Ga naar de inhoud

PNOzorg in 2023 naar ONVZ

PNOzorg, de zorgverzekering die zich vooral richt op mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector, houdt in 2023 op te bestaan. Klanten van PNO Zorg krijgen een aanbod van ONVZ.

Ruim aanbod aan zorgverzekeringen bij PNOzorg

pnozorg zorgverzekering

PNOzorg was al onderdeel van zorgverzekeraar ONVZ en bestond ruim zestig jaar. Het aanbod aan zorgverzekeringen bij PNOzorg was net als bij bijvoorbeeld Zilveren Kruis, erg ruim. Je kon in 2022 nog kiezen uit een basisverzekering, zes aanvullende zorgverzekeringen en vier tandartsverzekeringen.

De zorgverzekering van PNOzorg was altijd een restitutieverzekering, maar was in 2022, net als de basisverzekering van ONVZ, een combinatiepolis geworden. Bij vrijwel alle zorg had u nog steeds vrije artsenkeuze en voldeed PNO de rekening volledig. Dat gebeurde ook als de zorgverzekeraar geen contract heeft met uw zorgverlener. Alleen als u gebruik maakte van een GGZ-instelling of een organisatie voor thuiszorg en wijkverpleging die geen contract heeft met PNOzorg, moest u deel van de rekening zelf betalen.

Alternatieven voor de PNO zorgverzekering

ONVZ afficheert zichzelf als een zorgverzekeraar die ‘optimale keuzevrijheid combineert met excellente service en persoonlijke aandacht’, maar daar hangt in 2023 een prijskaartje aan van 142,50 per maand. Daarom kun je behalve bij ONVZ ook naar andere zorgverzekeraars kijken zoals de combinatieverzekering van OHRA (Online Gemak) kost bijvoorbeeld € 135,95 per maand. Ook de combinatieverzekering van Nationale Nederlanden en de restitutiepolis van FBTO zijn goedkoper. Vergelijk de zorgpremie van andere zorgverzekeringen op polisvoorwaarden, vrije zorgkeuze en premie. Of ga naar het overzicht van premies ziektekostenverzekeringen.

2/5 - (4 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.