PNO Zorg in 2018: zorgverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen

pno zorgverzekeringPNO Zorg, zoals PNO Ziektekosten sinds eind 2012 heet, bestaat ruim zestig jaar. Van oudsher richt PNO Zorg zich vooral op mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector. PNO Zorg, onderdeel van zorgverzekeraar ONVZ, is al zes jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Ruim aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg

Het aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg is net als bij bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zilveren Kruis Achmea, erg ruim. Er is een basisverzekering, zes aanvullende verzekering en vier tandartsverzekeringen. De zorgverzekering van PNO is een zogeheten restitutieverzekering. Dat houdt in dat u soms een rekening moet voorschieten en die dan moet declareren bij PNO. U heeft dan wel alle vrijheid om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Vrije artsenkeuze dus en ook vrije medicijnkeuze. PNO Zorg voert geen preferentiebeleid voor medicijnen en zal dus elk medicijn dat je arts voorschrijft vergoeden. Declareren kan online, met een app of per post.

De premie van de PNO zorgverzekering in 2018

De premie voor de PNO zorgverzekering is in 2018 gestegen naar 112,24 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro dan daalt de premie naar 87,24 euro per maand.

De premies zijn inclusief 8 procent collectiviteitskorting, die voor iedereen geldt, ongeacht of je bedrijf wel of niet een collectiviteitscontract met PNO heeft. Ook ZZP’ers krijgen collectiviteitskorting bij PNOZorg. Zij worden automatisch opgenomen in de Stichting Vrienden van PNOZorg. Verder biedt PNO tien procent korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Vergelijk de zorgpremie van PNO Zorg met andere zorgverzekeringen, ga naar het overzicht van premies ziektekostenverzekeringen.

De aanvullende zorgverzekeringen van PNO in 2018

Bij de aanvullende verzekeringen biedt PNO de PNO Start, PNO Standaard, PNO Keuze, PNO Keuze met voordeel, PNO Extra en PNO Compleet. De PNO Start-verzekering biedt net iets meer dan wat er onder de basisverzekering valt, zoals negen behandelingen voor de fysiotherapeut, een gezondheidscheck en vaccinaties. Deze aanvullende zorgverzekering kost 6,75 euro per maand. De PNO Standaard en PNO Keuze aanvullende verzekeringen bieden onder meer vergoedingen voor brillen en contactlenzen en alternatieve geneeswijzen. De premie voor de Standaard en Keuze aanvullende verzekeringen zijn respectievelijk 10,92 en 22,06 euro per maand.

De PNO Extra aanvullende verzekering is een aanvullende zorgverzekering voor gezinnen, bijvoorbeeld met een volledige vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar. De PNO Compleet-polis is de meest uitgebreide aanvullende verzekering met de hoogste vergoeding voor bijvoorbeeld brillen en lenzen, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Fysiotherapie wordt volledig vergoed en dat maakt deze aanvullende verzekering interessant voor bijvoorbeeld reumapatiënten.

Voor zowel de Extra als de Compleet verzekeringen geldt een medische selectie. Voor de overige aanvullende verzekeringen geldt geen selectie. De premies zijn respectievelijk 42,24 euro per maand voor de PNO Extra zorgverzekering en 67,42 euro per maand voor de PNO Compleet verzekering.

Tandartsverzekeringen van PNO in 2018

PNO Zorg biedt vier tandartsverzekeringen: Tandarts Start, Tandarts Standaard, Tandarts Extra en Tandarts Compleet. De goedkoopste verzekering, Tandarts Start, kost 13,40 euro per maand. De premie voor de Tand Standaard verzekering kost 24,25 euro per maand. Voor de Tand Extra is de premie 37,50 euro per maand. De duurste tandartsverzekering kost 48,95 euro per maand. Orthodontie vanaf 18 jaar is bij de tandartsverzekeringen van PNO pas gedekt vanaf Tand Standaard. Voor de Tand Extra en Tand Compleet verzekeringen vraagt PNO een medische verklaring van je tandarts. Alle tandartsverzekeringen van PNO bieden een ongevallendekking. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Hieronder kun je de PNO-zorgverzekering afsluiten of eerst vergelijken op prijs, klantwaardering en vrije zorgkeuze.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.