Ga naar de inhoud

De nieuwe Ohra reisverzekering

De Ohra reisverzekering is begin 2015 helemaal vernieuwd. De nieuwe reisverzekering van Ohra is eenvoudiger, overzichtelijker, biedt meer keuze en de premie is flink lager geworden. Ook concurrent Univé heeft korte tijd later de Univé reisverzekering vereenvoudigd. 

Ohra biedt een groot aantal verzekeringen aan, zoals zorgverzekeringen, autoverzekeringen en is sinds  2014 naar eigen zeggen marktleider in huisdierverzekeringen. De oude doorlopende reisverzekering van Ohra was behoorlijk uitgebreid met onder meer standaard een werelddekking. Ook wintersport en watersport waren standaard meeverzekerd. Maar 92 procent van de Ohra-klanten bleek in Europa op vakantie te gaan en had dus helemaal geen werelddekking nodig. Daarom besloot Ohra de doorlopende reisverzekering compleet te vernieuwen.

De belangrijkste veranderingen in de Ohra reisverzekering

In de nieuwe Ohra reisverzekering kan de consument online zelf het dekkingsgebied kiezen (Europa of werelddekking). Ook kun je nu zelf het aantal reisdagen bepalen. Opvallend is dat je met de doorlopende reisverzekering van OHRA tot maximaal een jaar aaneengesloten op reis kunt. Bij de meeste reisverzekeringen mag je hooguit 180 dagen aaneengesloten op reis. Dat maakt deze reisverzekering ook geschikt als reisverzekering voor een lange reis. Lees er wel even de voorwaarden op na of je ook gedekt bent als je tijdens zo’n lange reis ook gaat werken in het buitenland.

Verder kun je met een simpele klik aangeven of de reisverzekering voor jezelf, voor jou en je partner of voor je gezin is. Daardoor is de Ohra reisverzekering veel meer op maat samen te stellen en blijft de premie laag. Bereken je premie voor de Ohra reisverzekering.

De bagagedekking van de Ohra reisverzekering

Verder heb je keuze uit drie pakketten voor de bagagedekking. Je hebt daarbij keuze uit een basisdekking, een plusdekking of een topdekking. De pakketten voor bagagedekking verschillen in omvang van de dekking en de hoogte van de maximale vergoeding. Bij de basisdekking geldt een maximale vergoeding van 1250 euro per persoon voor reisbagage, bij het pluspakket geldt een maximale dekking van 2500 euro. Het pakket met topdekking keert maximaal 5000 euro per persoon voor reisbagage uit. Smartphones, tablets en brillen zijn in het basispakket niet meeverzekerd, maar wel bij de reisverzekering met plusdekking en topdekking. Bekijk de mogelijkheden en vergoedingen van de bagagepakketten van de Ohra reisverzekering.

Hulp in het buitenland meeverzekerd

Behalve bagage zijn ook persoonlijke hulpverlening en aansprakelijkheid aan vakantieverblijven standaard meeverzekerd. Met die dekking voor persoonlijke hulpverlening heb je recht op noodhulp, medische hulp en administratieve hulp. Je moet wel eerst het groene licht hebben gekregen van de Ohra Hulpdienst voordat de verzekering voor deze hulp in werking kan treden. Zo kan de Ohra Hulpdienst voor jou het meest geschikte ziekenhuis uitzoeken als je in het buitenland met spoed naar het ziekenhuis moet. De hulpdienst komt onder meer ook in actie voor repatriëring, het regelen van reddingsacties en biedt hulp bij het verlies van je paspoort. Download voor je vertrekt de Ohra app. Dan heb je altijd alle belangrijke nummers bij de hand, ook zonder internetverbinding. Lees meer over de persoonlijke hulpverlening van de Ohra reisverzekering.

Schade aan vakantieverblijf

Ohra heeft in de nieuwe reisverzekering standaard aansprakelijkheid vakantieverblijven gedekt. Als er dus een ruit in je vakantiehuis sneuvelt, is dat geen probleem. Er geldt wel een maximale vergoeding per reis. Schade aan gehuurde campers en boten valt niet onder deze dekking.

Extra dekking voor medische kosten van de Ohra reisverzekering

De standaard dekking van de Ohra reisverzekering kunt u uitbreiden met een aantal opties, zoals die voor geneeskundige kosten. Medische zorg in het buitenland wordt gedekt door je Nederlandse zorgverzekeringen vergelijken. Maar daarvoor geldt wel dat de kosten tot maximaal het in Nederland geldende tarief worden vergoed. In het buitenland liggen die kosten vaak hoger. Zo kom je ook in landen als Oostenrijk en Turkije al snel in een privé-kliniek terecht. Die extra medische kosten en je eigen risico voor je zorgverzekering kun je via de reisverzekering vergoed krijgen. Je moet hiervoor wel een dekking geneeskundige kosten bij je reisverzekering afgesloten hebben. In dat geval worden onder meer de kosten van artsen, ziekenhuisopname en operatiekosten onbeperkt vergoed. Tandheelkundige kosten worden tot een maximum vergoed.

Extra dekkingen bij de Ohra reisverzekering: geld, ongevallen en auto

Naast een extra dekking voor geneeskundige kosten kun je ook extra dekkingen afsluiten voor geld, hulpverlening bij auto en motor, ongevallen en annulering. De module hulpverlening bij motor en auto omvat onder meer het ophalen van een defect voertuig (inclusief caravan of aanhanger), een vervangende auto voor maximaal 25 dagen als reparatie langer dan twee werkdagen duurt, toezending van onderdelen en reparatie langs de weg (vergoeding gemaximeerd). De module voor annulering keert uit bij volledige annulering van de reis. Ook bij vertraging bij vertrek of aankomst en bij het eerder afbreken van de reis krijg je een bedrag. De vergoeding bedraagt maximaal 1500 euro per persoon per reis. Als je een duurdere reis geboekt hebt, kun je voor het meerdere een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Ohra reisverzekering voor je huisdier

Bekijk de polisvoorwaarden van de Ohra reisverzekering en vergelijk de reisverzekering van Ohra met andere reisverzekeringen. Vergelijk niet alleen op premie, maar ook op polisvoorwaarden dus vraag gratis offertes op. En neem je je huisdier mee op vakantie? Dan kun je bij Ohra een huisdierenverzekering afsluiten. De hondenverzekering en de kattenverzekering van Ohra hebben een aparte reismodule. Daarmee zijn medische kosten in het buitenland voor je huisdier ook verzekerd.

5/5 - (1 stemmen)