Ga naar de inhoud

Nieuwe flexibele uitvaartverzekering van Yarden

Uitvaartorganisatie Yarden introduceerde eind september 2016 een nieuwe uitvaartverzekering: Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Met deze flexibele uitvaartverzekering van Yarden kunnen consumenten kiezen tussen een vergoeding in natura, kapitaal of een combinatie van beide.

Update 8 februari 2021: Het is niet meer mogelijk om bij Yarden een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. Bestaande verzekeringen worden nog wel uitgevoerd. In dit artikel kunt u nog wel uitvaartverzekeringen vergelijken. Lees ook: Zo sluit je een goedkope uitvaartverzekering af.

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden biedt consumenten de flexibiliteit om op elk moment zelf te bepalen hoe het verzekerde bedrag uitgekeerd moet worden. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, of begrafenisverzekering zoals veel mensen zeggen, moet je nu vaak nog kiezen of je de uitvaartkosten vergoed wilt krijgen in natura (dus in diensten), een uitkering in geld of een combinatie van beide. Met de nieuwe begrafenisverzekering van Yarden kun je die keuze zelf elk moment veranderen.

Voorschot op de uitkering van je uitvaartverzekering

Ook kun je een voorschot op de uitkering krijgen. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra zorg inkopen of bij terminale ziekte laatste wensen in vervulling te laten gaan. Dat voorschot bedraagt maximaal de helft van de verzekering. Dat kan overigens weer niet als je voor je uitvaart kiest voor een uitkering in geld. Lees dus de polisvoorwaarden goed door. Het verzekerde bedrag kun je tussentijds verhogen en verlagen. Verder moet je voor het afsluiten van de flexibele uitvaartverzekering van Yarden drie gezondheidsvragen beantwoorden.

Meer voordelen van de flexibele uitvaartverzekering van Yarden

De flexibele uitvaartverzekering van Yarden kent nog een paar voordelen. De premie voor Kapitaal en Naturasommen is gelijk. Kinderen zijn nu gratis meeverzekerd tot 21 jaar in plaats van tot 18 jaar. De premie van de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering kun je maandelijks of jaarlijks betalen. Betaling ineens via het storten van een koopsom is momenteel niet meer mogelijk. Vergelijk de uitvaartverzekeringen van Yarden met die van Monuta en Dela. Je kunt hier uitvaartverzekeringen vergelijken op premie, dekking en klanttevredenheid.

Monuta heeft in april 2020 een nieuwe natura uitvaartverzekering ingevoerd die ook meer flexibiliteit biedt. Lees meer over de nieuwe uitvaartverzekering van Monuta.

Klanten van Yarden Uitvaartverzekeringen zijn automatisch lid van Yarden Vereniging. Je hebt zo toegang tot de voorlichtings- en bewustwordingsbijeenkomsten en nazorg-activiteiten. Daarnaast komen leden van de vereniging in aanmerking voor 10% ledenvoordeel wanneer de uitvaart door Yarden Uitvaartzorg wordt uitgevoerd. Yarden heeft naar eigen zeggen op het moment van schrijven bijna 1 miljoen leden, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
3.3/5 - (7 stemmen)