De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance

De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance kwam in maart 2018 uit op de vijfde plek in een test van fietsverzekeringen van de Consumentenbond. De doorlopende fietsverzekering kreeg een 7,8 als testoordeel voor elektrische fietsen en een 8,2 voor gewone fietsen. Het testoordeel voor gewone fietsen was het een na hoogste. 

In maart 2015 kwam Allianz Global Assistance met een aflopende fietsverzekering. Maar sinds november 2015 was het ook mogelijk een doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Je kunt de doorlopende fietsverzekering afsluiten voor nieuwe en gebruikte fietsen. Je fiets is verzekerd tegen diefstal en je krijgt juridische hulp bij een ongeval met de fiets. De doorlopende verzekering van Allianz kun je uitbreiden met een dekking tegen schade en hulp bij pech onderweg.

In het onderzoek van maart 2018 liet Allianz Global Assistance aan de Consumentenbond weten na te denken over aanpassing van de polisvoorwaarden van de doorlopende fietsverzekering. Er zou mogelijk een apart tarief voor fietsen en/of sloten met gps-beveiliging komen. Die waarschuwt de fietsbezitter als zijn rijwiel verplaatst wordt. Ook zorgt zo’n beveiliging er voor dat de fiets bij diefstal makkelijker terug te vinden is.

Doorlopende fietsverzekering afsluiten voor e-bikes

Bij Allianz kun je de doorlopende verzekering afsluiten voor fietsen tot en met drie jaar oud en met een waarde van maximaal 5.000 euro. Bij een doorlopende fietsverzekering voor e-bikes is de maximale waarde 6.000 euro. Je kunt de verzekering jaarlijks verlengen. Bij maandbetaling van de premie wordt geen toeslag gerekend. Bereken de premie van de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance.

In 2016 kwam de doorlopende e-bikeverzekering van Allianz Global Assistance als één na beste uit de test van de Consumentenbond. Deze doorlopende ebike-polis kreeg een 8,3. Bij schade of diefstal van je e-bike krijg je een uitkering in geld. Je kunt dus zelf kiezen of en bij wie je een nieuwe e-bike koopt. Ook de accu is meeverzekerd. Allianz Global Assistance rekent geen afschrijving of eigen risico op de accu.

Uitkering bij diefstal

Bij diefstal keert de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance tot en met drie jaar 100% van de verzekerde waarde uit. Na drie jaar worden de afschrijvingen van de fiets meegenomen in het uit te keren bedrag. De dekking bij diefstal geldt wereldwijd en juridische bijstand wordt verleend in heel Europa.

Schade en pechhulp bij de doorlopende fietsverzekering

Je kunt de doorlopende fietsverzekering uitbreiden met een dekking voor schade en pechhulp. Met de schadedekking is de schade volledig gedekt die per ongeluk aan de fiets is veroorzaakt of door bijvoorbeeld vandalisme is ontstaan. Bij reparatie krijg je ook een vergoeding voor een leenfiets gegeven.

Pechhulp bij de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance

Als je de uitbreiding voor pechhulp bij je doorlopende fietsverzekering afsluit. komt bij pech, indien mogelijk, een monteur met zijn mobiele bus naar je toe om je fiets ter plekke te maken. Als dat niet kan, worden je fiets, jijzelf en zelfs een eventueel fietsmaatje naar een locatie naar keuze gebracht, binnen een straal van 30 kilometer. Voor pechmeldingen na 21.00 uur geldt dat er een hulpdienst naar de pechlocatie wordt gestuurd. Je hebt recht op pechhulp in heel Nederland en zelfs tot 30 kilometer over de grens in België en Duitsland.

Fietsverzekeringen met aanvullende pechhulp

De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance is overigens niet de enige fietsverzekering met aanvullende pechhulp en schademodules. Ook bij de fietsverzekering van Univé is je fiets wereldwijd verzekerd en kun je pechhulp als aanvullende dekking afsluiten. De fietsverzekering van Univé kreeg in juni 2015 in een onderzoek van de Consumentenbond de hoogste score: een 8,1. Vergelijk de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance op premie men voorwaarden met andere fietsverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!