Ga naar de inhoud

Forse stijging premie autoverzekering

De premies voor autoverzekeringen zijn in een jaar tijd gemiddeld met elf procent gestegen. Vooral de premie voor WA-verzekeringen gingen omhoog. De gemiddelde premie voor een WA-autoverzekering steeg met zestien procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl. De site heeft van 4500 aangevraagde offertes van januari 2011 voor dezelfde autoverzekeraars de premies van 2012 berekend. “De stijgingen kunnen zelfs oplopen tot 148 procent,” aldus directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. Hij adviseert consumenten door de grote stijgingen opnieuw hun premie voor de autoverzekering te vergelijken.

Vooral premie WA-autoverzekering gestegen

Gemiddeld is de WA-premie met bijna 50 euro per jaar gestegen. Dat komt neer op 16 procent. De premie van de volledig cascodekking, de zogeheten allrisk-verzekering, is gemiddeld veel minder gestegen: 28 euro (6 procent). Vooral risicogroepen zoals jongeren voelen de premiestijging. De premie voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar is gemiddeld met 16 procent gestegen in het afgelopen jaar.

De stijging van de premies voor autoverzekeringen wordt veroorzaakt door strengere eisen van De Nederlandsche Bank. De toezichthouder eist dat autoverzekeraars grotere buffers aanhouden. Mogelijk spelen ook de strenge winters van de afgelopen jaren een rol.

Premies autoverzekeringen voor doelgroepen omhoog

Verzekeraars die met tussenpersonen werken hebben de premie van de autoverzekering meer laten stijgen dan direct writers, respectievelijk 12 procent en 9 procent. “De stijgingen liggen hoger dan de verzekeraars hebben gecommuniceerd,” aldus Hordijk. “De reden is dat verzekeraars in plaats van algemene verhogingen vooral voor specifieke doelgroepen de premies hebben verhoogd. Met name daar waar verzekeraars een relatief lage premie hadden, hebben ze de premies verhoogd.”

Premies autoverzekering vergelijken

Wilt u de premie van autoverzekeringen vergelijken? Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw autoverzekering op bij onder meer FBTOOhra, Centraal Beheer Achmea of InShared.

Lees ook:

De beste autoverzekeringen van dit moment
Wat bepaalt de premie van de autoverzekering?
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)