De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering biedt keuzevrijheid en financiële zekerheid

Uitvaartverzorger Monuta heeft begin april een nieuwe natura uitvaartverzekering gelanceerd. De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering in natura bestaat uit twee delen: ontzorging door een Monuta-uitvaartverzorger en een vrij besteedbaar bedrag.

"De

Monuta bood altijd al naturaverzekeringen aan. Die bestonden uit een vast pakket van producten en diensten. Volgens de uitvaartverzorger sloten die niet goed meer aan bij de huidige wensen van klanten en nabestaanden. Tegelijkertijd willen consumenten ook meer keuzevrijheid. Vandaar de nieuwe Monuta Uitvaartverzekering.

“Uit klantonderzoek blijkt dat mensen met een uitvaartverzekering emotioneel ontzorgd willen worden en zekerheid willen dat er geld is voor hun uitvaart na overlijden”, zegt Frank Fransen, directeur Monuta Verzekeringen. “Beide elementen hebben we in onze nieuwe uitvaartverzekering verwerkt. De lijst met vastgestelde producten en diensten is niet meer van deze tijd. De ‘paard met wagen’ van 80 jaar geleden willen mensen bijvoorbeeld nu niet meer, en rouwkaarten zullen in de toekomst misschien wel verdwijnen. Mensen blijven altijd behoefte hebben aan iemand die helpt bij het organiseren van het afscheid.”

Monuta uitvaartverzekering in natura biedt ontzorging en een vrij besteedbaar bedrag

De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering moet aan die wensen tegemoet komen. De Monuta natura uitvaartverzekering bestaat uit twee onderdelen: de volledige ontzorging door een Monuta uitvaartverzorger en een vrij besteedbaar bedrag. Bekijk meer over deze uitvaartverzekering bij Monuta.

Vergelijk uitvaartverzekeringen op premie, dekking en klanttevredenheid.

De uitvaartverzorger van Monuta helpt nabestaanden met het regelen van de uitvaart en helpt hen met het maken van keuzes. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor nabestaanden klaar en verzorgt een waardig afscheid. De Monuta uitvaartverzorger zorgt voor de volledige begeleiding, ongeacht het aantal uren dat de Monuta uitvaartverzorger nodig heeft om dit te realiseren. Voor deze kosten wordt een vast bedrag van 2000 euro in de uitvaartverzekering opgenomen.

Uitvaartverzekering met een vrij besteedbaar bedrag

Het tweede onderdeel van de uitvaartverzekering bestaat uit een vrij besteedbaar bedrag. Daarmee kunnen de nabestaanden de uitvaart naar eigen wens vormgeven. Monuta werkt daarbij dus niet meer met vaste lijstjes van uitvaartproducten en diensten. Wie een uitvaartverzekering afsluit, kan zelf de hoogte van het vrij besteedbare bedrag kiezen. Er geldt een minimum van 4500 euro en een maximum van 13.000 euro. Inclusief de kosten van de uitvaartverzorger ben je dus voor minimaal 6500 tot maximaal 15.000 euro verzekerd. Monuta zegt voor deze bedragen gekozen te hebben zodat klanten niet onder- of oververzekerd zijn. Als je geen gebruik maakt van de uitvaartverzorger van Monuta, dan vervallen die kosten. Nabestaanden krijgen dan de beschikking over het vrij besteedbare bedrag.

Ook bij deze nieuwe Monuta uitvaartverzekering geldt dat kinderen tot 18 jaar gratis zijn meeverzekerd als ze op de polis zijn bijgeschreven. Iedereen van 18 tot en met 74 jaar kan de uitvaartverzekering afsluiten. Je blijft levenslang verzekerd. Bekijk alle details van de Monuta natura uitvaartverzekering. Lees voor je de verzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden door.

De premie van de Monuta Uitvaartverzekering natura wordt variabel

Niet alleen de uitvaartverzekering is aangepast naar de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor de premieberekening. De premie wordt namelijk variabel en wordt afhankelijk van de rente en de inflatie. Als de rente stijgt, daalt de premie. Bij bepalen van de nieuwe premie wordt ook rekening gehouden met de ontwikkeling van kosten en sterfte. Bereken je premie voor de Monuta natura uitvaartverzekering.

Monuta zegt daarover: “De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dit zorgt er voor dat de premie laag is, maar het is lastig een rendement te garanderen op een premie die bijvoorbeeld pas over 60 jaar wordt ontvangen. Om zekerheid te kunnen blijven bieden, gaat Monuta met haar nieuwe uitvaartpolis over op een variabele premie. De premie beweegt dan mee naar aanleiding van renteontwikkelingen. Deze kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook indexeert de premie jaarlijks.”
Vergelijk de premie en voorwaarden van de Monuta Uitvaartverzekering natura met die uitvaartverzekeringen van Dela en Yarden.

Maak hieronder een inschatting van wat jouw begrafenis of crematie zou kosten.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.