Grote verschillen tussen premies voor de ziektekostenverzekeringen in 2016

De premies voor ziektekostenverzekeringen in 2016 lopen sterk uiteen. De duurste en de goedkoopste ziektekostenverzekering verschillen op jaarbasis 270 euro. En dat terwijl de inhoud van het zorgpakket bij alle basisverzekeringen hetzelfde is. Ook als je alleen naar restitutiepolissen en naturapolissen kijkt, zijn er grote verschillen.

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste ziektekostenverzekering schommelt al jaren tussen de 240 en ruim 270 euro. De laagste premie voor de ziektekostenverzekering in 2016 wordt aangeboden door ZEKUR, een merk van Univé. Daar betaalt u in in 2016 86 euro per maand voor een basisverzekering. Verder behoren ook Anderzorg (de goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico), Ditzo (de goedkoopste restitutiepolis bij een standaard eigen risico), de Menzis budgetverzekering Basis Voordelig en de Univé Select budgetvoordelig bij de goedkoopste ziektekostenverzekeringen in 2016. Ook FBTO biedt met 94,25 euro per maand een van de goedkoopste ziektekostenverzekeringen aan. De duurste aanbieder is VGZ waar u voor de restitutiepolis 113,95 euro per maand kwijt bent.

Opvallende verschillen in ziektekostenverzekeringen in 2016

Opvallend is dat de restitutieverzekering van Ohra goedkoper is dan de budget ziektekostenverzekering van Zilveren Kruis: € 96,10 bij OHRA en € 113,25 bij Zilveren Kruis. Dat is een verschil van ruim 200 euro op jaarbasis. Normaal zijn restitutiepolissen juist duurder dan andere ziektekostenverzekeringen, omdat je met een restitutiepolis vrije zorgkeuze hebt. Het vergelijken van ziektekostenverzekeringen loont dus zeer. Vergelijk dan niet alleen op premie, maar ook op verzekeringsvorm en voorwaarden. Verder werkt Anderzorg samen met Menzis, maar kan Anderzorg een lagere premie aanbieden.

Gemiddelde premie ziektekostenverzekering in 2016

De gemiddelde premie voor de ziektekostenverzekering in 2016 stijgt met zo’n 7 euro per maand, oftewel 84 euro per jaar. Dat is iets lager dan de prognose die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op Prinsjesdag bekendmaakt.

Gematigde stijging premie aanvullende ziektekostenverzekering

Ook bij de aanvullende verzekeringen wisselt het beeld sterk. Bij veel ziektekostenverzekeraars zijn de goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen niet of nauwelijks in prijs gestegen. De meest uitgebreide aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn daarentegen als snel 1 of 2 euro per maand duurder geworden. Datzelfde verschijnsel doet zich ook voor bij tandartsverzekeringen. Hieronder kunt u ziektekostenverzekeringen afsluiten en vergelijken op onder meer prijs, klantbeoordeling en vrije zorgkeuze:

Deel dit met je vrienden!