Ga naar de inhoud

Premie zorgverzekering Stad Holland stijgt naar € 155,25

Zorgverzekeraar Stad Holland heeft de premie voor de zorgverzekering in 2024 verhoogd naar € 155,25 per maand. Dat is een stijging van € 14,50 ten opzichte van 2023. Tegelijkertijd biedt Stad Holland geen restitutiepolis meer aan, maar een combinatiepolis.

Stad Holland is een relatief kleine zorgverzekeraar die alleen via tussenpersonen werkt. Je kunt de zorgverzekering dus niet online afsluiten. De premie voor de zorgverzekering in 2024 is met € 14,50 per maand gestegen naar € 155,25. Die stijging is hoger dan de gemiddelde stijging van de zorgpremie die in 2024 op 9 euro per maand ligt.

Stad Holland bood in 2023 nog een restitutiepolis aan. Zo’n basisverzekering heeft volledig vrije zorgkeuze. Maar in 2024 wordt de zorgverzekering van Stad Holland een combinatiepolis. Daarmee krijgt u maar een beperkte vergoeding als u voor wijkverpleging of GGZ-zorg gaat naar een zorgverlener die niet door Stad Holland gecontracteerd is. De rest moet u zelf bijbetalen. Voor andere zorg heeft u nog wel vrije zorgkeuze.

Maar er zijn diverse combinatiepolissen die goedkoper zijn, zoals die van OHRA, FBTO en Nationale Nederlanden. Maar bij die verzekeringen moet u al uw zaken online regelen en dat vindt niet iedereen prettig. Ook kunt u het eigen risico gespreid betalen. Het wettelijk verplicht eigen risico blijft deze kabinetsperiode op 385 euro per jaar. U mag dat vrijwillig met 500 euro verhogen naar maximaal 885 euro en betaalt dan een lagere premie. U kunt ook de premies van andere zorgverzekeringen vergelijken.

Aanvullende verzekeringen bij Stad Holland

Naast een basisverzekering biedt Stad Holland in 2024 vijf aanvullende verzekeringen aan. De aanvullende zorgverzekeringen zijn:

  • Jongeren AV: maandpremie: € 12,75 (alleen voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar),
  • Compact AV: maandpremie: € 9,75,
  • Standaard AV: maandpremie: € 26,25,
  • Uitgebreide AV: maandpremie: € 48,75
  • Extra Uitgebreide AV: maandpremie € 67,75.

Stad Holland heeft geen tandartsverzekeringen. Tandheelkundige kosten zijn bij Stad Holland deels gedekt door de aanvullende zorgverzekeringen, met uitzondering van de Compact AV. Kinderen tot achttien jaar zijn bij Stad Holland gratis aanvullend verzekerd voor dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde. Premies en polisvoorwaarden op de website van Stad Holland zijn leidend.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)