Ga naar de inhoud

Kortlopende fietsverzekering Allianz Global Assistance met verlengde garantie op accu e-bikes

Allianz Global Assistance heeft haar Kortlopende Fietsverzekering uitgebreid met een extra garantie voor e-bikes. Met deze dekking kan rekenen op reparatie of vervanging van de accu en aandrijving indien er een defect optreedt, ook na het verstrijken van de fabrieksgarantie.

Kortlopende fietsverzekering dekt accuproblemen bij e-bikes © Allianz Global Assistance
© Allianz Global Assistance

Laatst gewijzigd: 27 september 2023

Het aantal e-bikes dat in Nederland rondrijdt, is de laatste jaren explosief toegenomen. In 2012 reden er volgens de RAI branchevereniging ongeveer 1 miljoen elektrische fietsen in Nederland, in 2016 waren dat er al 1,4 miljoen. Daarnaast groeide de e-bike markt in 2018 met 11,6% ten opzichte van 2017. Hiermee staat Nederland in Europa op een tweede plaats na Duitsland als het gaat om de verkoop van elektrische fietsen.

Vergelijk fietsverzekeringen

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Problemen met accu’s e-bikes

Met die groei nam ook het aantal problemen met de e-bikes toe, en vooral die met de accu, zo constateerde het RADAR testpanel van 20.000 e-bike bezitters in een onderzoek. in 2015. Ruim 1 op de 5 e-bikebezitters (21%) meldden in dat onderzoek weleens problemen met de e-bike en met name met de accu te hebben gehad. Zo zou de levensduur tegenvallen en zorgde het opladen van de accu voor de nodige storingen. Tegelijkertijd meldt het AD dat het aantal branden met accu’s aanzienlijk toeneemt, en zelfs explosies komen voor. Wie hierover een klacht bij de winkelier of fabrikant neerlegt, wordt lang niet altijd tevreden gesteld.

Let op: sinds de zomer van 2023 kun je bij Allianz Global Assistance niet langer je fatbike verzekeren. Ook veel andere verzekeraars zijn gestopt met fatbike-verzekeringen.

Accu-problemen doorgaans niet gedekt

De meeste mankementen aan de accu zijn niet gedekt onder de dekking Schade. Wie na de fabrieksgarantie van gemiddeld 2 jaar problemen met de accu krijgt, moet soms flink in de buidel tasten. De aanschaf van een nieuwe kost al gauw zo’n 400 euro. Daarom heeft Allianz Global Assistance besloten om de kortlopende fietsverzekering sinds 1 december 2018 aan te passen.

Wie de Kortlopende Fietsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, kan ook een verlengde e-bike garantie afsluiten. Accu’s die defect zijn worden met deze dekking kosteloos gerepareerd of vervangen. Daarnaast zijn ook problemen gedekt die zich aan de motor of het display voordoen. Kijk ook even naar de e-bike-verzekering van Allianz Global Assistance. De kortlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance kun je ook afsluiten via Fietszeker.nl.

Verder heeft Allianz Global Assitance de opbouw van de Kortlopende en Doorlopende Fietsverzekering gewijzigd. Voorheen kon je kiezen uit twee pakketten (Standaard en Compleet) en daar is per 1 december 2018 een derde pakket aan toegevoegd, namelijk het Uitgebreid pakket. Bij het Standaard pakket ben je nog steeds verzekerd voor Diefstal. In het nieuwe Uitgebreid pakket ben je verzekerd voor Diefstal en Schade. Ook het Compleet pakket biedt dezelfde dekkingen als voorheen. Hier geldt dat je bent verzekerd voor Diefstal, Schade en Pechhulp. Nog steeds geldt dat je bij alle pakketten bent verzekerd voor juridische hulp.

Tenslotte heeft Allianz Global Assistance de premies en de regio’s veranderd. In bepaalde regio’s neemt de diefstal van fietsen toe. Daardoor wordt er meer geclaimd op de fietsverzekering, reden voor Allianz om de regio-indeling, met bijbehorende risico’s nog eens onder de loep te nemen.

Lees ook: De beste fietsverzekering afsluiten en Dekking voor je fiets vaak mager bij de reisverzekering.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.