Kortlopende annuleringsverzekering voor samengestelde reis

Wie zelf via internet uit losse onderdelen een vakantie boekt, kan zich nu verzekeren tegen het risico dat een van die onderdelen niet doorgaat. Daardoor hoeft niet de hele vakantie in het water te vallen.

Nederlanders boeken steeds vaker een vakantie via internet. Via boekingssites is het heel eenvoudig om zelf een vliegticket, hotel of auto te boeken. Soms kunnen via dergelijke sites ook excursies geboekt worden. De afgelopen vijf jaar is er een groei van 26% in het aantal geboekte samengestelde reizen zichtbaar. Het aantal geboekte pakketreizen daalde in diezelfde periode licht met 4,4%. Maar als uw vakantie in duigen valt doordat een van de geboekte onderdelen niet doorgaat, valt dat meestal niet onder de standaard annuleringsverzekering of reisverzekering.

Samengestelde reis en kortlopende annuleringsverzekering

Verzekeraar Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) biedt sinds begin mei 2011 de mogelijkheid om dergelijke risico’s wel af te dekken via de kortlopende annuleringsverzekering. De verzekerde heeft dan bij uitval van een onderdeel van de samengestelde reis recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of toch volledig te annuleren. De extra premie voor de verzekering bedraagt 1% van de reissom.

Dekking samengestelde reis

De verzekerde kan bij Allianz gebruik maken van de dekking ‘Samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Recente voorbeelden als de aswolk in IJsland, onrusten in Thailand en de aardbeving/tsunami in Japan laten zien dat de dekking ‘Samengestelde reis’ reizigers veel kosten kan besparen.

De verzekerde kan kiezen of hij zijn samengestelde reis in aangepaste vorm wil voortzetten of deze volledig wil annuleren. Naar eigen zeggen is Allianz de enige verzekeraar in Nederland die haar klanten de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Vergelijk reisverzekeringen en vraag gratis offertes op. Kijk voor kortlopende annuleringsverzekeringen ook bij Centraal Beheer,

Lees ook: Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Deel dit met je vrienden!