Reisverzekering voor een lange reis vergelijken en afsluiten

Een jaar werken in Azië, ontwikkelingshulp doen in Afrika, een wereldcruise maken of als ‘digital nomad’ vloggend en bloggend de wereld bereizen. We reizen tegenwoordig wat af. Maar sluit wel een reisverzekering voor een lange reis af, want een gewone doorlopende reisverzekering voldoet voor lange reizen lang niet altijd.

De doorlopende reisverzekering voor een lange reis van OHRA

Wie een lange reis wil maken, bijvoorbeeld een jaar de wereld rond reizen of gaan backpacken, heeft meestal niets aan een gewone doorlopende reisverzekering. Met zo’n doorlopende reisverzekering mag je maximaal zestig, negentig of honderdtachtig dagen aaneengesloten op reis. Dat verschilt per reisverzekering. Uitzondering is de doorlopende reisverzekering van OHRA. Bij deze doorlopende reisverzekering kun je kiezen of je 45, 90, 180 of 365 dagen aaneengesloten dagen op reis verzekerd wilt zijn. En die termijn kun je altijd nog aanpassen, behalve als je al op reis bent en langer wilt blijven. Ga je dus een jaar op wereldreis of maximaal een jaar in het buitenland studeren, dan kan deze reisverzekering een prima oplossing zijn.

Reisverzekering voor een lange reis bij werken in het buitenland

Maar niet elke doorlopende reisverzekering is geschikt voor een lange reis. Check bijvoorbeeld of je tijdens je lange reis mag gaan werken, bijvoorbeeld omdat je geld opraakt. Het hangt er namelijk maar net van af wat voor soort werk je gaat doen. Ook bij een langdurige stage of studie in het buitenland moet je even de polisvoorwaarden van je gewone reisverzekering doorlezen.

Je huisdier verzekeren voor een reis

Neem je een huisdier mee op reis? Dan is het goed om te weten dat medische kosten in het buitenland voor je huisdier meestal niet standaard in de huisdierenverzekering zijn gedekt. Bij vrijwel elke hondenverzekering of kattenverzekering kun je een aparte reismodule afsluiten voor je hond of kat. Daarmee zijn medische kosten in het buitenland gedekt. Kijk wel even of het om een reisverzekering met Europa-dekking of Wereld-dekking gaat.

Reisverzekering voor een lange reis afsluiten

Wil je langer op reis dan je doorlopende reisverzekering dekking biedt? Dan kun je een lang-op-reis-verzekering afsluiten. Helaas is daarin niet zo heel veel keuze meer. Europeesche is in oktober 2018 gestopt met haar Lang-op-Reis-verzekering. Daardoor kun je een lange reis-verzekering eigenlijk alleen nog maar afsluiten bij Allianz Global Assistance en bij Tasman Verzekeringen.

Een reisverzekering voor een wereldreis: De Globetrotterverzekering van Allianz Global Assistance

Met de Globetrotterverzekering van Allianz Global Assistance mag je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis. Voor de meeste mensen die een lange reis gaan maken, is dat ruim voldoende. De verzekering is opgebouwd uit een basismodule voor hulpverlening. Die kun je uitbreiden met aanvullende modules voor ongevallen, bagagedekking, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Verder zijn er nog aanvullende modules voor hulp bij autopech, bijzondere sporten zoals wintersport en duiken, en een werelddekking. Je kunt de Globetrotterverzekering dus op maat samenstellen.

Aanvullende toeslagen op de Globetrotterverzekering

Met de Globetrotterverzekering ben je ook verzekerd voor standaard werk in bijvoorbeeld een bar of op kantoor. Maar als je anderssoortig werk gaat doen, waaraan hogere risico’s kleven, dan moet je een toeslag betalen. Op de site van Allianz Global Assistance staat welke beroepen de verzekeraar standaard wel en niet verzekert. En ga je naar gebieden waar veiligheidsrisico’s gelden? Dan kun je gebruik maken van een aanvullende SMS-service. Die waarschuwt voor dreigend gevaar in een reisbestemming. En natuurlijk check je zelf even eerst of er voor jouw bestemming een negatief reisadvies geldt.

Ga je lang op reis met kinderen? Overweeg dan om een Kids-Assistant polsbandje te bestellen. Dan kan je kind snel met jou herenigd worden als jullie elkaar kwijtraken. En de Life Assistant laat hulpverleners weten wat er moet gebeuren als je onwel wordt of niet meer aanspreekbaar bent. Lees meer over de Globetrotterverzekering van Allianz Global Assistance en bereken je premie.

Speciale reisverzekeringen voor backpackers, studenten en au pairs

Als je lang naar het buitenland gaat om te backpacken of te studeren. Of ga je vrijwilligerswerk doen of als au pair aan de slag? Dan kun je ook bij Tasman Verzekeringen terecht. Zij hebben een heel scala aan reisverzekeringen voor backpackers, au-pairs en mensen die in het buitenland gaan studeren of vrijwilligerswerk gaan doen. En ja ook voor mensen die een combinatie van dergelijke activiteiten gaan doen (bijvoorbeeld backpacken, een tijdje werken en dan studeren) zijn er verzekeringen voor een lange reis mogelijk. Zo kun je een reisverzekering op maat samenstellen. Lees meer over verzekeringen voor studenten.

Zorgverzekering bij een lange reis

Behalve naar je reisverzekering moet je vooraf ook even naar je zorgverzekering kijken als je een lange reis gaat maken. Wie langer dan een jaar op reis gaat, mag z’n Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Maar zorg wel dat je een goed alternatief hebt, bijvoorbeeld in het land waar je gaat werken. Het maakt ook uit of je betaald of onbetaald werk gaat doen.

Wel verzekeringsplichtig, maar geen recht op Nederlandse zorg

Ga je korter dan een jaar op reis? Dan ben je nog wel verplicht je zorgverzekering in Nederland aan te houden. Maar er zijn dan situaties waarbij je wél verzekeringsplichtig in Nederland bent, maar geen recht hebt op Nederlandse zorg. In dat geval moet je dus een reisverzekering voor een lange reis met een dekking voor medische kosten afsluiten. Op de site van Tasman Verzekeringen vind je een uitgebreid overzicht wanneer je wel of niet je zorgverzekering bij een lange reis kunt opzeggen of juist moet aanhouden. Denk ook even na wat je met je aanvullende zorgverzekering wilt doen. Overleg voordat je je zorgverzekering aanpast of opzegt altijd eerst even met je zorgverzekeraar.

Lees ook: Zo sluit je een reisverzekering voor een cruise af.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.