Ga naar de inhoud

Groepsannuleringsverzekering voor een vakantie met een groep

Een groepsannuleringsverzekering kan handig zijn als je met een groep collega’s, vrienden of familie op reis gaat. Als een van de leden van de groep ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden, keert de groepsannuleringsverzekering uit.

Wie op zomervakantie of wintersport gaat, doet er verstandig aan een reisverzekering af te sluiten. Boek je ver vantevoren, dan kan het ook verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. Die keert uit als je je vakantie moet annuleren.

Premie groepsannuleringsverzekering

Gaat u met een groep op vakantie? Dan kan iedereen individueel een annuleringsverzekering afsluiten, maar het kan voordeliger zijn om een groepsannuleringsverzekering af te sluiten. U betaalt dan maar een keer poliskosten en administratief is zo’n annuleringsverzekering voor een groep een stuk eenvoudiger. De redactie van Alleverzekeringenopeenrij.nl kon op het moment van schrijven slechts een aanbieder van een groepsannuleringsverzekering vinden. Deze is ondergebracht bij De Europeesche, dat online alleen een reisverzekering voor groepen en schoolreisjes aanbiedt. Ga je met een opleiding of stichting naar het buitenland? Bedrijven die een collectieve zakenreisverzekering voor al hun medewerkers willen afsluiten, kunnen terecht bij Allianz Global Assistance.

Groepsannuleringsverzekering: wat is gedekt?

De groepsannuleringsverzekering van De Europeesche keert uit als door ernstige ziekte, overlijden of een ongeval van een van de verzekerden de hele reis geannuleerd moet worden. Ook bij faillissement van de groep (bijvoorbeeld als het om een bedrijfsuitje gaat) of als de gereserveerde accommodatie uitvalt door brand, ontploffing, blikseminslag en storm (uitgezonderd tenten) keert de groepsannuleringsverzekering uit.

De groepsannuleringsverzekering is af te sluiten voor groepen vanaf tien personen of zeven gezinnen. U kunt kiezen voor Benelux-dekking of Europa-dekking. Rechtsbijstand en aansprakelijkheid kunnen ook meeverzekerd worden in deze groepsannuleringsverzekering.

5/5 - (1 stemmen)