De zorgverzekering van ZorgDirect.nl

zorgverzekering van ZorgDirect.nlDe zorgverzekering van Zorgdirect.nl is in 2018 veranderd in een
restitutiepolis. Verder heb je keuze uit vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De premie van 107,83 euro per maand leverde ZorgDirect.nl vijf sterren voor prijs van onderzoeksbureau Moneyview op. 

ZorgDirect.nl is een merk van verzekeringsgroep Eno Zorgverzekeraar en werd in 2016 ontwikkeld. Eno Zorgverzekeraar is geen onbekende als het gaat om zorgverzekeringen. Het bedrijf bestaat al 150 jaar. Eerder bracht Eno Zorgverzekeraar het inmiddels opgeheven Energiek uit. Die zorgverzekering richtte zich speciaal op vrouwen. Ook is Eno het bedrijf achter Salland en Salland ZorgDirect. De Salland zorgverzekering richt zich vooral op zorg voor inwoners van de regio in Overijssel, maar Salland ZorgDirect opereerde al landelijk. Omdat dat niet duidelijk uit de naam bleek, richt Eno Zorgverzekeraar zich met ZorgDirect op heel Nederland.

De basisverzekering van ZorgDirect is niet langer een naturapolis, maar een restitutiepolis. Je hebt dan vrije zorgkeuze. Raadpleeg de zorgzoeker om te kijken met welke zorgverleners ZorgDirect een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener met wie ZorgDirect geen contract heeft afgesloten, dan krijg je ook de rekening volledig vergoed volgens de maximumtarieven die daar voor staan. Alleen als de zorgverlener onredelijk hoge kosten rekent, moet je een deel zelf betalen. Sterker nog, wettelijk gezien mogen zorgverzekeraars de rekening dan niet eens voldoen. Wat redelijke tarieven zijn, kun je vooraf bekijken in de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Zorgnota’s worden in de regel binnen vijf werkdagen betaald.

Wat is de premie van de zorgverzekering van ZorgDirect?

De premie van de ZorgDirect zorgverzekering in 2018 is 107,83 euro per maand. Dat is inclusief een korting van 8 procent. Die krijg je als je de verzekering online afsluit en alles online regelt. Zonder die korting komt de premie op 113,50 euro per maand. Dat is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Lees hieronder hoe je korting kunt krijgen op de premie. Onderzoeksbureau Moneyview gaf ZorgDirect.nl vijf sterren voor prijsstelling in de rubriek ‘basisverzekering-restitutiepolis’. Bereken hier je premie voor de zorgverzekering van ZorgDirect.nl.

ZorgDirect vergelijken

Met deze premie is ZorgDirect een fractie goedkoper dan de restitutiepolis van OhraVergelijk de premie van de basisverzekering van ZorgDirect met andere zorgverzekeraars. Vergelijk op premie, voorwaarden, klanttevredenheid en aanvullende verzekeringen. Lees voor je de zorgverzekering van ZorgDirect afsluit, eerst de polisvoorwaarden.

Korting op de premie van ZorgDirect zorgverzekeringen

Je kunt korting krijgen op de zorgverzekering van ZorgDirect door bij het invullen van het aanvraagformulier bij ‘Jouw korting’ ‘Online Gemak’ in te vullen. Je krijgt dan 8 procent korting op de basisverzekering. De premie daalt dan naar 107,83, maar je moet dan wel alles online regelen. Je kunt nog meer korting krijgen door bovenop het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro een vrijwillig eigen risico te nemen van maximaal 500 euro. Maar als je zorg nodig hebt, zijn de eerste 885 euro voor jouw rekening. Het eigen risico mag je gespreid betalen, maar dat moet je wel voor 1 februari regelen.

