De nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS

Rechtsbijstandverzekeraar DAS heeft 7 december 2015 haar vernieuwde rechtsbijstandsverzekering gelanceerd. Belangrijkste verschil met de oude rechtsbijstandverzekering: bij de nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS heb je geen losse modules meer. Alle modules van de oude rechtsbijstandverzekering zijn standaard gedekt bij de nieuwe rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering van DAS met eigen bijdrage

De nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS bevat standaard dekking bij geschillen rondom consumentenzaken, wonen, pensioen, sociale zekerheid, gezondheid, personenrecht, ouderschap, werk, verkeer, vakantie, belasting en vermogen. Ruzie met de buren, gedoe met de overheid, bonje met een aannemer over een verbouwing van uw woning, letsel opgelopen in het verkeer, een conflict met een verzaekeraar, u bent er allemaal voor verzekerd. Ook bij ontslag, faillissement van uw werkgever, een tuchtzaak, schade in het verkeer, een conflict rondom een vakantie of het aanvechten van een beslissing van de Belastingdienst kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering. Lees ook: Dit zijn de beste rechtsbijstandverzekeringen in de tests.

Voorheen waren deze rechtsgebieden verdeeld over losse modules. U moest bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering gaan bedenken welke conflicten in de toekomst mogelijk zouden kunnen ontstaan. Hoe meer modules u afsloot, hoe hoger de premie. Dat is dus met de nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS voorbij. Overigens kunt u bij DAS ook kiezen voor prepaid rechtshulp, ook wel rechtsbijstand on demand genoemd. U betaalt dan eenmalig een vast bedrag voor juridische hulp.

De nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS vergelijken

Is de nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS ook voor u de beste rechtsbijstandverzekering? Dat kunt u hieronder zelf uitzoeken door rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Vul eerst even de gevraagde gegevens in. In de tweede stap kunt u zelf kiezen voor welke gebieden u een rechtsbijstandverzekering wilt vergelijken.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

U betaalt een vaste premie voor het hele pakket. En u krijgt altijd gratis telefonisch advies. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen niet alleen op premie, maar ook op voorwaarden, dus vraag offertes op. Vergelijk de rechtsbijstandpolis van DAS met bijvoorbeeld die van de HEMA. Ook HEMA heeft in 2015 haar rechtsbijstandverzekering ingrijpend aangepast, maar die verzekering werkt nog wel met modules.

De premie van de nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS

Met de invoering van de nieuwe rechtsbijstandverzekering heeft DAS nog iets anders ingevoerd: een maximale eigen bijdrage bovenop de premie. Heeft u juridische hulp nodig, dan betaalt u naast uw premie een eigen bijdrage per conflict. Bekijk hier de vaste premie. Bij het afsluiten van de verzekering bepaalt u zelf hoe hoog die eigen bijdrage maximaal is. Op het moment van schrijven kunt u kiezen uit 350 en 600 euro. De hoogte van de eigen bijdrage staat vast zolang de verzekering loopt. Tussentijds de hoogte van de eigen bijdrage veranderen is niet mogelijk.

Volgens DAS betaalt u in veel gevallen minder dan de maximale eigen bijdrage. Blijkt dat de zaak al is opgelost na een eerste uitwisseling van standpunten door de juristen van beide partijen, dan betaalt u veel minder. Volgen er meer stappen, zoals een onderhandeling, dan betaalt u een extra bijdrage per stap. Komt het toch tot een rechtszaak, dan betaalt u nooit meer dan de maximale eigen bijdrage. Bij schade of letsel in het verkeer en bij gedekte strafzaken betaalt u geen eigen bijdrage.

Eigen risico bij de rechtsbijstandverzekering

In sommige gevallen hanteert DAS een eigen risico. Dat is bijvoorbeeld het geval als u een procedure voert waarvoor het niet verplicht is om een advocaat in de arm te nemen. Als u zich dan laat bijstaand door een rechtshulpverlener die niet bij DAS in dienst is, betaalt u een eigen risico van 250 euro. Is de man of vrouw wel bij DAS in dienst, dan betaalt u geen eigen risico.

Vrije advocaatkeuzen bij de nieuwe rechtsbijstandverzekering van DAS

Rond de vergoeding bij vrije advocaatkeuze is de afgelopen jaren veel gedoe geweest. DAS heeft dat nu als volgt geregeld: in principe moet u zich laten bijstaan door een jurist van DAS. In twee gevallen mag u kiezen of u een jurist van DAS in de arm neemt of eentje die niet bij DAS in dienst is.

De eerste situatie doet zich voor als het wettelijk niet verplicht is om u door een advocaat te laten bijstaan, maar u doet dat toch en kiest dan voor een jurist die niet aan DAS verbonden is. In dat geval betaalt u de eigen bijdrage plus het eigen risico van 250 euro. Het andere geval doet zich voor als beide partijen in een geschil allebei een beroep doen op de juridische hulp van DAS. Beide verzekerden mogen dan op kosten van DAS met een eigen advocaat werken.

In de polisvoorwaarden op de site van DAS staat precies wat de rechtsbijstandverzekering van DAS allemaal dekt. Lees die goed door vóór het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering, want die polisvoorwaarden zijn leidend. Vergelijk hieronder rechtsbijstandverzekeringen op onder meer premie en klantwaardering.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)

Tags

Nico van Dijk is sinds 2001 financieel journalist en eindredacteur. Hij heeft veel gepubliceerd over 'personal finance'-onderwerpen zoals verzekeringen, hypotheken, beleggen en lenen.

Gerelateerde berichten