Je uitvaart verzekeren via een koopsom

Veel mensen die een uitvaartverzekering in geld of een uitvaartverzekering in natura hebben betalen daarvoor maandelijks een premie. Maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je betaalt dan eenmalig een bedrag en je uitvaart is verzekerd.

Uitvaartverzekering tegen koopsom

Afhankelijk van wat je wilt kost een uitvaart al snel zo’n zevenduizend tot achtduizend euro. Omdat ze hun nabestaanden niet wilt opzadelen met financiële problemen kiezen veel mensen voor een uitvaartverzekering. Je kunt er daarbij voor kiezen om de premie maandelijks te betalen, maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je stort dan eenmalig een bedrag en je bent direct verzekerd. Kom je een dag later te overlijden, dan heeft de verzekeraar pech en moet hij de volledige koopsom uitkeren. Leef je daarentegen nog heel lang, dan kan de verzekeraar de gestorte koopsom lang laten renderen. Jij hebt echter altijd de zekerheid dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij dat wilt en tegen het bedrag dat jij daarvoor bepaald hebt.

Alle drie de grote uitvaartverzekeraars zoals Yarden en Dela bieden een uitvaartverzekering tegen koopsom aan. Onder meer de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is via een koopsom of periodieke premiebetaling te voldoen. Bij deze flexibele uitvaartverzekering kun je op elk moment bepalen of je een uitkering in geld, in diensten of via een combinatie van beide wilt.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Yarden

Je uitvaart verzekeren via een koopsom kon onder meer via de Yarden Uitvaart op Maat verzekering, maar die wordt niet meer aangeboden. U kunt nog wel kiezen voor de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Dit kan tegen maandelijkse premiebetaling of een koopsom, waarbij u het premiebedrag dus in één keer voldoet. Bij het afsluiten van de verzekering kunt u kiezen uit drie opties:

  • een uitkering in geld (kapitaalverzekering)
  • De uitkering volledig besteden aan de kosten van de uitvaart (naturaverzekering)
  • Een combinatie van beide, waarbij de nabestaanden een uitkering in geld krijgen.

Yarden vergoedt maximaal de kosten van het verzekerde bedrag op basis van facturen. Valt u uitvaart duurder uit? Dan moeten de nabestaanden het restant betalen.

Mochten uw wensen met betrekking tot uw uitvaart veranderen, dan is het altijd mogelijk om tussentijds het verzekerde bedrag, of de samenstelling daarvan, aan te passen. Uw nabestaanden zijn niet verplicht om de uitvaart door Yarden te laten uitvoeren. Wordt de uitvaart wel door Yarden verzorgd, dan ontvangen de nabestaanden 10% extra budget, dus bovenop het verzekerde bedrag. Deze 10% extra budget mag alleen aan uitvaart gerelateerde kosten besteed worden.

Uitkering bij terminale ziekte

Bij een terminale ziekte mag u ook maximaal de helft van de verzekering in geld al bij leven te laten uitkeren. U kunt dan bijvoorbeeld extra zorg inkopen of uw laatste wensen in vervulling laten gaan. Maar die mogelijkheid bestaat niet als u er voor gekozen heeft om het verzekerd bedrag alleen te laten uitkeren om de uitvaartkosten te betalen.

Bij het afsluiten van de Laatste Wensen uitvaartverzekering kunt u kinderen tot 21 jaar gratis laten meeverzekeren. U krijgt drie gezondheidsvragen.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Dela

Ook bij Dela kun je je uitvaart verzekeren via een koopsom. Dat kan met het Dela UitvaartPlan dat al vijf jaar achter elkaar door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste uitvaartverzekering in diensten. Iedereen tot en met 84 jaar kan zo’n koopsom afsluiten. Bij Dela kan je verzekerde bedrag nog aangroeien dankzij de winstdelingsregeling, maar wintstdeling is niet gegarandeerd. Ook met het Dela UitvaartPlan tegen koopsom zijn je nabestaanden niet verplicht om je door Dela te laten begraven of cremeren. Tussentijds bijstorten om het verzekerde bedrag te verhogen is ook mogelijk. Bereken je premie van de uitvaartverzekering tegen koopsom bij Dela.

De uitvaart koopsom verzekering van Monuta

Ook Monuta biedt en koopsom uitvaartverzekering. Dat kan echter alleen bij de kapitaal uitvaartverzekering in geld. Verzorgt Monuta ook je uitvaart, dan krijgen je nabestaanden korting op de rekening van de uitvaart. Ook bij een Monuta uitvaartverzekering via koopsom zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Ook hier geldt: lees de voorwaarden goed door.

De uitvaartverzekering van Axent

Uitvaartverzekeraar Axent is in 2010 ontstaan en beheert de uitvaartpolissen van haar rechtsvoorgangers zoals Aegon en Levob. Met 2,3 miljoen uitvaartverzekeringen is Axent een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartverzekering van Axent keert alleen geld uit. Ben je terminaal ziek en weet je dus al dat je spoedig komt te overlijden, dan kun je zelf al een deel van de uitkering opnemen om bijvoorbeeld extra zorg te betalen of die droomreis nog te maken. Axent is inmiddels overgenomen door verzekeraar ASR en zal als zelfstandig merk verdwijnen.

Nuvema biedt ook uitvaartverzekeringen aan, maar dat zijn alleen natura uitvaartverzekeringen. U kunt bij Nuvema dus geen uitvaart verzekeren via een koopsom.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!