Ga naar de inhoud

Seat autoverzekering, BMW autoverzekering en Audi autoverzekering moeten het vaakst uitkeren

Klanten van verzekeraar Univé met een SEAT autoverzekering veroorzaakten in 2019 en 2020 het vaakst een aanrijding. De verzekeraar ontving in 2019 en 2020 meer dan 25.000 claims van klanten met een Seat autoverzekering vanwege een aanrijding die zij veroorzaakt hadden. Ook klanten met een BMW autoverzekering en een Audi autoverzekering veroorzaakten vaker dan gemiddeld een aanrijding. Uitgesplitst naar regio zijn vooral Limburgers brokkenmakers. Drenten met een Daihatsu deden het minst vaak een beroep op hun autoverzekering.

Seat autoverzekering moet het vaakst uitkeren

Klanten van verzekeraar Univé met een SEAT autoverzekering veroorzaakten in 2019 en 2020 het vaakst een aanrijding, gevolgd door klanten met een BMW autoverzekering en een Audi autoverzekerng © Univé
Klanten van verzekeraar Univé met een SEAT autoverzekering veroorzaakten in 2019 en 2020 het vaakst een aanrijding, gevolgd door klanten met een BMW autoverzekering en een Audi autoverzekerng © Univé

Het Spaanse Seat staat bekend als het sportiefste merk van de Volkswagen Group, maar de ‘sportieve rijstijl’ die veel SEAT-bestuurders er op na houden, heeft zo z’n prijs. Gemiddeld genomen is de kans om een aanrijding te veroorzaken volgens Univé 2,26%. Klanten met een Seat-autoverzekering zaten daar het verst boven. Zij hebben gemiddeld 2,7 procent kans om een aanrijding te veroorzaken. Klanten met een BMW autoverzekering hadden een kans van 2,62 procent. Klanten met een Audi autoverzekering hadden een kans van 2,49 procent om een aanrijding te veroorzaken.

Wil jij je auto verzekeren? Begin eerst met het vergelijken van autoverzekeringen op premie en polisvoorwaarden.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Minste aanrijdingen met Aziatische auto’s

Bestuurders van Aziatische merken veroorzaken het minst vaak een aanrijding. Met 1,66% is het percentage WA-claims onder Daihatsu-eigenaars veruit het laagst, terwijl ook het rijgedrag van bestuurders van een Kia (1,97%) en Nissan (1,98%) minder snel tot een beroep op de autoverzekering leidt.

Onduidelijk is of de cijfers van Univé afwijken van autoverzekeringen van andere merken.

Bestuurders van een SEAT veroorzaakten de afgelopen twee jaar de meeste aanrijdingen. Dat blijkt uit onderzoek van eigen claimcijfers door Univé. De coöperatie ontving in 2019 en 2020 meer dan 25.000 claims die, vanwege een zelf veroorzaakte aanrijding, aanspraak maakten op de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Univé stelt vast dat het Spaanse merk het vaakst werd vermeld bij zo’n ongeluk en dat Limburgers de grootste brokkenmakers waren. Volgens de cijfers slaagt een Drent in een rode Daihatsu er het best in een botsing te vermijden.

‘Limburgse brokkenmakers, schadearme noorderlingen’

Regionaal genomen bleken Limburgers (2,98%) de afgelopen twee jaar de grootste brokkenmakers, gevolgd door verzekerden uit Zuid-Holland (2,92%) en Noord-Brabant (2,59%). Het noorden lijkt het meest gevrijwaard van aanrijdingen. Slechts 1,8% van de Drentse automobilisten kwam door eigen invloed tot een botsing en ook onder Friezen (1,86%) en Groningers (2,02%) behoren de percentages tot de laagste in Nederland.

Rood rijdt, bruin botst

Ook gefilterd op kleur laat de analyse van Univé verschillen zien. Een zelf veroorzaakte aanrijding was voor bestuurders van bruine auto’s met 2,04% het vaakst aanleiding tot een bezoek aan de garage, waar om dezelfde reden ook zwarte bolides – de populairste autokleur – vaak worden ingeleverd voor schadeherstel (1,97%). Daarentegen zijn rode (1,74%) en groene (1,85%) auto’s het minst vaak bij een aanrijding betrokken.

Doordat veel mensen in 2020 vanwege de coronamaatregelen thuis werkten, hoefden aanbieders van autoverzekeringen in 2020 veel minder uit te keren aan autoschades. Daardoor kon Univé de premie van haar autoverzekeringen verlagen. De Consumentenbond riep verzekeraars in juli 2021 op om ook hun premies voor autoverzekeringen te verlagen. Volgens de bond was dat mogelijk, omdat verzekeraars in 2020 geen verlies meer geleden hadden op autoverzekeringen. Het Verbond van Verzekeraars plaatst de nodige kanttekeningen bij de lezing van de Consumentenbond. De koepel van verzekeraars wijst er op dat 2020 voor het eerst sinds 2016 niet hoefden toe te leggen op autoverzekeringen en dat er met 40 verzekeraars concurrentie genoeg is.

Seat autoverzekering, BMW autoverzekering of Audi autoverzekering afsluiten

Zoek jij een SEAT-verzekering, BMW autoverzekering, een Audi autoverzekering of een verzekering voor een ander merk? Inshared heeft voor alle automerken een handige verzekeringspagina. Kijk hier voor BMW autoverzekering, Seat Autoverzekering of Audi autoverzekering. De autoverzekeringen van Inshared scoren, net als die van ABN Amro, al jaren zeer hoog in de onderzoeken van Moneyview en de Consumentenbond.

Lees meer over de beste all risk autoverzekering, de beste WA-Casco verzekering en de beste WA-autoverzekering. Lees ook: de beste bestelauto verzekeringen. Kijk ook naar de autoverzekeringen van Aegon, OHRA, Univé, Centraal Beheer en FBTO.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
Beoordeel dit artikel post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.