Je uitvaart verzekeren via een koopsom

Veel mensen die een uitvaartverzekering in geld of een uitvaartverzekering in natura hebben betalen daarvoor maandelijks een premie. Maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je betaalt dan eenmalig een bedrag en je uitvaart is verzekerd.

Uitvaartverzekering tegen koopsom

Afhankelijk van wat je wilt kost een uitvaart al snel zo’n 8000 tot elfduizend euro. Cremeren is doorgaans iets goedkoper dan begraven. Op de site van Monuta kun je via een uitvaartkostenmeter berekenen wat een uitvaart kost. Zelfs voor de meest kale begrafenis, zonder rouwkaarten, afscheidsbijeenkomst en bezoekers ben je al drieduizend euro kwijt.

Omdat ze hun nabestaanden niet wilt opzadelen met financiële problemen kiezen veel mensen voor een uitvaartverzekering. Je kunt er daarbij voor kiezen om de premie maandelijks te betalen, maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je stort dan eenmalig een bedrag en je bent direct verzekerd. Kom je een dag later te overlijden, dan heeft de verzekeraar pech en moet hij de volledige koopsom uitkeren. Leef je daarentegen nog heel lang, dan kan de verzekeraar de gestorte koopsom lang laten renderen. Jij hebt echter altijd de zekerheid dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij dat wilt en tegen het bedrag dat jij daarvoor bepaald hebt.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Dela

De grote uitvaartverzekeraars zoals  Monuta en Dela bieden een uitvaartverzekering tegen koopsom aan. Je uitvaart verzekeren via een koopsom kan met het Dela UitvaartPlan dat al vijf jaar achter elkaar door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste uitvaartverzekering in diensten. Iedereen tot en met 84 jaar kan zo’n koopsom afsluiten. Bij Dela kan je verzekerde bedrag nog aangroeien dankzij de winstdelingsregeling, maar wintstdeling is niet gegarandeerd. Ook met het Dela UitvaartPlan tegen koopsom zijn je nabestaanden niet verplicht om je door Dela te laten begraven of cremeren. Tussentijds bijstorten om het verzekerde bedrag te verhogen is ook mogelijk. Bereken je premie van de uitvaartverzekering tegen koopsom bij Dela.

De uitvaart koopsom verzekering van Monuta

Ook Monuta biedt en koopsom uitvaartverzekering. Dat kan echter alleen bij de kapitaal uitvaartverzekering in geld. Verzorgt Monuta ook je uitvaart, dan krijgen je nabestaanden korting op de rekening van de uitvaart. Ook bij een Monuta uitvaartverzekering via koopsom zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Ook hier geldt: lees de voorwaarden goed door.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Yarden

Je uitvaart verzekeren via een koopsom kon onder meer via de Yarden. Maar dat is momenteel niet meer mogelijk. De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is alleen nog tegen periodieke betaling af te sluiten. Bij deze flexibele uitvaartverzekering kun je op elk moment bepalen of je een uitkering in geld, in diensten of via een combinatie van beide wilt.

Uitkering bij terminale ziekte

Bij een terminale ziekte mag u ook maximaal de helft van de verzekering in geld al bij leven te laten uitkeren. U kunt dan bijvoorbeeld extra zorg inkopen of uw laatste wensen in vervulling laten gaan. Maar die mogelijkheid bestaat niet als u er voor gekozen heeft om het verzekerd bedrag alleen te laten uitkeren om de uitvaartkosten te betalen.

Bij het afsluiten van de Laatste Wensen uitvaartverzekering kunt u kinderen tot 21 jaar gratis laten meeverzekeren. U krijgt drie gezondheidsvragen.

De uitvaartverzekering van Axent/Ardanta

Uitvaartverzekeraar Axent is in 2010 ontstaan en beheerde de uitvaartpolissen van haar rechtsvoorgangers zoals Aegon en Levob. Met 2,3 miljoen uitvaartverzekeringen was Axent een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartverzekering van Axent keerde alleen geld uit. Was je terminaal ziek en wist je dus al dat je spoedig kwam te overlijden, dan konn je zelf al een deel van de uitkering opnemen om bijvoorbeeld extra zorg te betalen of die droomreis nog te maken.

Axent is overgenomen door verzekeraar ASR Nederland en is in 2016 samengevoegd met Ardanta. Ook bij het Geld Garant Uitvaartplan van Ardanta, een uitvaartverzekering die geld uitkeert aan de nabestaanden, kun je de premie via een koopsom betalen.

Uitvaartverzekering via koopsom bij PC Uitvaart

PC Uitvaart is in 1931 opgericht in Amsterdam met als doel om de leden van de vereniging een nette uitvaart te kunnen bieden. Na de verhuizing naar de PC Hooftstraat ging de vereniging door het leven als ‘Coöperatie PC’, vandaar de naam PC Uitvaart. Uitvaarten verzorgen doet PC Uitvaart nog steeds, met name in Noordwest-Nederland. De uitvaartverzekeringen van PC Uitvaart zijn sinds oktober 2018 ondergebracht bij ASR-dochter Ardanta, maar kunnen nog steeds via de site van PC Uitvaart aangevraagd worden. Ardanta regelt de verzekering, PC Uitvaart verzorgt de begrafenis of crematie. Via PC Uitvaart kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering in geld of in diensten. U kunt via PC Uitvaart een uitvaartverzekering via koopsom afsluiten, maar de premie mag ook per maand, kwartaal, half jaar of jaar voldaan worden. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering worden twee gezondheidsvragen gesteld.

Deel dit met je vrienden!