Ga naar de inhoud

De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering biedt keuzevrijheid en financiële zekerheid

Monuta heeft in januari 2024 de premie van de Monuta uitvaartverzekering flink verlaagd. De premies dalen tot wel 20 procent per leeftijd. Hoe ziet de uitvaartverzekering van Monuta er uit?

Uitvaartverzorger Monuta heeft begin april 2020 een nieuwe natura uitvaartverzekering gelanceerd. De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering in natura bestaat uit twee delen: ontzorging door een Monuta-uitvaartverzorger en een vrij besteedbaar bedrag.

"De

Monuta bood altijd al naturaverzekeringen aan. Die bestonden uit een vast pakket van producten en diensten. Volgens de uitvaartverzorger sloten die niet goed meer aan bij de huidige wensen van klanten en nabestaanden. Tegelijkertijd willen consumenten ook meer keuzevrijheid. De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering moet daar op inspelen.

“Uit klantonderzoek blijkt dat mensen met een uitvaartverzekering emotioneel ontzorgd willen worden en zekerheid willen dat er geld is voor hun uitvaart na overlijden”, zegt Frank Fransen, directeur Monuta Verzekeringen. “Beide elementen hebben we in onze nieuwe uitvaartverzekering verwerkt. De lijst met vastgestelde producten en diensten is niet meer van deze tijd. De ‘paard met wagen’ van 80 jaar geleden willen mensen bijvoorbeeld nu niet meer, en rouwkaarten zullen in de toekomst misschien wel verdwijnen. Mensen blijven altijd behoefte hebben aan iemand die helpt bij het organiseren van het afscheid.”

Monuta uitvaartverzekering in natura biedt ontzorging en een vrij besteedbaar bedrag

De nieuwe Monuta Uitvaartverzekering moet aan die wensen tegemoet komen en bestaat uit twee onderdelen: de volledige ontzorging door een Monuta uitvaartverzorger en een vrij besteedbaar bedrag. De verdeling tussen het vrij besteedbare bedrag en de vaste vergoeding voor de uitvaartverzorger is per 1 november 2022 gewijzigd. Het grootste deel van de verzekering bestaat nu uit een vrij opneembaar bedrag. Je mag zelf weten waar je dat geld aan besteedt, zolang het maar met de uitvaart te maken.

Uitvaartverzekering wordt goedkoper

Tegelijkertijd zijn de premies van de Monuta uitvaartverzekering toen flink verlaagd en daar is per 2 november 2023 dus nog premieverlaging bovenop gekomen. Dat de uitvaartverzekering goedkoper is geworden, is te danken aan de gestegen rentes, waardoor Monuta een hoger rendement behaalt. Lees meer over deze Monuta uitvaartverzekering. Premies en voorwaarden op de site van Monuta zijn leidend. In januari 2024 zijn de premies opnieuw verlaagd en is het vrij te besteden bedrag aangepast. Hieronder lees je daar meer over.

Vergelijk uitvaartverzekeringen op premie, dekking en klanttevredenheid.

Wat doet de uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger van Monuta helpt nabestaanden met het regelen van de uitvaart en helpt hen met het maken van keuzes. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor nabestaanden klaar en verzorgt een waardig afscheid. De Monuta uitvaartverzorger zorgt voor de volledige begeleiding, ongeacht het aantal uren dat de Monuta uitvaartverzorger nodig heeft om dit te realiseren.

Het verzekerd bedrag van de Monuta uitvaartverzekering is minimaal € 7.000 en maximaal € 15.000. Dat is inclusief de dienstverlening van de Monuta uitvaartverzorger. Voor die dienstverlening is standaard 2500 euro opgenomen. De rest van het verzekerde bedrag is vrij opneembaar.

Uitvaartverzekering met een vrij besteedbaar bedrag

Het tweede onderdeel van de uitvaartverzekering bestaat uit een vrij besteedbaar bedrag. Daarmee kunnen de nabestaanden de uitvaart naar eigen wens vormgeven. Monuta werkt daarbij dus niet meer met vaste lijstjes van uitvaartproducten en diensten. Wie een uitvaartverzekering afsluit, kan zelf de hoogte van het vrij besteedbare bedrag kiezen.

We geven een rekenvoorbeeld. Als je een uitvaartverzekering van 7.000 euro afsluit (het minimumbedrag), is er 2200 euro gereserveerd voor de uitvaartverzorger. Daardoor blijft er voor de uitvaart nog 4800 euro vrij te besteden over. Bij het volgens Monuta meest gekozen verzekerde bedrag van 9.500 euro, gaat er 2.500 euro naar de uitvaartverzorger en is 7.000 euro vrij besteedbaar. Tegelijkertijd heeft Monuta per 4 januari 2024 de premies verlaagd, dus doe zelf hieronder in de vergelijkingstool een berekening om te zien welke premie jij moet betalen voor een uitvaartverzekering.

Monuta zegt voor deze bedragen gekozen te hebben zodat klanten niet onder- of oververzekerd zijn. Als je geen gebruik maakt van de uitvaartverzorger van Monuta, dan vervallen die kosten. Nabestaanden krijgen dan de beschikking over het vrij besteedbare bedrag.

Ook bij deze nieuwe Monuta uitvaartverzekering geldt dat kinderen tot 18 jaar gratis zijn meeverzekerd als ze op de polis zijn bijgeschreven. Iedereen van 18 tot en met 74 jaar kan de uitvaartverzekering afsluiten. Je blijft levenslang verzekerd. Bekijk alle details van de Monuta natura uitvaartverzekering. Lees voor je de verzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden door. Een vereenvoudigd overzicht van de belangrijkste polisvoorwaarden vind je hier.

De premie van de Monuta Uitvaartverzekering natura is variabel

Niet alleen de uitvaartverzekering is aangepast naar de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor de premieberekening. De premie is variabel geworden en is afhankelijk van de rente en de inflatie. Als de rente stijgt, zoals in 2022 en 2023 het geval was, daalt de premie. Bij bepalen van de nieuwe premie wordt ook rekening gehouden met de ontwikkeling van kosten en sterfte. Bereken je premie voor de Monuta natura uitvaartverzekering.

Monuta zegt daarover: “De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dit zorgt er voor dat de premie laag is, maar het is lastig een rendement te garanderen op een premie die bijvoorbeeld pas over 60 jaar wordt ontvangen. Om zekerheid te kunnen blijven bieden, gaat Monuta met haar nieuwe uitvaartpolis over op een variabele premie. De premie beweegt dan mee naar aanleiding van renteontwikkelingen. Deze kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook indexeert de premie jaarlijks.”

Vergelijk de premie en voorwaarden van de Monuta Uitvaartverzekering natura met die uitvaartverzekeringen van Dela.

Lees ook: Zo kun je besparen op je uitvaart en volstaan met een goedkope uitvaartverzekering

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
Beoordeel dit artikel post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.