Ga naar de inhoud

Online zorgverzekering fors goedkoper

Bij zorgverzekeraars die ook een internetlabel hebben, is de premie voor de internetverzekering gemiddeld 140 euro lager dan voor de reguliere zorgverzekering.

Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl. Het verschil tussen de premie voor de zorgverzekering kan in 2012 oplopen tot 189 euro voor dezelfde dekking. Vergelijk ziektekostenverzekeringen.

Gewone ziektekostenverzekering versus internet zorgverzekering

Tal van grote verzekeraars hebben tegenwoordig naast een gewone basisverzekering ook een internetlabel. Zo kwam ziektekostenverzekeraar VGZ recent nog met het online merk Blue. Omdat de dekking van de basisverzekering wettelijk bij alle aanbieders hetzelfde is, hoeven verzekerden niet bang te zijn dat ze bij een internet-verzekering slechter verzekerd zijn voro ziektekosten.

Ziektekostenverzekering online veel goedkoper

De verzekeringen verschillen wel flink in prijs ten opzichte van de reguliere ziektekostenverzekeringen van diezelfde zorgverzekeraars. Gemiddeld is een internetverzekering 144 euro per jaar goedkoper. Het grootste verschil doet zich voor bij de zorgverzekering van Univé. Die ziektekostenverzekering 2012 van Univé kost 1299 euro per jaar. Maar de ziektekostenverzekering Zekur, het online merk van Univé, kost 1110 euro per jaar en is daarmee een van de goedkoopste ziektekostenverzekeringen in 2012. Het verschil is maar liefst 189 euro per jaar.

Volgens de vergelijkingssite zijn de verschillen wel kleiner geworden. In 2011 was het verschil tussen een reguliere ziektekostenverzekering en de online zorgverzekering van dezelfde aanbieder gemiddeld nog 156 euro.

Online ziektekostenverzekering goedkoper

Online ziektekostenverzekeringen zijn goedkoper, omdat deze alleen via internet af te sluiten zijn. Dat scheelt weer verzending en verwerking van papieren inschrijf- en declaratieformulieren. Ook zijn internetverzekeringen vaak alleen per mail of telefoon bereikbaar. Verder kunt u vaak alleen een herhaalrecept krijgen via een internetapotheek die bij de verzekering hoort.

5/5 - (1 stemmen)