zelfs sprake van een negatief verband. Consumenten met een duurdere volledig casco dekking zijn dus over het algemeen slechter verzekerd, dan consumenten met een goedkope verzekering. Lees meer over besparen op je autoverzekering.

Nieuwe merken goedkope autoverzekeringen

Veel autoverzekeraars hebben de afgelopen paar jaar nieuwe, goedkope merken in de markt gezet zoals Budgio. “Met deze goedkopere producten hopen de autoverzekeraars nieuwe klanten te krijgen. Wij raden iedereen aan om te kijken of voor hun auto ook een betere en voordeligere autoverzekering beschikbaar is,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. “Consumenten die al langer dan twee á drie jaar bij dezelfde verzekering zitten, kunnen al gauw meer dan tweehonderd euro besparen.”

“In totaal rijden er in Nederland zo’n 6,8 miljoen auto’s rond. Als al deze autobezitters overstappen, besparen we met z’n allen 1,1 miljard euro.” Eerder al toonde de vergelijkingssite aan dat consumenten fors kunnen bezuinigen op verzekeringen door verzekeringsproducten te vergelijken.

5/5 - (1 stemmen)