PNO Zorg in 2020: zorgverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen

pno zorgverzekeringPNO Zorg, zoals PNO Ziektekosten sinds eind 2012 heet, bestaat ruim zestig jaar. Van oudsher richt PNO Zorg zich vooral op mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector. PNO Zorg is onderdeel van zorgverzekeraar ONVZ.

Ruim aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg

Het aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg is net als bij bijvoorbeeld Zilveren Kruis, erg ruim. Er is een basisverzekering, zes aanvullende verzekering en vier tandartsverzekeringen. De zorgverzekering van PNO is een zogeheten restitutieverzekering. Dat houdt in dat u soms een rekening moet voorschieten en die dan moet declareren bij PNO. U heeft dan wel alle vrijheid om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Vrije artsenkeuze dus en ook vrije medicijnkeuze. PNO Zorg voert geen preferentiebeleid voor medicijnen en zal dus elk medicijn dat je arts voorschrijft vergoeden. Declareren kan online, met een app of per post.

De premie van de PNO zorgverzekering in 2020

De premie voor de PNO zorgverzekering bedraagt in 2020 € 133 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Dat is evenveel als de premie van ONVZ. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro dan daalt de premie naar € 114,- per maand.

Maar PNO heeft met tal van organisaties en werkgevers afspraken gemaakt, waardoor veel mensen in aanmerking komen voor collectiviteitskorting. Ook ZZP’ers krijgen collectiviteitskorting bij PNOZorg. Zij worden automatisch opgenomen in de Stichting Vrienden van PNOZorg. Verder biedt PNO korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Niettemin kan het zijn dat je ondanks die korting bij een andere zorgverzekeraar toch goedkoper uit bent voor een vergelijkbare polis. De restitutieverzekering van OHRA (Online Gemak) kost bijvoorbeeld € 116,50 per maand en ook dan heb je vrije zorgkeuze. Ook de restitutieverzekering van Nationale Nederlanden is goedkoper. Vergelijk de zorgpremie van PNO Zorg met andere zorgverzekeringen op polisvoorwaarden, vrije zorgkeuze en premie. Of ga naar het overzicht van premies ziektekostenverzekeringen.

De aanvullende zorgverzekeringen van PNO in 2020

Bij de aanvullende verzekeringen biedt PNO maar liefst acht zorgverzekeringen aan: de PNO Start, Beter, Plus, Optimaal, Top, Excellent, OntzorgPlus en Buitenland. De PNO Start-verzekering biedt net iets meer dan wat er onder de basisverzekering valt, zoals negen behandelingen voor de fysiotherapeut, een gezondheidscheck en reisvaccinaties. Deze aanvullende zorgverzekering kost € 7,90 per maand. De andere aanvullende verzekeringen bieden onder meer vergoedingen voor brillen en contactlenzen en alternatieve geneeswijzen. Iedereen krijgt bij PNO 7 procent korting op de premies voor aanvullende zorgverzekeringen.

De PNO Excellent-polis is de meest uitgebreide aanvullende verzekering met de hoogste vergoeding voor bijvoorbeeld brillen en lenzen, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Fysiotherapie wordt voor 18 behandelingen volledig vergoed en dat maakt deze aanvullende verzekering interessant voor bijvoorbeeld reumapatiënten.

Opvallend is de Ontzorgpolis. Deze polis biedt hulp na ongevallen, zoals tijdelijk extra zorg thuis, reiskosten voor ziekenhuisbezoek ver weg, aanvullende zorg bij kanker en een vergoeding voor aanpassingen in huis bij blijvende invaliditeit. Er zijn maar weinig zorgverzekeraars die zo’n module aanbieden.

Tandartsverzekeringen van PNO in 2020

PNO Zorg biedt vijf tandartsverzekeringen: Tandplus A, B, C, D en Preventief. De goedkoopste verzekering, Tandplus A, vergoedt 75 procent van de kosten voor algemene tandheelkundige zorg tot een maximum van 250 euro per jaar. De andere tandartsverzekeringen van PNO zijn duurder, maar bieden ook een uitgebreidere dekking. Alle tandartsverzekeringen van PNO bieden een ongevallendekking. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Hieronder kun je de PNO-zorgverzekering afsluiten of eerst vergelijken op prijs en vrije zorgkeuze.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.