De zorgverzekering van Besured in 2019

zorgverzekering van BesuredBesured biedt zorgverzekeringen voor studenten en ‘young professionals’, al staat er op de site wel met een smiley bij dat iedereen welkom is. Naast de studenten zorgverzekering van Besured kun je kiezen uit drie aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering. De premie van de Besured Zorgverzekering in 2019 is 107,25 euro per maand. Dat is evenveel als in 2018.

Besured is een financiële intermediair, een tussenpersoon dus. De zorgverzekering van Besured is samengesteld door National Academic. Dat is ook het bedrijf achter Promovendum, de zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Sinds 2018 is het Luxemburgse bedrijf IptiQ de risicodrager van de zorgverzekering van Besured. IptiQ is weer een dochterbedrijf van de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re.

De zorgverzekering van Besured is volgens de zorgverzekeraar voor iedereen toegankelijk, maar sluit naar eigen zeggen het beste aan bij studenten en afgestudeerden tot 35 jaar.

Zo laag mogelijke premie

Bij de zorgverzekering van Besured is alles er op gericht om de premie zo laag mogelijk te houden. Daarom kun je de zorgverzekering alleen via de site of telefonisch afsluiten. Al je verzekeringszaken moet je zoveel mogelijk online regelen. Je maakt een foto van je declaratie en uploadt die naar Besured. De Besured-zorgverzekering biedt ook een extra servicepakket met kortingen op een fitnessabonnement, saunabezoek en ooglaseren.

Behalve een zorgverzekering kun je bij Besured ook een doorlopende reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering afsluiten. Dat kan als pakketverzekering. In het verleden kon je bij Besured ook een autoverzekering afsluiten, maar die verzekering wordt niet meer aangeboden. Bekijk zorgverzekeringen van Besured en gebruik de zoektool op hun site om alle verzekeringen van Besured te vinden.

Zorgkeuze bij Besured: naturapolis

De ziektekostenverzekering van Besured is een zogeheten naturapolis. Dat betekent dat de rekening van je zorgverlener doorgaans rechtstreeks naar de verzekeraar gaat. Bij de zorgverzekering van Besured kun je zelf je huisarts, apotheek en ziekenhuis kiezen, maar een aantal behandelingen wordt niet bij elke zorgverlener vergoed. Wat wel en niet vergoed wordt, staat in de zorgzoeker op de site. Besured zegt er naar te streven voor 2019 met alle ziekenhuizen een contract te hebben.

Met welke zorgverleners heeft Besured een contract?

Besured heeft tienduizenden zorgverleners een contract. Een overzicht van zorgverleners met wie Besured een contract heeft, kun je vinden in de zorgzoeker op de site. Als je voor een zorgverlener kiest met wie Besured een contract heeft, dan krijg je de hoogste vergoeding. Ga je naar een zorgverlener met wie Besured geen contract heeft, dan krijg je maar 80 procent van het marktconforme tarief vergoed. De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de marktconforme tarieven.  Acute zorg wordt altijd volgens het maximale tarief vergoed, ook als die door een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt gegeven.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Besured?

De premie van de zorgverzekering van Besured bedraagt in 2019 107,25. Dat is evenveel als in 2018. Daarmee is Besured de enige zorgverzekeraar die de premies niet heeft laten stijgen. Je kunt kiezen uit verschillende bedragen waarmee je je eigen risico vrijwillig kunt verhogen. Bereken je premie.

Aanvullende zorgverzekeringen bij Besured

Je basisverzekering kun je bij Besured uitbreiden met een van de drie aanvullende zorgverzekeringen. Die zijn wel duurder geworden ten opzichte van 2018. Bij de Ready-2-Go aanvullende verzekering worden repatriëring en spoedeisende zorg in het buitenland volledig vergoed. De premie is 2,90 euro per maand. De Love-2-Move aanvullende verzekering kan interessant zijn voor mensen die veel aan sport doen. Voor een maandelijkse premie van 9,90 zijn acht behandelingen voor fysiotherapie/Cesar/Mensendieck en een sportmedische keuring gedekt. Bij andere zorgverzekeraars krijg je bij de goedkoopste aanvullende verzekeringen meestal negen behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Anticonceptie boven de 21 jaar en condooms worden vergoed.

De derde aanvullende zorgverzekering is het All-in-1-pakket van 12,90 euro. Bij deze aanvullende zorgpolis ontvang je onder meer ook vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, vaccinaties voor buitenlandse reizen en hulpmiddelen die niet onder de basisverzekering vallen. Bekijk voor je een zorgverzekering afsluit eerst de polisvoorwaarden en dekking op de site van Besured.

Tandartsverzekeringen van Besured

Besured biedt ook een tandartsverzekering aan: De Smile-verzekering van 15,90 euro per maand. Je kunt voor maximaal 350 euro per jaar aan tandartskosten declareren. Vergelijk tandartsverzekerigen.

Lees voor het afsluiten van een zorgverzekering van Besured eerst polisvoorwaarden en dekking van de verzekering. Premies, voorwaarden en dekking op de site van Besured zijn leidend. Vergelijk eerst zorgverzekeringen. Hieronder kun je zorgverzekeringen vergelijken op onder meer premie, klanttevredenheid en vrije zorgkeuze.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.