Ga naar de inhoud

De zorgverzekering van Besured in 2021: €114,85 premie per maand

zorgverzekering van Besured

Besured biedt zorgverzekeringen voor studenten en ‘young professionals’, al staat er op de site wel met een smiley bij dat iedereen welkom is. Naast de studenten zorgverzekering van Besured kun je kiezen uit drie aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering. De premie van de Besured Zorgverzekering in 2021 is €114,85 per maand.

Besured zorgverzekering wordt in 2022 VGZ zorgverzekering

Vorig jaar is VGZ de nieuwe risicodrager geworden achter de zorgverzekeringen van Promovendum en Besured. Per 1 januari 2022 worden deze verzekeringen omgezet naar VGZ verzekeringen en worden er geen zorgverzekeringen meer aangeboden onder de merken Promovendum en Besured. Per 1 januari 2022 wordt de Besured-zorgverzekering omgezet naar een VGZ zorgverzekering. U kunt nog tot 12 november 2021 een zorgverzekering bij Besured afsluiten, maar daarna niet meer. Onderstaande tekst gaat over de Besured zorgverzekering in 2021.

Besured is een financiële intermediair, een tussenpersoon dus. De zorgverzekering van Besured is samengesteld door National Academic. Dat is ook het bedrijf achter Promovendum, de zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Sinds 2018 is het Luxemburgse bedrijf IptiQ de risicodrager van de zorgverzekering van Besured. IptiQ is weer een dochterbedrijf van de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re.

De zorgverzekering van Besured is volgens de zorgverzekeraar voor iedereen toegankelijk, maar sluit naar eigen zeggen het beste aan bij studenten en afgestudeerden tot 35 jaar.

Zo laag mogelijke premie

Bij de zorgverzekering van Besured is alles er op gericht om de premie zo laag mogelijk te houden. Daarom kun je de zorgverzekering alleen via de site of telefonisch afsluiten. Al je verzekeringszaken moet je zoveel mogelijk online regelen. Je maakt een foto van je declaratie en uploadt die naar Besured. Volgens de verzekeraar wordt 90 procent van de declaraties rechtstreeks tussen Besured en de zorgverleners afgehandeld, dus daar heb je sowieso geen omkijken naar. De Besured-zorgverzekering biedt ook een extra servicepakket met kortingen op een fitnessabonnement, saunabezoek, hotelovernachtingen, vaccinaties, brillen en lenzen.

Behalve een zorgverzekering kun je bij Besured ook een doorlopende reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering afsluiten. Dat kan als pakketverzekering. In het verleden kon je bij Besured ook een autoverzekering afsluiten, maar die verzekering wordt niet meer aangeboden. Bekijk zorgverzekeringen van Besured en gebruik de zoektool op hun site om alle verzekeringen van Besured te vinden.

Zorgkeuze bij Besured: naturapolis

De ziektekostenverzekering van Besured is een zogeheten naturapolis. Dat betekent dat de rekening van je zorgverlener doorgaans rechtstreeks naar de verzekeraar gaat. Bij de zorgverzekering van Besured kun je zelf je huisarts, apotheek en ziekenhuis kiezen, maar een aantal behandelingen wordt niet bij elke zorgverlener vergoed. Wat wel en niet vergoed wordt, staat in de zorgzoeker op de site. Een gratis tandongevallenverzekering is bij de basisverzekering van Besured inbegrepen. Die vergoedt tandartskosten na een ongeval tot 10.000 euro.

Met welke zorgverleners heeft Besured een contract?

Besured heeft tienduizenden zorgverleners een contract. Een overzicht van zorgverleners met wie Besured een contract heeft, kun je vinden in de zorgzoeker op de site. Als je voor een zorgverlener kiest met wie Besured een contract heeft, dan krijg je de hoogste vergoeding.

Ga je naar een zorgverlener met wie Besured geen contract heeft, dan krijg je maar 73 procent van het tarief dat Besured heeft afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. De rest moet je dus bijbetalen. Bij andere zorgverzekeraars krijg je in dat geval 75 procent vergoed, maar er zijn ook zorgverzekeringen die slechts 65 procent van de kosten vergoeden. Op de site van Besured kun je een pdf downloaden waarin per behandeling staat hoeveel je vergoed krijgt als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de marktconforme tarieven in 2021. Vergelijk de zorgverzekering van Besured dus even met andere zorgverzekeraars. En vergelijk niet alleen op premies, maar ook polisvoorwaarden, vrije zorgkeuze en klanttevredenheid.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Besured?

De premie van de zorgverzekering van Besured bedraagt in 2021 eigenlijk 120,90 euro. Maar omdat iedereen online 6,05 euro collectiviteitskorting krijgt, betaal je in de praktijk € 114,85 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Je kunt kiezen uit verschillende bedragen waarmee je je eigen risico vrijwillig kunt verhogen. Dan krijg je weer korting op de premie.

Als je kiest voor een maximaal eigen risico van 885 euro, dan daalt je premie naar € 99,85 euro per maand. Maar zorg er wel voor dat je geld genoeg achter de hand hebt om dat maximale eigen risico te kunnen betalen als de nood aan de man komt. Bereken je premie.

Aanvullende zorgverzekeringen bij Besured

Je basisverzekering kun je bij Besured uitbreiden met vier aanvullende zorgverzekeringen. Daarmee kun je je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie, acute zorg in het buitenland, tandartskosten en anticonceptie vanaf 21 jaar. Bekijk voor je een zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en dekking op de site van Besured. Wil je alleen een tandartsverzekering? Kijk dan even wat andere zorgverzekeraars te bieden hebben. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekeringen van Besured

De zorgverzekering van Besured kun je in 2021 uitbreiden met een tandartsverzekering. Je hebt keuze uit vier mogelijkheden:

  • Een tandartsverzekering waarbij je 75 procent van je kosten vergoed krijgt met een maximum van 150,- per jaar.
  • Een tandartsverzekering waarbij je 75 procent van je kosten vergoed krijgt met een maximum van 250,- per jaar.
  • Een tandartsverzekering waarbij je 100 procent van je kosten vergoed krijgt met een maximum van 150,- per jaar.
  • Een tandartsverzekering waarbij je 100 procent van je kosten vergoed krijgt met een maximum van 250,- per jaar.

Bekijk op de site van Besured welke tandartsbehandelingen wel en niet gedekt zijn.

Overige aanvullende zorgverzekeringen van Besured

Verder kun je bij Besured behandelingen voor fysiotherapie verzekeren. Je hebt keuze uit een verzekering voor 6 of voor 9 behandelingen.

Vrouwen vanaf 21 jaar kunnen nog een verzekering afsluiten waarbij ze een vergoeding voor de anticonceptiepil krijgen.

Ga je op reis? Kijk dan of je een Besured Buitenland-verzekering wilt afsluiten. Die geeft een volledige vergoeding voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Zonder zo’n verzekering krijg je bij spoedeisende hulp in het buitenland de kosten alleen terug tot de in Nederland geldende vergoeding. Je kunt kiezen uit Europa-dekking en werelddekking.

Lees voor het afsluiten van een zorgverzekering van Besured eerst polisvoorwaarden en dekking van de verzekering. Premies, voorwaarden en dekking op de site van Besured zijn leidend. Hieronder kun je zorgverzekeringen vergelijken op onder meer premie, klanttevredenheid en vrije zorgkeuze.

Zorgverzekering Besured 2021 vergelijken

Via onderstaande vergelijker kunt u de zorgverzekering van Besured van 2021 vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template
3/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.