De zorgverzekering van ZorgDirect.nl wordt Salland

De zorgverzekering van ZorgDirect.nl wordt in 2023 niet meer aangeboden. In plaats daarvan gaat zustermerk Salland landelijk zorgverzekeringen aanbieden.

Wie is ZorgDirect.nl?

zorgverzekering van ZorgDirect.nl

ZorgDirect.nl is een merk van verzekeringsgroep Eno Zorgverzekeraar en werd in 2016 ontwikkeld. Eno Zorgverzekeraar is geen onbekende als het gaat om zorgverzekeringen. Het bedrijf bestaat al 150 jaar. Eerder bracht Eno Zorgverzekeraar het inmiddels opgeheven Energiek uit. Die zorgverzekering richtte zich speciaal op vrouwen. Ook is Eno het bedrijf achter Salland en Salland ZorgDirect.

De Salland zorgverzekering richtte zich vooral op zorg voor inwoners van de regio in Overijssel, maar gaat zich in 2023 op heel Nederland richten. Daarom is ZorgDirect als merk overbodig geworden. De informatie hieronder heeft nog betrekking op 2022.

De zorgverzekering van ZorgDirect.nl: combinatiepolis in plaats van restitutiepolis

De basisverzekering van ZorgDirect was altijd een restitutiepolis. Met zo’n zorgverzekering heb je een volledig vrije zorgkeuze. Maar sinds 2021 biedt ZorgDirect.nl een combinatiepolis aan en geen restitutiepolis. Bij een combinatiepolis heb je nog steeds vrije zorgkeuze. Als je naar een zorgverlener gaat met wie ZorgDirect een contract heeft, dan worden je zorgkosten volledig vergoed. Maar als jouw zorgverlener geen contract heeft met ZorgDirect, dan hanteert de zorgverzekeraar een maximumtarief voor de vergoeding. Rekent jouw zorgverlener een hoger tarief, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Raadpleeg de zorgzoeker om te kijken met welke zorgverleners ZorgDirect een contract heeft. Wat redelijke tarieven zijn, kun je vooraf bekijken in de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Zorgnota’s worden in de regel binnen vijf werkdagen betaald.

Wat is de premie van de zorgverzekering van ZorgDirect in 2022?

De premie van de ZorgDirect zorgverzekering is 131,47 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. In 2021 was de premie nog € 127,68 per maand. Die stijging is opmerkelijk, omdat zusterorganisatie Salland Zorg de premie met 3 euro per maand verlaagd heeft.

Die 131,47 euro per maand in 2022 is de premie als je de zorgverzekering van ZorgDirect online afsluit. Je krijgt dan de Zorg Direct Online Gemak-polis, waarbij je alles rondom je zorgverzekering online regelt. Sowieso kun je bij ZorgDirect veel zaken online regelen via je eigen MijnZorgDirect-omgeving. Declareren kan via een app. ZorgDirect heeft het collectiviteitsnummer 10022020 voor de Online Gemak Polis al voor je ingevuld bij de premieberekening.

Door te kiezen voor een hoger, vrijwillig eigen risico kun je de premie verder laten dalen. Maar je moet dan wel in staat zijn om de eerste zorgkosten zelf te betalen. Bereken hier je premie voor de zorgverzekering van ZorgDirect.nl. Kijk ook even naar de combinatiepolis van OHRA, want die is met een premie van € 129,45 per maand iets goedkoper en dan heb je wel een restitutiepolis.

Vergelijk de premie van de basisverzekering van ZorgDirect met andere zorgverzekeraars. Vergelijk op premie, voorwaarden, klanttevredenheid en aanvullende verzekeringen. Lees voor je de zorgverzekering van ZorgDirect afsluit, eerst de polisvoorwaarden.

Korting op de premie van ZorgDirect zorgverzekeringen

Maar er zijn nog meer manieren om korting te krijgen op de zorgverzekering van ZorgDirect. Je krijgt bijvoorbeeld korting als je werkgever is aangesloten bij een werkgeverscollectief dat afspraken heeft met ZorgDirect. Alleen mogen zorgverzekeraars sinds 2021 nog maar maximaal 5 procent korting op collectieven geven. Vergelijk dus goed de premies en polisvoorwaarden om te zien of een collectieve zorgverzekering via ZorgDirect.nl nog interessant voor je is.

