De zorgverzekering van DSW in 2017

Zorgverzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar haar premie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. De zorgverzekering van DSW wordt in 2017 ruim 9,25 euro per maand duurder en kost 108 euro per maand. Dat is flink hoger dan de stijging van 3,50 euro die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nog op Prinsjesdag zei te verwachten.

de zorgverzekering van DSWDSW komt altijd als eerste zorgverzekeraar met de premie voor het nieuwe jaar. Die blijkt in de praktijk vaak richtinggevend te zijn voor de premies van andere zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premies voor het nieuwe jaar bekendmaken.

Wat is de premie van de zorgverzekering van DSW in 2017?

De zorgverzekering van DSW stijgt in 2017 naar 108 euro per maand oftewel 1296 euro op jaarbasis. Dat is bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. U kunt korting op de maandelijkse premie krijgen als u kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar.

De premie van DSW in 2017 is bijna tien procent hoger dan waar de minister nog op rekende. Dat komt door een stijging van de uitgaven voor dure geneesmiddelen en een bezuiniging op de wijkverpleging. De wijkverpleging valt sinds 2015 onder de Zorgverzekeringswet, maar de rijksbijdrage daarvoor wordt in vijf jaar afgebouwd.

Daarnaast kan DSW voor 2017 flink minder geld aan de reserves onttrekken om de premiestijging te dempen. In 2016 haalde DSW nog 145 euro per jaar per premiebetaler uit de reserves om de premiestijging te beperken. In 2017 is nog maar 94 euro per premiebetaler beschikbaar. Dat verklaart al 4,25 euro per maand van de hogere premie in 2017.

Wat voor zorgverzekering biedt DSW in 2017?

DSW bood in voorgaande jaren alleen een restitutiepolis aan en die zijn doorgaans iets duurder dan naturapolissen en budgetpolissen. Bij een restitutiepolis heeft u vrije zorgkeuze. Alleen mag de restitutiepolis van DSW van de Nederlandse Zorgautoriteit NZa geen restitutiepolis meer heten. Dat heeft te maken met een strengere interpretatie van de naam ‘restitutiepolis’ door de NZa. Daarom is het nu een combinatiepolis geworden, maar de polis is volgens DSW niet gewijzigd ten opzichte van 2016.

Met haar premie was DSW in 2016 een van de goedkoopste restitutiepolissen. Alleen de restitutiepolissen van Ditzo en Ohra waren goedkoper. De restitutiepolissen van FBTO en UMC waren weer een fractie duurder dan de zorgpolis van DSW.

Aanvullende zorgverzekeringen van DSW

Omdat de basisverzekering lang niet alle zorgkosten dekt, kunt u bij alle zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen afsluiten. De premies voor de aanvullende zorgverzekeringen van DSW voor 2017 staan nog niet online. De onderstaande informatie heeft betrekking op de aanvullende zorgverzekering van 2016.

Bij DSW kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen: AV Compact, AV Standaard, AV Top en AV Student. De AV Compact is de goedkoopste van de vier en biedt geen tandartsdekking. De andere drie bieden wel een meer of minder uitgebreide vergoeding voor tandheelkundige kosten en/of orthodontie. De AV Top kent de ruimste dekking en vergoeding, maar is ook het duurst. Voor de AV Compact betaalt u maandelijks 7,50 euro premie, de AV Standaard kost 19,75 euro per maand en voor de AV Top bent u per maand 32,75 euro premie kwijt. Kinderen tot achttien jaar zijn gratis meeverzekerd met de hoofdverzekerde.

De AV Student is een aanvullende zorgverzekering voor studenten en jongeren die studiefinanciering ontvangen en minstens achttien jaar zijn.

DSW heeft geen aparte tandartsverzekeringen. Vergoedingen voor tandheelkundige zorg zijn bij een deel van de aanvullende zorgverzekeringen gedekt.

Minder grote reserves bij zorgverzekeraars

De vraag is nu wat de andere zorgverzekeraars gaan doen. DSW was altijd richtinggevend met haar zorgpremie. En ook de concurrenten hebben waarschijnlijk minder ruimte om geld uit de buffers in te zetten voor premiedemping.

Bekijk het overzicht van de premies van zorgverzekeringen of vergelijk hieronder de premies van de zorgverzekering van DSW met andere zorgverzekeraars.

De zorgverzekering van DSW in 2017
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!