Ga naar de inhoud

Nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer met vaste premie per maand

Verzekeraar Centraal Beheer heeft in april 2020 een nieuwe overlijdensrisicoverzekering op de markt gebracht. Belangrijkste kenmerk van deze nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer is de vaste premie per maand. Je kunt al een overlijdensrisicoverzekering afsluiten vanaf € 1,30 euro per maand. De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kreeg in januari 2023 en 2024 vijf sterren voor prijs van onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview.

De nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer heeft een vaste premie. © Richard Mcall / Pixabay
De nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer heeft een vaste premie. © Richard Mcall / Pixabay

Bij een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verzeker je een bedrag dat nabestaanden ontvangen als iemand overlijdt. Meestal willen mensen een overlijdensrisicoverzekering afsluiten om er voor te zorgen dat de achterblijvende partner de hypotheek kan betalen. Maar je kunt bij Centraal Beheer ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten om bijvoorbeeld de kosten van de opvoeding van je kind te betalen. Ondernemers kunnen een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer afsluiten om een pensioentekort voor hun nabestaanden op te vangen.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen op premies en voorwaarden.

Overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer met vaste premie

Bij overlijdensrisicoverzekeringen moet je kiezen of je maandelijks een vaste of variabele premie wilt betalen. Bij een variabele premie stijgt de premie elke maand dat je ouder wordt. Het risico op overlijden wordt immers elke maand een beetje groter. Bij een vaste premie zoals bij de nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer, betaal je gedurende de hele looptijd van de verzekering eigenlijk een gemiddelde premie. Aan het begin betaal je eigenlijk te veel premie. Aan het einde betaal je te weinig. Bereken zelf je premie voor de ORV van Centraal Beheer. Of lees hier waarom je ook al weer een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten, zelfs als je geen koophuis hebt.

Het is wel van belang om de verschillen tussen ORV met een vaste en een variabele premie in de gaten te houden. Als je namelijk eerder wilt stoppen met de overlijdensrisicoverzekering, krijg je de premie die je aan het begin ’teveel’ hebt betaald, niet terug. Voordeel van een vaste premie is wel dat je gedurende de hele looptijd stabiele maandlasten hebt. En als je kiest voor een dalend verzekerde uitkering, dan kun je bij een vaste premie eerder stoppen met betalen. Lees ook: 6 manieren om te besparen op je overlijdensrisicoverzekering.

Medische acceptatie bij de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer

De nieuwe ORV kun je zelf online afsluiten. Op de site staat ook een gezondheidsverklaring. Als je die invult, weet je meteen of je verzekerd bent. De ‘verzekeraar uit Apeldoorn’ benadrukt dat ook mensen met een chronische ziekte of een gevaarlijk beroep de overlijdensrisicoverzekering kunnen afsluiten. Ook krijg je direct te zien wat je maandelijkse premie is.

Welke bedragen kun je verzekeren?

Bij de ORV met vaste premie van Centraal Beheer kun je een verzekerd bedrag kiezen dat tussen dei 10.000 en 2 miljoen euro ligt. Je kunt de ORV altijd zonder kosten tussentijds aanpassen. Bij het afsluiten, krijg je direct een voorlopige dekking. De verzekering keert dan ook uit als je kort na aanvraag overlijdt, terwijl de verzekering nog niet is ingegaan. Lees meer over deze nieuwe ORV op de site van Centraal Beheer. Daar vind je ook de polisvoorwaarden.

Dit zijn de pluspunten van de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer:

  • Premie vanaf € 1,30 per maand (Bereken je actuele premie)
  • Makkelijk online afsluiten
  • Snelle medische acceptatie
  • Dagelijks opzegbaar

Vergelijk online zelf de overlijdensrisicoverzekeringen van onder meer Dela, Nationale Nederlanden, Allianz, FBTO en Centraal Beheer.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
Beoordeel dit artikel post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.