Aanvullende zorgverzekeringen bij ZorgDirect

Omdat de gewone basisverzekering niet alle zorg dekt, kun je bij ZorgDirect een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit maar liefst vijf aanvullende zorgverzekeringen: Start, Slim, Extra, Plus en Top. De Start aanvullende zorgverzekering is met € 5,62 per maand de goedkoopste aanvullende polis van ZorgDirect (premie inclusief online gemak-korting). Die verzekering vergoedt maximaal 100 euro per kalenderjaar aan anticonceptie, zes behandelingen bij de fysiotherapeut en 100 procent zorgkosten voor spoedeisende hulp in EU-landen of verdragslanden.

De Slim-aanvullende zorgverzekering kost € 8,16 per maand en vergoedt negen zittingen bij de fysiotherapie per jaar en spoedeisende zorg binnen Europa, maar geen anticonceptie. Ook deze premie is inclusief online gemak-korting.

De Extra aanvullende zorgverzekering kost € 8,64 per maand en vergoedt onder meer negen behandelingen voor fysiotherapie en maximaal 100 euro voor hulpmiddelen.

De Plus aanvullende verzekering kost € 19,68 per maand (inclusief online gemak-korting) en biedt naast de vergoedingen uit de Extra-verzekering ook vergoedingen voor onder meer brillen en lenzen, 60 % van de eigen bijdrage van de kraamzorg, wereldwijde spoedeisende hulp en vijftien zittingen fysiotherapie.

Met de Top aanvullende zorgverzekering bent u nog uitgebreider verzekerd, maar die verzekering kost € 36,96 per maand. Bij de vergoeding tussen spoedeisende zorg in het buitenland wordt onderscheid gemaakt tussen EU-, EER- en verdragslanden enerzijds en de rest van de wereld Lees alle vergoedingen, premies en voorwaarden op de site van ZorgDirect.nl en in de zorgverzekeringskaarten. Voor de aanvullende verzekeringen hoef je niet medisch gekeurd te worden.

Wachttijd bij wijzigen van aanvullende zorgverzekering

Maar let wel op, want voor die hogere aanvullende verzekering geldt een wachttijd van zes maanden voordat je recht hebt op vergoedingen uit die hogere aanvullende zorgverzekering. Gedurende die wachttijd krijg je de vergoeding volgens je lagere aanvullende zorgverzekering. Als je dus na 1 juli je aanvullende zorgverzekering uitbreidt, heb je daar de rest van het kalender jaar geen voordeel meer van. Na 1 juli naar een uitgebreider pakket overstappen heeft dus alleen zin, als je weet dat je na 1 januari van het jaar daarop ook nog bij ZorgDirect verzekerd zult zijn.

Drie tandartsverzekeringen van ZorgDirect

Behalve een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering kun je bij ZorgDirect ook een tandartsverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit drie tandartsverzekeringen. De goedkoopste tandartsverzekering is de TandExtra-verzekering. Die kost € 12,10 aan premie per maand en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. De TandPlus verzekering kost €20,75 premie per maand en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 500 euro per kalenderjaar.

De TandTop-verzekering vergoedt 75 procent tandartskosten tot maximaal duizend euro per kalenderjaar. De premie is € 41,80 per maand. Voor die Top-verzekering is een tandartsverklaring nodig. Ook spoedeisende mondzorg in het buitenland valt onder de vergoedingen, mits je probleem op de lijst spoedeisende tandzorg voorkomt. Die premies zijn exclusief eventuele collectiviteitskortingen. Premies, dekkingen en voorwaarden op de site van ZorgDirect.nl zijn leidend.

Zorgverzekering van ZorgDirect vergelijken

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van ZorgDirect.nl in 2022 met andere zorgverzekeringen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Nico van Dijk is sinds 2001 financieel journalist en eindredacteur. Hij heeft veel gepubliceerd over 'personal finance'-onderwerpen zoals verzekeringen, hypotheken, beleggen en lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.