Salland ZorgDirect wordt ZorgDirect.nl

Salland ZorgDirect heeft een nieuwe naam gekregen: ZorgDirect. En ZorgDirect gaat ook landelijk opereren, vandaar dat het ‘Salland’ uit de naam verdwenen is.

Salland ZorgDirect was de online zorgverzekering van Salland die naast de bestaande zorgverzekering van Salland wordt aangeboden. Salland ZorgDirect biedt met een basisverzekering, vier aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen een complete online zorgverzekering.

Salland ZorgDirect: online zorgverzekering voor heel Nederland

Salland ZorgDirect maakt net als de reguliere Salland zorgverzekering, ZorgDirect.nl, Holland Zorg en Energiek, deel uit van Eno Zorgverzekeringen. Salland ZorgDirect is in 2016 zelfs speerpunt van deze verzekeringsmaatschappij. Energiek wordt in 2016 niet meer aangeboden, bestaande klanten worden omgezet naar Salland ZorgDirect.

Het is de bedoeling dat je via Salland ZorgDirect zoveel mogelijk online regelt. Declareren gaat via de site of de declaratie-app. Voor vragen kun je bellen. Dat moet de kosten laag houden.

Zorgverzekeraar niet alleen voor inwoners van Overijssel

Anders dan wellicht gedacht wordt, richt ZorgDirect zich niet alleen op mensen die in Overijssel wonen. De zorgverzekeraar sluit dan ook contracten met zorgverleners in het hele land en is dus niet louter een regionale zorgverzekeraar. Op de site staat een overzicht met welke zorgverleners ZorgDirect contracten heeft afgesloten. Ga je toch naar een zorgverlener met wie Salland ZorgDirect in 2016 geen contract heeft afgesloten, dan moet je bijbetalen. Hoeveel je moet bijbetalen, hangt af van de behandeling en hoe je verzekerd bent. Als je dus naar zo’n zorgverlener gaat met wie Salland ZorgDirect geen contract heeft, kun je dus beter vooraf even bellen  met de klantenservice.

De premie van de Salland ZorgDirect zorgverzekering in 2016

De premie van de Salland ZorgDirect zorgverzekering in 2016 is 112,95 euro per maand (tegen 99,95 euro per maand in 2015). Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro, dan daalt de premie naar 95,45 euro per maand. Dat is evenveel premie als de gewone zorgverzekering van Salland.

Korting krijgen op de Salland ZorgDirect verzekering kan ook. Die korting krijg je als je werkgever of vereniging een collectiviteitskorting bij Salland ZorgDirect heeft geregeld. Maar die korting kun je ook krijgen door op het online-aanmeldformulier ‘Online Gemak’ aan te vinken. Iedereen krijgt namelijk korting bij Salland ZorgDirect, ook al heeft je werkgever geen collectiviteitskorting bedongen. De premie met de Online-Gemak-korting daalt naar 101,66 euro per maand. Bereken je premie van de Salland ZorgDirect zorgverzekering in 2015. Lees ook de polisvoorwaarden en het overzicht van vergoedingen en vergelijk zorgverzekeringen. Premies en voorwaarden op de site van Salland ZorgDirect zijn leidend.

Aanvullende verzekeringen bij Salland ZorgDirect in 2016

De basisverzekering van Salland ZorgDirect is in 2016 uit te breiden met vier aanvullende verzekeringen. De aanvullende zorgverzekeringen Start biedt onder meer zes behandelingen voor fysiotherapie en 100 euro voor anticonceptie. Spoedeisende zorg in het buitenland en een mammaprint worden volledig vergoed. Deze aanvullende zorgverzekering kost 5,85 euro per maand.

De aanvullende zorgverzekering Extra biedt hetzelfde als de Start-polis, maar biedt daarnaast nog een vergoeding van maximaal 150 euro voor de eigen bijdrage voor geneesmiddelen. Deze iets uitgebreidere aanvullende verzekering kost 8,50 euro per maand in 2016.

Nog iets uitgebreider dan de Extra aanvullende verzekering is de Plus-polis. De Plus aanvullende zorgverzekering is vooral interessant voor mensen met een kinderwens vanwege de volledige vergoeding van kraamzorg en maximaal honderd euro voor zwangerschapscursussen. Verder vergoedt de Plus-verzekering alternatieve geneeswijzen tot een maximum van 350 euro en een nieuwe bril of 75 euro per twee jaar. De premie is 19,95 euro per maand.

De Top aanvullende verzekering is de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering van Salland ZorgDirect. De Top-verzekering vergoedt onder meer 25 behandelingen voor de fysiotherapeut, honderd procent anticonceptie, honderd procent kraamzorg, alternatieve geneeswijzen tot een maximum van 500 euro per jaar en een nieuwe bril per jaar of 150 euro per twee jaar. De premie is 32,50 euro per maand. Bekijk voor u een aanvullende zorgverzekering afsluit eerste de polisvoorwaarden en de vergoedingen.

De tandartsverzekeringen van Salland ZorgDirect in 2016

Naast vier aanvullende zorgverzekering biedt Salland ZorgDirect in 2016 drie tandartsverzekeringen. De TandExtra tandartsverzekering kost 11 euro per maand. Deze vergoedt van alle tandartsbehandelingen 75 procent van de kosten tot een maximum van 250 euro per jaar. Ook wordt een vergoeding voor orthodontie voor kinderen onder de achttien jaar gegeven. Dat is lang niet bij elke tandartsverzekering het geval. De TandPlus verzekering kost 20 euro per maand en vergoedt in 2016 van alle tandartsbehandelingen 75 procent van de kosten tot een maximum van 500 euro per jaar. De TandTop verzekering is de meest uitgebreide verzekering en vergoedt onder meer alle tandartsbehandelingen 75 procent van de kosten tot een maximum van 1000 euro per jaar. De premie is 35 euro per maand.

Salland ZorgDirect vergoedt met de tandartsverzekeringen ook spoedeisende mondzorg in het buitenland, mits de behandeling voorkomt op een lijst die op de tandartspagina staat. Voor de TandTop-verzekering is een medische verklaring van uw tandarts nodig. Met een collectieve zorgverzekering krijgt u soms ook korting op de premies voor de tandartsverzekeringen. Bekijk premies en pakketten van de tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekering tussentijds veranderen

Bekijk voordat je een tandartsverzekering van Salland ZorgDirect afsluit eerst de voorwaarden en vergoedingen. De polis van je tandartsverzekering tussentijds wijzigen is ook mogelijk. Je moet alleen wel zes maanden wachten voordat je een beroep kunt doen op je nieuwe verzekering. Dat is trouwens bij de meeste andere zorgverzekeraars ook zo. Je kunt je dus afvragen of het wel zinvol is om na 1 juli een duurdere tandartsverzekering te nemen, tenzij je dan al weet dat je volgend jaar ook weer een zorgverzekering van Salland ZorgDirect wilt afsluiten.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.