Ga naar de inhoud

De zorgverzekering van Zorg en Zekerheid in 2024

Als u een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid wilt afsluiten, heeft u in 2024 keuze uit drie basisverzekeringen en maar liefst zeven aanvullende zorgverzekeringen. Bij Zorg en Zekerheid kunt u uw tandartsvergoeding delen met uw partner.

Wie is Zorg en Zekerheid?

logo zorg en zekerheid zorgverzekering

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar uit Leiden die al bijna 200 jaar bestaat. Zorg en Zekerheid is vooral sterk in de driehoek Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Daar heeft Zorg en Zekerheid dan ook de meeste contracten met zorgverleners afgesloten. En net als bijvoorbeeld Univé, ONVZ, CZ en Menzis een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Bereken uw premie van de Zorg en Zekerheid ziektekostenverzekering.

De basisverzekering van Zorg en Zekerheid: naturapolis, online polis of combinatiepolis

Bij de voor iedereen verplichte basisverzekering kunt u bij Zorg en Zekerheid kiezen uit de de Zorg Gemak Polis, de Zorg Zeker Polis en de Zorg Vrij Polis.

De Zorg Zeker Polis is een naturapolis. U mag zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Als die zorgverlener een contract heeft met Zorg en Zekerheid, krijgt u de kosten volledig vergoed. U hoeft nooit iets voor te schieten en de rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Zorg en Zekerheid heeft met bijna alle huisartsen en ziekenhuizen in Nederland een contract. Let op het woordje ‘bijna’. Op de site van Zorg en Zekerheid staat een ‘Zorgzoeker’ waarin u kunt zien met welke gecontracteerde zorgverleners Zorg en Zekerheid werkt.

Gaat u naar een zorgverlener met wie Zorg en Zekerheid geen contract heeft, dan krijgt u met de Zorg Zeker-polis 80 procent vergoed (voor wijkverpleging 75%) van het marktconforme tarief. Het wettelijk tarief wordt vastgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit. Bekijk alle details en de premie van de Zorg Zeker Polis op de site van Zorg en Zekerheid.

Zorg Vrij combinatiepolis: combinatie van natura en restitutie

De Zorg Vrij polis was altijd een restitutiepolis, maar is sinds 2022 een combinatiepolis. Bij een restitutiepolis heeft u volledig vrije zorgkeuze. Ook bij zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u honderd procent vergoed. Maar Zorg en Zekerheid werkt tegenwoordig voor wijkzorg en GGZ-zorg met gecontracteerde zorg. Daarom mag de Zorg Vrij-polis van de toezichthouder geen restitutiepolis meer heten, maar is het een combinatiepolis geworden.

Bij de Zorg Vrij combinatiepolis krijgt u uw zorgnota volledig vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat en de rekening is redelijk, dan wordt die ook volledig betaald.

Maar heeft u wijkzorg of GGZ-zorg van een zorgverlener zonder contract met Zorg en Zekerheid? Dan krijgt u een rekening die gedeeltelijk vergoed wordt.

Bij niet-gecontracteerde GGZ-zorg is de vergoeding 80 procent van het gebruikelijke tarief. Bij niet-gecontracteerde wijkzorg krijgt u maar 75 procent vergoed. De rest moet u zelf betalen. Lees meer over de Zorg Vrij combinatiepolis van Zorg en Zekerheid.

Overigens hebben ook OHRA, Nationale Nederlanden, FBTO, CZ en Zilveren Kruis de afgelopen jaren of in 2024 hun restitutiepolis veranderd in een combinatiepolis. Op die manier kunnen de zorgverzekeraars meer grip op de kosten houden.

Zorg Gemak: Online natura polis met gecontracteerde zorg

Tenslotte heeft Zorg en Zekerheid de Zorg Gemak Polis. Dat is een online naturapolis. Gaat u naar een zorgverlener met wie Zorg en Zekerheid geen contract heeft? Dan krijgt u 70 procent van de rekening vergoed. Deze zorgverzekering heeft dan ook een lagere premie. Spoedeisende hulp in ziekenhuizen wordt altijd volledig vergoed. Verder moet u met deze zorgverzekering al uw zaken via internet regelen. U betaalt met een automatische incasso. Meer uitleg over de Zorg Gemak-polis vindt u op de site van Zorg en Zekerheid.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid in 2024?

