Ga naar de inhoud

Kortlopende annuleringsverzekering voor samengestelde reis

Wie zelf via internet uit losse onderdelen een vakantie boekt, kan zich verzekeren tegen het risico dat een van die onderdelen niet doorgaat. Daardoor hoeft niet de hele vakantie in het water te vallen.

Let er op of je kortlopende annuleringsverzekering een samengestelde reis dekt. © Rudy en Peter Skitterians / Pixabay
Let er op of je kortlopende annuleringsverzekering een samengestelde reis dekt. © Rudy en Peter Skitterians / Pixabay

Veel Nederlanders kiezen bij het uitzoeken van een vakantie niet meer een pakketreis, inclusief vlucht, hotel en eventueel huurauto, via een reisorganisatie. In plaats daarvan boeken ze zelf via boekings- en vergelijkingssites een vliegticket, hotel of huurauto. Soms kunnen via dergelijke sites ook excursies geboekt worden.

Zo’n zelf geboekte reis die uit verschillende losse onderdelen bestaat, heet een samengestelde reis. Maar als uw vakantie in duigen valt doordat een van de geboekte onderdelen niet doorgaat, valt dat meestal niet onder de standaard annuleringsverzekering of reisverzekering. Anders gezegd: als je zelf een stedentrip bestaande uit vliegticket, hotel en huurauto hebt geboekt, en de vlucht wordt geannuleerd, krijg je de gemaakte kosten voor je hotel en huurauto niet terug.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Samengestelde reis en kortlopende annuleringsverzekering

Steeds meer verzekeraars bieden ook bij een kortlopende annuleringsverzekering de mogelijkheid om annulering bij een samengestelde reis mee te verzekeren. In dat geval ben je wél voor alle reisonderdelen verzekert, als er onverhoopt een onderdeel uitvalt. Verzekeraar Allianz Global Assistance biedt de mogelijkheid om dergelijke risico’s wel af te dekken via de kortlopende annuleringsverzekering. De verzekerde heeft dan bij uitval van een onderdeel van de samengestelde reis recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of toch volledig te annuleren. De extra premie voor de verzekering bedraagt 1% van de reissom.

Dekking samengestelde reis

De verzekerde kan bij Allianz gebruik maken van de dekking ‘Samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Recente voorbeelden als de aswolk in IJsland, onrusten in Thailand en de aardbeving/tsunami in Japan laten zien dat de dekking ‘Samengestelde reis’ reizigers veel kosten kan besparen.

De verzekerde kan kiezen of hij zijn samengestelde reis in aangepaste vorm wil voortzetten of deze volledig wil annuleren. Vergelijk reisverzekeringen en vraag gratis offertes op.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Lees ook: Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering en samengestelde reizen

Naast de kortlopende annuleringsverzekering zijn er ook doorlopende reisverzekeringen en doorlopende annuleringsverzekeringen. Ook bij doorlopende reisverzekeringen met annuleringsdekking is in de meeste gevallen het uitvallen van een onderdeel van een samengestelde reis verzekerd. Dat is onder meer het geval bij Centraal Beheer, FBTO, Inshared, de Internationale (doorlopende en kortlopende reisverzekering) en Univé bieden volgens de Consumentenbond bij hun doorlopende reisverzekering dekking voor alle afzonderlijke onderdelen van een samengestelde reis. Check altijd de polisvoorwaarden op de site van de reisverzekeraar.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)