Premie zorgverzekering Stad Holland stijgt in 2020

Net als bij vrijwel alle andere zorgverzekeraars gaat ook bij Stad Holland de premie voor de zorgverzekering in 2020 omhoog. De premie stijgt naar 128,50 euro per maand of 1542 euro per jaar.

Stad Holland is een relatief kleine zorgverzekeraar die alleen via tussenpersonen werkt. De premie voor de zorgverzekering in 2020 stijgt naar  1542 euro per jaar. Dat was in 2019 nog 1431 euro per jaar. Stad Holland rekent dezelfde premie voor individueel als collectief verzekerden.

Stad Holland biedt alleen een restitutiepolis aan. U heeft dus een vrije artsenkeuze. Maar er zijn diverse restitutiepolissen die goedkoper zijn, zoals die van OHRA, FBTO en ZorgDirect. Maar bij die verzekeringen moet u al uw zaken online regelen en dat vindt niet iedereen prettig. Ook kunt u het eigen risico gespreid betalen. Het wettelijk verplicht eigen risico blijft deze kabinetsperiode op 385 euro per jaar. U mag dat vrijwillig met 500 euro verhogen naar maximaal 885 euro en betaalt dan een lagere premie. Bereken je premie voor de Stad Holland zorgverzekering. U kunt ook de premie van de zorgverzekeringen vergelijken.

Aanvullende verzekeringen bij Stad Holland

Naast een basisverzekering biedt Stad Holland in 2020 vijf aanvullende verzekeringen aan. De aanvullende verzekeringen zijn: Jongeren AV (alleen voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar), Compact AV, Standaard AV, uitgebreide AV en Extra Uitgebreide AV. De aanvullende polis AV Zorg Riant is geschrapt. Stad Holland heeft geen tandartsverzekeringen. Tandheelkundige kosten zijn bij Stad Holland deels gedekt door de aanvullende zorgverzekeringen, met uitzondering van de Compact AV. Kinderen tot achttien jaar zijn bij Stad Holland gratis aanvullend verzekerd voor dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde.
Vergelijk hieronder zorgverzekeringen op premie vrije zorgkeuze en klantwaardering:

Deel dit met je vrienden!