Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering in geld

Bij een uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaal uitvaartverzekering genoemd, krijgen uw nabestaanden een bedrag in handen. Dat geld van de uitvaartverzekering hoeven ze overigens niet te besteden aan de uitvaart.

Het grote voordeel van een uitvaartverzekering in geld is dat uw nabestaanden zelf kunnen kiezen met welke uitvaartverzorger ze in zee gaan en hoe ze de uitvaart inrichten. Wilt u hen niet met die sores opzadelen, kies dan voor een natura uitvaartverzekering. Omdat u bij een uitvaartverzekering in geld zelf de premie moet betalen, kunt u zelf bepalen hoe luxe of sober uw uitvaart wordt.

Premies uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u weten wat een begrafenisverzekering in geld of natura kost? Vergelijk online premies voor uitvaartverzekeringen bij onder meer Yarden, MonutaDela en Nuvema. Die laatste biedt alleen natura uitvaartverzekeringen aan. Allemaal bieden ze de mogelijkheid om de premie periodiek te betalen, maar ook een uitvaartverzekering via een koopsom ineens is bij enkele uitvaartverzekeraars mogelijk. Tip: Het Dela Uitvaartplan in diensten is de beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond (van 2013 t/m 2016).

Nadelen uitvaartverzekering in geld

Aan een uitvaartverzekering in geld zitten ook nadelen. Een van de grootste nadelen is dat de nabestaanden de hele uitvaart in samenspraak met de uitvaartondernemer moeten regelen. De vraag is of ze daar op zitten te wachten. Een ander nadeel kan zijn dat er bij uw dood niet voldoende geld is om de door u of uw nabestaanden gewenste uitvaart te betalen. De kans daarop bestaat als u een kapitaal uitvaartverzekering heeft die niet wordt aangepast aan de inflatie. Check dus of uw uitvaartverzekering in geld geïndexeerd wordt.

Uitvaartverzekering in geld: natura sommenverzekering

Wilt u toch zeker weten dat uw nabestaanden het geld van uw uitvaartverzekering besteden aan uw uitvaart? Kies dan voor een natura sommenverzekering. Dat is een mengvorm van een uitvaartverzekering in natura en een uitvaartverzekering in geld. U heeft dan alle voordelen van een uitvaartverzekering in geld, maar de kosten moeten de nabestaanden declareren bij de uitvaartverzekeraar.

Weet u nu nog niet of u een uitvaartverzekering in geld of in natura wilt? Bij de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden heeft u de mogelijkheid om op elk moment te switchen tussen een uitkering in geld, in diensten of een combinatie van beide.

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering in geld
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!