Ga naar de inhoud

Hema Verzekeringen gebruikt dashcam als ondersteunend bewijs bij schade

Hema Verzekeringen gaat dashcam-beelden gebruiken als ondersteunend bewijs in gevallen waarbij de schuldvraag bij autoschade niet duidelijk is.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Een kwart van de automobilisten rijdt met een dashcam rond. Zo’n dashcam is een camera op je dashboard. Zodra je je auto start, maakt het apparaat automatisch beeld- en geluidsopnamen. Een dashcam kan zo duidelijkheid verschaffen over omstandigheden of gedrag van een bestuurder tijdens een ongeluk.

Dashcam-beelden bij autoschade

De politie gebruikt dashcam-beelden inmiddels om daders van overtredingen op te pakken. Hema Verzekeringen wil de beelden nu ook gebruiken bij het afhandelen van schades waarbij de toedracht niet helemaal duidelijk is. Frieda de Lange van HEMA Verzekeringen: “Door het gebruik van dashcam-beelden als ondersteunend bewijsmateriaal, kunnen we vaak eenvoudiger de aansprakelijkheid bepalen en autoschade dus sneller afhandelen. Mogelijk kan een dashcam zelfs autoschade voorkomen en voor meer veiligheid op de weg zorgen. Bestuurders met een dashcam zijn zich vaak bewuster van hun rijgedrag, wat ongewenste gedragingen en gevaarlijke situaties op de weg kan voorkomen.”

Vergelijk de autoverzekeringen van Hema met andere autoverzekeringen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
5/5 - (1 stemmen)