Ga naar de inhoud

Premies doorlopende reisverzekeringen verschillen fors

De premies van doorlopende reisverzekeringen verschillen flink. De duurste reisverzekering kost ruim drie keer zo veel als de goedkoopste. Dat blijkt uit een analyse van ruim 6.000 vergelijkingen van doorlopende reisverzekeringen die consumenten bij vergelijkingssite Independer maakten.

Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Vergelijk polisvoorwaarden en de premies van doorlopende reisverzekeringen. © Alleverzekeringenopeenrij.nl
Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Vergelijk polisvoorwaarden en de premies van doorlopende reisverzekeringen. © Alleverzekeringenopeenrij.nl

De doorlopende reisverzekeringen waar het hier om gaat, zijn inclusief wintersportdekking en dekking voor geneeskundige kosten binnen Europa. Het premieverschil van deze reisverzekeringen bedraagt gemiddeld 185%.

Duurste doorlopende reisverzekering drie keer zo duur

De voordeligste doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande zonder kinderen, inclusief dekking voor geneeskundige kosten en wintersport kost € 29,52 per jaar. De duurste doorlopende reisverzekering met dezelfde dekkingen kost € 90,99. Dat is drie maal zo veel als de goedkoopste. Voor een gezin met twee kinderen kost de goedkoopste doorlopende reisverzekering 133,42 per jaar, terwijl de duurste 37,29 euro kost. Dat is dus bijna 2,5 keer zoveel als de goedkoopste doorlopende reisverzekering.

Ook voor een stel zonder kinderen dat een doorlopende reisverzekering zonder annuleringsdekking boekt, is de duurste reisverzekering (142,50 per jaar) bijna drie keer zo duur als de goedkoopste doorlopende reisverzekering (45,04 per jaar). Vergelijk reisverzekeringen of kijk bij onder meer Ohra, Allianz Global Assistance (5 sterren van Moneyview voor polisvoorwaarden in 2020, 21 en 2022), Unive (5 sterren van Moneyview voor prijs in 2020, 2021 en 2022) en Aegon.

Update: De doorlopende reisverzekeringen van Unive, AON en SNS scoorden in 2022 vijf sterren op het onderdeel prijsstelling in een onderzoek naar beste reisverzekeringen van bureau Moneyview. De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance, Anker en ANBW/Unigarant kregen in 2022 vijf sterren voor polisvoorwaarden.

Nieuw in Nederland sinds 2022 is de reisverzekering van LTA Lifecard Travel Assistance. Deze verzekeraar is al lang actief in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Besparen op doorlopende reisverzekeringen

Dure reisverzekeringen bieden vaak standaard zeer uitgebreide dekkingen die lang niet iedereen nodig heeft. Denk aan werelddekking, een dekking voor een reisperiode van een half jaar, een zeer hoge bagagedekking en een dekking voor gevaarlijke sporten. Ook een dekking voor contant geld en pech met de auto zijn vaak niet nodig. Je kunt dus besparen op je doorlopende reisverzekering door goed te kijken welke dekking je nodig hebt. Pechhulp en inbraak in de auto is vaak al gedekt via de autoverzekering.

Sommige doorlopende reisverzekeringen bieden standaard een wintersportdekking aan. Maar als je nooit op wintersport gaat, kun je die module schrappen of overstappen naar een andere reisverzekering. U kunt ook vrij makkelijk uitrekenen of wellicht een kortlopende reisverzekering voor u interessanter is.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)