Ga naar de inhoud

Dekking voor je fiets bij de reisverzekering vaak mager

Als je fiets tijdens je fietsvakantie gestolen wordt heb je dubbel pech. In veel gevallen keert de reisverzekering te weinig uit om een nieuwe fiets te kopen. De dekking voor je fiets van veel reisverzekeringen blijkt erg mager te zijn.

De dekking voor je fiets bij de reisverzekering is vaak mager. Overweeg of je niet beter een losse fietsverzekering kunt afsluiten. © Alleverzekeringenopeenrij.nl
De fietsdekking bij de reisverzekering is vaak mager. Overweeg of je niet beter een losse fietsverzekering kunt afsluiten. © Alleverzekeringenopeenrij.nl

Je fiets en de reisverzekering

Wie op fietsvakantie gaat, doet dat vaak op een duurdere stadsfiets of sportfiets. Die kosten al snel duizend euro of meer. Maar als je fiets gestolen wordt, krijg je via de reisverzekering vaak hooguit 250 tot 500 euro. Dat is dus te weinig om een nieuwe fiets van te kopen.

Dat blijkt uit berekeningen van de vergelijkingssite Geld. Van de 34 onderzochte reisverzekeringen met fietsdekking, keerden 29 verzekeraars een bedrag tussen de 250 en 500 euro per fiets uit. Aon en FBTO hanteren echter een dekking van 500 euro per polis. Als je dus met je gezin op fietsvakantie bent en alle fietsen worden gestolen, dan krijg je nog steeds maar maximaal 500 euro.

Uitgebreidste dekking voor je fiets bij de reisverzekering

Reisverzekeraars Aegon en Nederlanden van Nu bieden volgens het onderzoek op hun standaard doorlopende reisverzekering een dekking voor je fiets van maar liefst 1.250, 2.500 en 5.000 euro per polis. Dit komt doordat deze verzekeraars als enige geen onderscheid maken voor fietsen in hun bagagedekking. Vergelijk reisverzekeringen van onder meer:

of vergelijk reisverzekeringen op polisvoorwaarden en premie. Lees ook: fietsverzekeringen voor elektrische fietsen en tips om de beste fietsverzekering af te sluiten. Via de vergelijkingsmodule hieronder kun je losse fietsverzekeringen vergelijken.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Welke dekking voor je fiets heeft de reisverzekering?

Juist omdat de dekking voor je fiets bij de reisverzekering zo uiteen loopt, is het zaak om voor je een reisverzekering afsluit, reisverzekeringen te vergelijken op polisvoorwaarden en prijzen. Je kunt er ook voor kiezen bij je huidige verzekeraar de dekking van de reisverzekering uit te breiden. Bij onder meer Bruns ten Brink kun je e met een module voor sportuitrusting bijvoorbeeld de fietsdekking uitbreiden tot 2.500 euro. Deze dekking geldt ook voor elektrische fietsen en stadsfietsen.

Buitenlanddekking voor je fiets

Let wel goed op, want bij de meeste reisverzekeringen met fietsdekking is alleen schade in het buitenland verzekerd. In eigen land moet er minimaal een overnachting zijn inbegrepen, want anders dekt de reisverzekering niet uit. Ga je in Nederland alleen een dagje weg met de fiets, dan is dat niet gedekt door je reisverzekering, maar alleen door een eventuele fietsverzekering.

Aanvullende fietsdekking bij je reisverzekering

Bij sommige verzekeraars kun een aanvullende dekking voor je fiets bij de reisverzekering afsluiten tot soms wel 2500 euro. Kijk ook goed of dat bedrag per fiets of per polis geldt.

Reisverzekering en losse fietsverzekering

Een andere mogelijkheid is een speciale fietsverzekering afsluiten. Zeker voor dure fietsen kan dat verstandig zijn. Je fiets is dan het hele jaar en ook in Nederland verzekerd. Zo’n aparte fietsverzekering kun je uitbreiden met pechhulp. Losse fietsverzekeringen zijn af te sluiten bij onder meer Centraal Beheer, Allianz Global Assistance en Unive. Bij Fietszeker kun je je gewone stadsfiets, mountainbike, racefiets, e-bike en elektrische bakfiets verzekeren. Niet alleen bij reisverzekeringen met fietsdekking blijkt de fietsdekking vaak aan de mager kant te zijn. Bij reisverzekeringen met wintersportdekking blijkt de vergoeding voor skiuitrustingen en medische kosten vaak matig geregeld.

Vergelijk reisverzekeringen op premie en dekking en sluit direct online af.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)