Ga naar de inhoud

De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance

De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance kreeg in december 2020 5 sterren voor prijs een test van fietsverzekeringen van Moneyview. De fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance hebben bij zowel een losse diefstaldekking als bij diefstaldekking inclusief schadedekking gemiddeld de laagste premies.

De fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance, waaronder de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance, hebben bij zowel een losse diefstaldekking als bij diefstaldekking inclusief schadedekking gemiddeld de laagste premies. © Free-Photos via Pixabay
De fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance hebben bij zowel een losse diefstaldekking als bij diefstaldekking inclusief schadedekking gemiddeld de laagste premies. © Free-Photos via Pixabay

De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance staat sinds november 2015. In maart van dat jaar had Allianz Global Assistance al een aflopende fietsverzekering ingevoerd. Je kunt de doorlopende fietsverzekering afsluiten voor nieuwe en gebruikte fietsen. Je fiets is verzekerd tegen diefstal en je krijgt juridische hulp bij een ongeval met de fiets. De doorlopende verzekering van Allianz kun je uitbreiden met een dekking tegen schade en hulp bij pech onderweg.

In het jaarlijkse onderzoek naar fietsverzekeringen van Moneyview kregen zowel de fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance als de fietsverzekering voor ANBW-leden vijf sterren voor het onderdeel prijs. “De fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance hebben bij zowel een losse diefstaldekking als bij diefstaldekking inclusief schadedekking gemiddeld de laagste premies”, aldus de onderzoekers. De fietsverzekeringen met de beste polisvoorwaarden waren de Blijven Fietsen Verzekering van ANWB en doorlopende fietsverzekering van Unigarant.

Doorlopende fietsverzekering afsluiten voor e-bikes

Bij Allianz kun je de doorlopende verzekering afsluiten voor fietsen tot en met drie jaar oud en met een waarde van maximaal 5.000 euro. Bij een doorlopende fietsverzekering voor e-bikes is de maximale waarde 6.000 euro. Je kunt de verzekering jaarlijks verlengen. Bij maandbetaling van de premie wordt geen toeslag gerekend.

In 2016 kwam de doorlopende e-bikeverzekering van Allianz Global Assistance als één na beste uit de test van de Consumentenbond. Deze doorlopende ebike-polis kreeg een 8,3. Bij schade of diefstal van je e-bike krijg je een uitkering in geld. Je kunt dus zelf kiezen of en bij wie je een nieuwe e-bike koopt. Ook de accu is meeverzekerd. Allianz Global Assistance rekent geen afschrijving of eigen risico op de accu.

Let op: Bij Allianz Global Assistance kun je sinds de zomer van 2023 geen verzekering voor je fatbike afsluiten.

Vergelijk fietsverzekeringen

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Uitkering bij diefstal

Bij diefstal keert de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance tot en met drie jaar 100% van de verzekerde waarde uit. Na drie jaar worden de afschrijvingen van de fiets meegenomen in het uit te keren bedrag. De dekking bij diefstal geldt wereldwijd en juridische bijstand wordt verleend in heel Europa.

Schade en pechhulp bij de doorlopende fietsverzekering

Je kunt de doorlopende fietsverzekering uitbreiden met een dekking voor schade en pechhulp. Met de schadedekking is de schade volledig gedekt die per ongeluk aan de fiets is veroorzaakt of door bijvoorbeeld vandalisme is ontstaan. Bij reparatie krijg je ook een vergoeding voor een leenfiets gegeven.

Pechhulp bij de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance

Als je de uitbreiding voor pechhulp bij je doorlopende fietsverzekering afsluit. komt bij pech, indien mogelijk, een monteur met zijn mobiele bus naar je toe om je fiets ter plekke te maken. Als dat niet kan, worden je fiets, jijzelf en zelfs een eventueel fietsmaatje naar een locatie naar keuze gebracht, binnen een straal van 30 kilometer. Voor pechmeldingen na 21.00 uur geldt dat er een hulpdienst naar de pechlocatie wordt gestuurd. Je hebt recht op pechhulp in heel Nederland en zelfs tot 30 kilometer over de grens in België en Duitsland.

Fietsverzekeringen met aanvullende pechhulp

De doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance is overigens niet de enige fietsverzekering met aanvullende pechhulp en schademodules. Ook bij de fietsverzekering van Univé is je fiets wereldwijd verzekerd en kun je pechhulp als aanvullende dekking afsluiten. De fietsverzekering van Univé kreeg in juni 2015 in een onderzoek van de Consumentenbond de hoogste score: een 8,1.

Bij Inshared is je fiets eveneens wereldwijd verzekerd. Bij deze verzekeraar kun je je fietsverzekering uitbreiden met thuisbrengservice bij pechhulp, aansprakelijkheid en rechtshulp bij ongevallen. Vergelijk de doorlopende fietsverzekering van Allianz Global Assistance op premie men voorwaarden met andere fietsverzekeringen.

Lees hier het hele onderzoek van Moneyview.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4.7/5 - (3 stemmen)