Ga naar de inhoud

Zorgpremie DSW in 2014 flink goedkoper

De zorgpremie 2014 gaat bij de meeste zorgverzekeraars waarschijnlijk flink omlaag. Zorgverzekeraar DSW, die traditioneel als eerste haar nieuwe zorgpremie bekendmaakte, heeft de premie voor de zorgverzekering in 2014 met negentig euro verlaagd.

Zorgpremie DSW in 2014

DSW is niet alleen altijd de eerste, maar geeft ook de trend aan die de nieuwe zorgpremie doormaakt. Bij DSW gaat de zorgpremie in 2014 omlaag van 1230 euro per jaar in 2013 naar 1140 euro per jaar in 2014. Per maand komt dat neer op een premieverlaging van 7,50. De nieuwe zorgpremie gaat 95 euro per maand bedragen. In de afgelopen jaren is steeds gebleken dat andere zorgverzekeraars kijken wat DSW doet en daar vaak onder gaan zitten. DSW, een verzekeraar zonder winstoogmerk, hanteert het principe dat ze voor al haar klanten dezelfde zorgpremie hanteert. Er is dus geen korting voor mensen die deel uitmaken van een collectief. Andere zorgverzekeraars geven collectieven, zoals patientenverenigingen, vaak wel korting.

Zorgpremie 2014 daalt bij DSW

De zorgpremie 2014 kan om een aantal redenen dalen. Zorgverzekeraars hebben in 2013 1,4 miljard euro winst gemaakt en hebben dus wat vet op de botten. Verder worden medicijnen nog steeds goedkoper en daalt het aantal mensen dat een beroep op de zorg doet. Mede daardoor kon DSW in de laatste drie maanden van 2013 de zorgpremie ook al verlagen. het was voor het eerst dat een zorgverzekeraar tussentijds de premie verlaagde.

Ziekenhuiszorg duurder voor sommige verzekeraars

Juist vandaag bleek uit onderzoek van Het Financieele Dagblad (alleen voor geregistreerde gebruikers) dat zorgverzekeraars nog wel een strop moeten verwerken, meldt Z24. Nederlanders gingen in 2012 en 2013 minder vaak naar het ziekenhuis. Zorgverzekeraars die vaste bedragen hebben afgesproken met ziekenhuizen zijn daardoor duurder uit. Met name marktleider Achmea zou daar last van hebben gehad. Zorgverzekeraars VGZ en CZ zouden er minder last van hebben, omdat zijn de ziekenhuizen per behandeling betalen.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe zorgpremies voor 2014? Bekijk het overzicht premies zorgverzekeringen.

5/5 - (1 stemmen)