De 11 beste woonverzekeringen van dit moment

Wie op zoek is naar een inboedelverzekering of een opstalverzekering kan daarvoor bij tal van verzekeraars terecht. Maar wat zijn op dit moment de beste woonverzekeringen? Moneyview zocht het uit.

De beste woonverzekeringen op een rij © Pixabay
De beste woonverzekeringen op een rij © Pixabay

Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview stelt elk jaar een lijstje van beste inboedelverzekeringen en beste opstalverzekeringen op. Daarbij worden per woonverzekering aparte ranglijsten gemaakt van de beste verzekering qua prijs, maar er is ook een ranglijst van verzekeraars met de beste voorwaarden. Opvallend vaak komen in die lijstjes de namen van bekende verzekeraars zoals Nationale-Nederlanden, Inshared, OHRA, Reaal en Centraal Beheer voor.

De beste inboedelverzekeringen van dit moment

Dat is in de lijst van beste woonverzekeringen van 2019 niet anders. Dus ook bij de beste woonverzekeringen voor je inboedel staat een bekend rijtje verzekeraars in de top drie. In het onderzoek, dat in juni 2019 is gepubliceerd, gaan de vijf sterren voor beste prijs bij de inboedelverzekeringen naar Reaal, Verzekeruzelf en Allsecur.

De inboedelverzekeringen met de beste voorwaarden

De inboedelverzekeringen met de beste voorwaarden waren de allrisk inboedelverzekeringen van Nationale-Nederlanden, Vereniging Eigen Huis en ABN Amro. De Allrisk Maatwerk inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden had in 2018 ook al vijf sterren voor voorwaarden gekregen. De verzekeringen van Vereniging Eigen Huis zijn alleen voor leden af te sluiten.

De beste opstalverzekeringen van dit moment

Ook bij beste woonverzekeringen voor je huis kwamen een aantal bekende namen terug in de rijtjes van beste opstalverzekeringen. Wie puur kijkt naar de prijs kan het beste een opstalverzekering afsluiten bij de Basis opstalverzekering van Verzekeruzelf, de Extra Uitgebreide opstalverzekering van nowGo en de allrisk opstalverzekering van Vereniging Eigen Huis.

De beste opstalverzekeringen qua voorwaarden zijn de allrisk opstalverzekering van Centraal Beheer, de Maatwerk all in All Risk woonhuisverzekering van Nationale Nederlanden en de allrisk opstalverzekering van Vereniging Eigen Huis.

Woonverzekering in één pakket

Wie zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar wil afsluiten, en dat is wel handig, kan dus goed terecht bij Nationale-Nederlanden en Vereniging Eigen Huis. Kijk ook even of het interessant is de twee woonverzekeringen uit te breiden met bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering. Bij veel verzekeraars kun je dan een pakketverzekering afsluiten. Dat kan je weliswaar korting opleveren. Maar het is altijd verstandig om even te vergelijken of je met losse polissen niet goedkoper uit bent of betere voorwaarden krijgt.

Vergelijk inboedelverzekeringen op premie én polisvoorwaarden.

Woonverzekeringen bieden minder soms dekking voor elektronica

En er zijn meer zaken waar je bij het afsluiten van woonverzekeringen op moet letten. Zo viel het de onderzoekers van Moneyview op dat sommige verzekeraars voor laptops en smartphones bij inboedelverzekeringen een hoger eigen risico hanteren. Andere verzekeraars hebben dit soort apparaten uit de gewone inboedelverzekering gehaald. Je moet er dan een aparte module voor afsluiten. Ook verschilt het nogal wat onder de dekking ‘mobiele elektronica’ wordt verstaan.

En in 2018 ontdekten de onderzoekers dat jongeren kennelijk als groep met een hoger risico worden gezien. Zij kregen bij het vergelijken van opstalverzekeringen vaak een hogere premie voorgeschoteld. Het verschil met andere consumenten kon bij de opstalverzekeringen tot 20 procent oplopen.

Deel dit met je vrienden!