Ga naar de inhoud

De Ohra dierenverzekering afsluiten voor kat en hond

Ohra is de grootste huisdierenverzekeraar van ons land. Wat houdt de Ohra dierenverzekering in? En waarom zou je een Ohra dierenverzekering afsluiten voor je kat of hond?

Waarom zou je een Ohra dierenverzekering afsluiten

Nederlanders zijn gek op huisdieren. Een op de vijf huishoudens heeft een hond en bijna een kwart van de huishoudens heeft een of meer katten, blijkt uit cijfers van de overheid. Per jaar geven die honden- en kattenbezitters gemiddeld 151 euro uit aan de dierenarts. Toch hebben maar weinig honden- en kattenbezitters een huisdierenverzekering afgesloten. Raar eigenlijk, zeker als je bedenkt dat de Ohra hondenverzekering al vanaf 16 euro per maand af te sluiten is. Een Ohra kattenverzekering afsluiten kan al vanaf 11 euro per maand. Dat betekent dat je als kattenbezitter met een gemiddeld dierenartsbezoek de premie van je Ohra dierenverzekering zo hebt terugverdiend.

Wat zit er in het pakket van de Ohra dierenverzekering

Bij het afsluiten van de Ohra dierenverzekering kun je kiezen uit drie pakketten: een basispakket, het huisdier pluspakket en het toppakket. Alle drie de huisdierverzekeringen vergoeden medicijnen en de meeste bezoeken aan de dierenarts (uitgezonderd chipconsult en jaarlijkse controle). Ook doorverwijzing naar een specialist wordt vergoed. Noodzakelijke operaties en de daarbij behorende opname en verzorging in een dierenkliniek zijn eveneens verzekerd. Onderzoeken zoals röntgenfoto’s en echoscopie en hulpmiddelen zoals verband zijn eveneens gedekt.

Ohra heeft op haar site een vergoedingenoverzicht staan. Bereken de premie voor je hond of kat van de Ohra dierenverzekering. Of lees eerst even bij welke andere verzekeraars je een hondenverzekering kunt afsluiten.

De drie verzekeringen verschillen van elkaar wat betreft de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar. Het Ziektekostenpakket Basis vergoedt maximaal 2500 euro per jaar. Het Ziektekostenpakket Plus vergoedt maximaal 3500 euro en Ziektekostenpakket Top vergoedt maximaal vijfduizend euro per verzekeringsjaar. Uiteraard verschilt de hoogte van de premie per pakket. Bereken je premie op de Ohra-site. En net als bij de Ohra zorgverzekering voor mensen heb je bij de Ohra dierenverzekeringen vrije artsenkeuze.

Aanvullende huisdierverzekeringen van Ohra

Niet alle medische kosten worden door de standaard Ohra dierenverzekering gedekt. Vaccinaties, sterilisaties, fysiotherapie, castraties of de crematie van je overleden huisdier vallen niet onder de standaard Ohra huisdierenverzekering. Daarvoor kun je je aanvullend verzekeren via extra modules. Er zijn extra modules vaccinaties en gebit, een module voor crematie en een module aanvullend. Die laatste omvat onder meer sterilisatie/castratie, fysiotherapie, gedragstherapie, homeopathie. Neem je wel eens je hond mee op wintersport of zomervakantie? Sluit dan de aanvullende module voor reizen af. Bekijk hier het overzicht van vergoedingen.

Vergelijk huisdierenverzekeringen

Natuurlijk wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt voor de Ohra dierenverzekering. Vergelijk hieronder huisdierverzekeringen van andere verzekeraars.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Dierverzekering uitbreiden met aansprakelijkheidsverzekering

Helaas scherpt poes Minoes niet altijd haar nagels aan de daarvoor bestemde krabpaal. En heel soms zet Fikkie z’n tanden in de broek van de postbode in plaats van in z’n kluif. Of plast hij tijdens een bezoekje aan de familie op de bank. Daarom kun je bij Ohra ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten waarin schade door je huisdier of kinderen is meeverzekerd.

Voor welke honden en katten kun je een Ohra huisdierenverzekering afsluiten?

De huisdierenverzekering van Ohra kun je afsluiten voor elke hond of kat tot en met zes jaar. Het maakt niet uit of je hond een ‘vuilnisbakkie’ is of een stamboom tot tien generaties terug heeft. Alle rassen en kruisingen zijn welkom. Een huisdierverzekering afsluiten voor je Chihuahua, de labrador die nooit een vlieg kwaad doet, je Berner Sennen, een Franse Buldog, een Perzische langhaar, een Ragdoll, een Britse korthaar, een Europese korthaar, een Siamees of een Siberische kat? Je kunt voor al die dieren tot en met zes jaar een Ohra dierenverzekering afsluiten.

Wat is het eigen risico van de Ohra dierenverzekering?

De Ohra dierenverzekering heeft geen eigen risico. Wel hanteert Ohra een eigen bijdrage van 20 procent. Je krijgt dus tachtig procent van de behandeling vergoed, mits die uiteraard onder de polisvoorwaarden en vergoedingen valt.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
3.5/5 - (6 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.