Ga naar de inhoud

Premie autoverzekering 2011 stijgt fors

Het wordt steeds duurder om uw auto te verzekeren. De gemiddelde premie van een autoverzekering ligt medio mei 2011 negen procent hoger dan in december 2010.

Dat concludeert vergelijkingssite Independer op basis van haar premie-index voor nieuw afgesloten autoverzekeringen. Deze index, die in augustus 2006 op honderd begon, daalde tot mei 2008 met maar liefst 31 procent. In 2009 en 2010 steeg de gemiddelde premie voor autoverzekeringen met 2,7 procent. Sinds begin dit jaar zijn de premies veel harder gestegen. Daarmee is er volgens de vergelijkingssite duidelijk sprake van een kentering. Vergelijk autoverzekeringen.

Hogere premies autoverzekeringen

De oorzaken van de hogere premies zijn tweeledig. Enerzijds hebben verzekeraars de afgelopen twee jaar te maken gehad met strenge winters, waardoor het aantal schades is toegenomen. Aan de andere kant zijn de eisen van toezichthouder De Nederlandsche Bank sinds december 2010 strenger geworden. DNB maakte zich zorgen na het faillissement van enkele verzekeraars, onder wie Ineas, en vond dat de verzekeraars grotere buffers moesten aanhouden.

Meer premieverhogingen in het verschiet

De vergelijkingssite verwacht dat meer autoverzekeraars de komende tijd hun premies zullen verhogen. Omdat nog niet alle verzekeraars dat gedaan hebben, kan de automobilist bij een aantal verzekeraars nog van een lage premie voor d4e autoverzekering profiteren. Vergelijken van premies voor autoverzekeringen loont dus.

5/5 - (1 stemmen)