Maar er zijn nog meer manieren om korting te krijgen op de zorgverzekering van ZorgDirect. Je krijgt bijvoorbeeld korting als je werkgever is aangesloten bij een werkgeverscollectief dat afspraken heeft met ZorgDirect. Sowieso kun je bij ZorgDirect veel zaken online regelen via je eigen MijnZorgDirect-omgeving. Declareren kan via een app. Opvallend is wel dat de korting niet geldt voor de aanvullende zorgverzekeringen en de tandartsverzekering van ZorgDirect. Op de aanvullende zorgverzekering en de tandartsverzekeringen van Salland krijg je wél korting als je kiest voor Online Gemak. Vergelijk dus goed de premies en de polisvoorwaarden.

Aanvullende zorgverzekeringen bij ZorgDirect

Omdat de gewone basisverzekering niet alle zorg dekt, kun je bij ZorgDirect een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit maar liefst vijf aanvullende zorgverzekeringen: Start, Slim, Extra, Plus en Top. Gedurende het jaar kun je je aanvullende verzekering verhogen. Dat gaat online en de wijziging gaat de eerste dag van de volgende maand in. De Start aanvullende zorgverzekering is met 5,85 euro per maand de goedkoopste aanvullende polis van ZorgDirect. Die verzekering vergoedt maximaal 100 euro per kalenderjaar aan anticonceptie, zes behandelingen bij de fysiotherapeut en 100 procent zorgkosten voor spoedeisende hulp in EU-landen of verdragslanden.

De nieuwe Slim-aanvullende zorgverzekering kost 6,50 euro per maand en vergoed negen behandelingen fysiotherapie per jaar en spoedeisende zorg binnen Europa.

De Extra aanvullende zorgverzekering kost 8,50 euro per maand en vergoedt onder meer negen behandelingen voor fysiotherapie en maximaal 150 euro voor wettelijke eigen bijdragen voor geneesmiddelen. De Plus aanvullende verzekering kost 19,95 euro per maand en biedt naast de vergoedingen uit de Extra-verzekering ook vergoedingen voor onder meer brillen en lenzen, kraamzorg, wereldwijde spoedeisende hulp en vijftien behandelingen fysiotherapie. Met de Top aanvullende zorgverzekering bent u nog uitgebreider verzekerd, maar die verzekering kost 32,50 euro per maand. Lees alle vergoedingen, premies en voorwaarden op de site van ZorgDirect.nl. Voor de aanvullende verzekeringen hoef je niet medisch gekeurd te worden.

Wachttijd bij wijzigen van aanvullende zorgverzekering

Maar let wel op, want voor die hogere aanvullende verzekering geldt een wachttijd van zes maanden voordat je recht hebt op vergoedingen uit die hogere aanvullende zorgverzekering. Gedurende die wachttijd krijg je de vergoeding volgens je lagere aanvullende zorgverzekering. Als je dus na 1 juli je aanvullende zorgverzekering uitbreidt, heb je daar de rest van het kalender jaar geen voordeel meer van. Na 1 juli naar een uitgebreider pakket overstappen heeft dus alleen zin als je weet dat je na 1 januari van het jaar daarop ook nog bij ZorgDirect verzekerd zult zijn.

Drie tandartsverzekeringen van ZorgDirect

Behalve een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering kun je bij ZorgDirect ook een tandartsverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit drie tandartsverzekeringen. De goedkoopste tandartsverzekering is de TandExtra-verzekering. Die kost 11 euro aan premie per maand en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. De TandPlus verzekering kost 20 euro premie per maand en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 500 euro per kalenderjaar. De TandTop-verzekering vergoedt 75 procent tandartskosten tot maximaal duizend euro per kalenderjaar. De premie is 35 euro per maand. Ook spoedeisende mondzorg in het buitenland valt onder de vergoedingen, mits je probleem op de lijst spoedeisende tandzorg voorkomt. Die premies zijn exclusief eventuele collectiviteitskortingen. Premies, dekkingen en voorwaarden op de site van ZorgDirect.nl zijn leidend.

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van ZorgDirect.nl met andere zorgverzekeringen.

De zorgverzekering van ZorgDirect.nl
2.3 (46.67%) 3 votes

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.