Ga naar de inhoud

Bewuzt no-claim korting voor aanvullende zorgverzekering

Als eerste verzekeraar in Nederland introduceert zorgverzekeraar VGZ een aanvullende verzekering met no-claim korting. Die wordt gegeven op het VGZ-merk Bewuzt. Net als bij een autoverzekering loopt de Bewuzt no-claim korting elk jaar verder op, tot veertig procent.

Laatst bijgewerkt: 17 november 2020

Bewuzt No-claim korting op aanvullende verzekering

VGZ heeft hiervoor de zorgverzekering Bewuzt opgericht. Met de introductie van de Bewuzt no-claim-korting op de aanvullende zorgverzekering zegt VGZ in te spelen op de ontwikkeling dat steeds minder mensen voor een aanvullende ziektekostenverzekering kiezen. Volgens de zorgverzekeraar komt dat door dat consumenten het gevoel hebben met deze brede aanvullende verzekeringen oververzekerd te zijn.

Zo werkt de Bewuzt no claim korting op de aanvullende zorgverzekering

Bij Bewuzt kunnen klanten kiezen voor losse zorgopties zoals fysiotherapie, zorg in het buitenland of tandheelkunde. Wie in een jaar geen beroep doet op de aanvullende zorgverzekering, krijgt het jaar daarop korting. “De kosten van een gemiddelde behandeling laten we zien, vervolgens bepaal je zelf wanneer je beter uit bent”, legt marketing-directeur Jan-Luuk de Groot uit.

Bewuzt Zorgverzekering

“Soms is het niet nodig een beroep te doen op de aanvullende verzekering en kan de klant de behandeling zelf betalen. De klant krijgt op deze wijze veel meer regie op z’n verzekering en het verhoogt het kostenbewustzijn. Op deze manier kan de klant zelf de bewuste afweging maken: een beroep doen op de aanvullende verzekering of zelf betalen.”

Je moet wel elk jaar even uitrekenen of het ondanks de Bewuzt no-claim korting nog steeds aantrekkelijk is om een aanvullende zorgverzekering bij Bewuzt af te sluiten. Of dat je beter kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Meer over de Bewuzt zorgverzekering.

Periodieke controles bij de tandarts tot een maximum van twee per jaar vallen buiten de No-claim regeling.

De premie voor de basis zorgverzekering 2021 van Bewuzt is 110,90 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro. Zorgverzekering afsluiten? Bekijk eerst het overzicht van premies voor de zorgverzekering en vergelijk zorgverzekeringen door gratis en vrijblijvend offertes op te vragen. Vraag ook een vrijblijvende offerte op van de zorgverzekering van VGZ.

5/5 - (1 stemmen)

1 reactie op “Bewuzt no-claim korting voor aanvullende zorgverzekering”

Reacties zijn gesloten.