Ga naar de inhoud

Nederland vergelijkt massaal ziektekostenverzekeringen

Consumenten gebruiken de laatste dagen van 2011 massaal om op zoek te gaan naar een goedkopere ziektekostenverzekering. Dat blijkt onder meer uit gegevens van zoekmachine Google.

Net als vorig jaar gaan consumenten tussen kerst en de jaarwisseling hun ziektekostenverzekeirng vergelijken. Uit cijfers van Google blijkt dat het zoekvolume op het woord ‘zorgverzekering’ de afgelopen dagen opnieuw veelvuldig is ingetikt. En het bezoek aan vergelijkingssite Verzekeringssite.nl lag 21 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. “Consumenten vergelijken hun zorgverzekering steeds vaker online en sluiten die ook vaker online af”, concludeert directeur Erik Hordijk van de vergelijkingssite. Consumenten hebben nog tot en met 31 december middernacht om hun huidige ziektekostenverzekering op te zeggen. U moet voor 1 februari 2012 een nieuwe ziektekostenverzekering hebben afgesloten. Vergelijk ziektekostenverzekeringen en vraag gratis een offerte aan.

Internetverzekering fors goedkoper

Uit eerdere berichten bleek al dat vergelijken van ziektekostenverzekeringen loont. Volgens Hordijk letten consumenten vooral op de premie van de basisverzekering. Het pakket is bij alle aanbieders hetzelfde, omdat de overheid bepaalt wat er onder de basisverzekering valt. Maar de premies voor de basisverzekering verschillen fors. Met name internetverzekeringen zijn gemiddeld 105 euro goedkoper dan de reguliere zorgverzekering van dezelfde aanbieder.

Zorgverzekering en oververzekerd?

Hordijk wijst er ook op dat Nederlanders vaak oververzekerd zijn en doorgaans goed met een minder pakket aan aanvullende verzekeringen of tandartsverzekeringen toe kunnen. Dat kan voor een huishouden zo maar duizend euro per jaar aan premie schelen.

5/5 - (1 stemmen)