Ga naar de inhoud

De zorgverzekering van DSW in 2018

Zorgverzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar haar premie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. De zorgverzekering van DSW wordt in 2018 goedkoper en kost 107,50 euro per maand. En het eigen risico wordt symbolisch met tien euro verlaagd

de zorgverzekering van DSW

DSW komt altijd als eerste zorgverzekeraar met de premie voor het nieuwe jaar. Die blijkt in de praktijk vaak richtinggevend te zijn voor de premies van andere zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premies voor het nieuwe jaar bekendmaken.

Wat is de premie van de zorgverzekering van DSW in 2018?

De zorgverzekering van DSW daalt in 2018 naar 107,50 euro per maand, 50 cent per maand minder dan in 2017. Dat komt neer op 1290 euro per jaar. Dat is bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Maar DSW geeft iedereen een tientje korting op het verplichte eigen risico. U kunt nog meer korting op de maandelijkse premie krijgen als u kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar.

Wat voor zorgverzekering biedt DSW in 2017?

DSW bood in voorgaande jaren alleen een restitutiepolis aan en die zijn doorgaans iets duurder dan naturapolissen en budgetpolissen. Bij een restitutiepolis heeft u vrije zorgkeuze. Alleen mag de restitutiepolis van DSW van de Nederlandse Zorgautoriteit NZa geen restitutiepolis meer heten. Dat heeft te maken met een strengere interpretatie van de naam ‘restitutiepolis’ door de NZa. Daarom is het nu een combinatiepolis geworden. Dat komt er op neer dat u met een DSW-zorgverzekering vrije keuze van zorgverleners hebt. DSW heeft naar eigen zeggen met bijna alle zorgverleners in Nederland een contract. Ga je naar een zorgverlener met wie DSW geen contract heeft, dan krijgt u het wettelijk maximumtarief vergoed. Dat tarief is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Rekent uw zorgverlener een hoger tarief, dan moet u de rest zelf betalen.

Er geldt wel een uitzondering. Met een beperkt aantal zorgverleners wil DSW geen contract afsluiten of zij willen dat niet met DSW. In dat geval vergoedt DSW de kosten tot net iets onder het tarief dat zorgverleners rekenen met wie de zorgverzekeraar wel een contract heeft.

Met haar premie is DSW in 2018 een van de goedkoopste combinatiepolissen.

Aanvullende zorgverzekeringen van DSW

Omdat de basisverzekering lang niet alle zorgkosten dekt, kunt u bij alle zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen afsluiten.

Bij DSW kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen: AV Compact, AV Standaard, AV Top en AV Student. De AV Compact is met een premie van 7,50 euro per maand de goedkoopste van de vier en biedt geen tandartsdekking. De andere drie bieden wel een meer of minder uitgebreide vergoeding voor tandheelkundige kosten en/of orthodontie. De AV Top kent de ruimste dekking en vergoeding, maar is ook het duurst. Voor de AV Compact betaalt u maandelijks 7,50 euro premie, de AV Standaard kost 21,25 euro per maand en voor de AV Top bent u per maand 35 euro kwijt. Kinderen tot achttien jaar zijn gratis meeverzekerd met de hoofdverzekerde.

De AV Student is een aanvullende zorgverzekering voor studenten en jongeren die studiefinanciering ontvangen en minstens achttien jaar zijn. Die aanvullende verzekering voor studenten kost 14,25 euro per maand, net zoveel als in 2017.

DSW heeft geen aparte tandartsverzekeringen. Vergoedingen voor tandheelkundige zorg zijn bij een deel van de aanvullende zorgverzekeringen gedekt.

Bekijk het overzicht van de premies van zorgverzekeringen of vergelijk hieronder de premies van de zorgverzekering van DSW met andere zorgverzekeraars.

Static Template
5/5 - (2 stemmen)