Ga naar de inhoud

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering in geld

Bij een uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaal uitvaartverzekering genoemd, krijgen je nabestaanden een bedrag in handen. Dat geld van de uitvaartverzekering hoeven ze overigens niet te besteden aan de uitvaart.

Bij een uitvaartverzekering in geld keert de verzekeraar een bedrag uit waarvan de uitvaart wordt betaald. © Carolyna Booth / Pixabay
Bij een uitvaartverzekering in geld keert de verzekeraar een bedrag uit waarvan de uitvaart wordt betaald. © Carolyna Booth / Pixabay

Het grote voordeel van een uitvaartverzekering in geld is dat jouw nabestaanden zelf kunnen kiezen met welke uitvaartverzorger ze in zee gaan en hoe ze de begrafenis of crematie inrichten. Wil je de achterblijvers niet met die sores opzadelen, kies dan voor een natura uitvaartverzekering. Omdat je bij een uitvaartverzekering in geld zelf de premie betaalt, kun je zelf bepalen hoe luxe of sober je uitvaart wordt.

Premies uitvaartverzekering vergelijken

Wil je weten wat een begrafenisverzekering in geld of natura kost? Of wil je eerst uitrekenen wat een uitvaart eigenlijk kost? Vul dan de uitvaarttool onderaan deze pagina in. Als je weet wat je uitvaart ongeveer gaat kosten, kun je beter de premies voor uitvaartverzekeringen vergelijken. Online uitvaartverzekeringen vergelijken kan in stap 2 van de uitvaarttool. Maar je kunt ook even kijken bij onder meer Monuta en Dela. Allemaal bieden ze de mogelijkheid om de premie periodiek te betalen, maar ook een uitvaartverzekering via een koopsom ineens is bij enkele uitvaartverzekeraars mogelijk.

De uitvaartverzekering in geld van Dela

Onder meer Dela biedt een uitvaartverzekering in geld aan: het Dela Uitvaartplan Geld. Die uitvaartverzekering is vooral interessant voor mensen die in het buitenland begraven willen worden of als aanvulling op een andere uitvaartverzekering, aldus Dela zelf. Blijft er bij het Dela Uitvaartplan Geld na je uitvaart nog een bedrag over, dan betaalt Dela dat uit. Als je je uitvaart door Dela wilt laten regelen, dan is de uitvaartverzekering in geld niet geschikt, vindt de uitvaartverzekeraar zelf. Je kunt dan beter het Dela Uitvaartplan in diensten afsluiten.

Lees meer over uitvaartverzekeringen vergelijken en lees ook hoe je een goedkope uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Nadelen uitvaartverzekering in geld

Uitvaartverzekeringen in geld hebben ook nadelen. Een van de grootste nadelen is dat de nabestaanden de hele uitvaart in samenspraak met de uitvaartondernemer moeten regelen. De vraag is of ze daar op zitten te wachten. Een ander nadeel kan zijn dat er bij jouw overlijden niet voldoende geld is om de door jou of je nabestaanden gewenste uitvaart te betalen. Bereken met de tool onderaan deze pagina hoeveel geld jouw uitvaart ongeveer gaat kosten. De kans daarop bestaat als je een kapitaal uitvaartverzekering hebt die niet wordt aangepast aan de inflatie. Check dus of jouw uitvaartverzekering geïndexeerd wordt.

Uitvaartverzekering in geld: natura sommenverzekering

Wil je toch zeker weten dat je nabestaanden het geld van je uitvaartverzekering besteden aan je uitvaart? Kies dan voor een natura sommenverzekering. Dat is een mengvorm van een uitvaartverzekering in natura en een verzekering in geld. Je hebt dan alle voordelen van een uitvaartverzekering in geld, maar de kosten moeten de nabestaanden declareren bij de uitvaartverzekeraar.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)