Zorg en Zekerheid heeft in 2024 net als alle andere zorgverzekeraars de premies verhoogd. De premie voor de naturapolis Zorg Zeker is in 2024 € 147,95. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. U kunt korting op de premie krijgen door voor een hoger eigen risico te kiezen. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro (385 euro verplicht en 500 euro vrijwillig eigen risico) betaalt u € 126,95 per maand.

De premie van de Zorg Vrij combinatiepolis is in 2024 € 155,95 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, daalt de premie naar 134,95 euro per maand.

De premie van de Zorg Gemak Polis (de online naturapolis) is gestegen naar € 138,65 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan kost de Zorg Gemak polis € 122,65 per maand. Bereken uw premie op de site van Zorg en Zekerheid.

Korting op de premie bij Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is met die premies voor de naturapolis en de combinatiepolis duurder dan bijvoorbeeld de combinatiepolis van Ohra (€ 145,60 per maand) en Nationale Nederlanden (147,00 euro) of de combinatiepolis van FBTO (153,95 euro per maand).

Sinds 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectiviteitskorting meer geven op basisverzekeringen, maar nog wel op aanvullende zorgverzekeringen. Ook de korting voor studenten op de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid is om die reden geschrapt. Bereken hier wat voor jou de premie bij Zorg en Zekerheid wordt. Kijk ook even wat je elders betaalt voor hetzelfde basispakket. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premies, maar ook op dekking, voorwaarden en bij welke zorgverleners je terecht kunt, dus vraag offertes op!

Aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen bij Zorg en Zekerheid

Waar je bij andere zorgverzekeraars kunt kiezen uit drie tot vijf aanvullende verzekeringen, biedt Zorg en Zekerheid er maar liefst zeven. Dat komt omdat Zorg en Zekerheid aanvullende zorgverzekeringen aanbiedt op basis van zorggebruik en op leefsituatie. Er zijn geen aparte tandartsverzekeringen. Tandartskosten worden in een aantal gevallen vergoed via de aanvullende zorgverzekering van Zorg en Zekerheid en dat zorgt voor veel combinatiemogelijkheden.

Zo heeft Zorg en Zekerheid speciale aanvullende verzekeringen voor jongeren (AV-Sure), gezinnen (AV-GeZZin en AV-GeZZin Compact) en zestigplussers (AV-Plus). Vandaar de zeven aanvullende zorgverzekeringen.

De goedkoopste aanvullende zorgverzekering is de AV Basis met een premie van € 16,- per maand. Die vergoedt onder meer 12 behandelingen voor fysiotherapie, spoedeisende hulp in het buitenland, brillen, hoorapparaten en alternatieve geneeswijzen. Er zijn wel grenzen aan de maximale vergoeding. De AV-basis verzekering biedt geen dekking voor tandheelkundige zorg. Er is wel een ongevallendekking voor tandzorg tot maximaal 10.000 euro.

De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering is de AV-Top-polis van € 49,95 euro per maand. Lees ook: Welke aanvullende zorgverzekeringen heb je nodig?

Aanvullende verzekeringen bij de Zorg Gemak-polis

Kies je voor de goedkoopste basisverzekering Zorg Gemak? Dan kun je alleen kiezen uit de aanvullende verzekeringen AV Gemak, AV-Gemak Regio en een Buitenland Module.

Tandartsvergoeding delen

Bij Zorg en Zekerheid is het als enige zorgverzekeraar in Nederland mogelijk om uw tandartsvergoeding te delen met uw partner of een andere betalende medeverzekerde. Als u dus heel weinig tandartskosten heeft en uw partner meer dan waar hij of zij volgens de vergoedingen recht op heeft, kunt u uw vergoeding delen met uw partner. U moet wel allebei dezelfde aanvullende verzekering hebben en u betaalt er maandelijks 2,50 euro extra premie voor.

Zorgverzekering van Zorg en Zekerheid afsluiten

Bekijk voor het afsluiten van een van de zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid de polisvoorwaarden, de premie en dekking. Premies en voorwaarden op de site van Zorg en Zekerheid zijn leidend.

Zorgverzekering van Zorg en Zekerheid vergelijken

Een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid afsluiten? Vergelijk die met andere zorgverzekeringen op prijs en keuzevrijheid. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.