De zorgverzekering van ZorgDirect.nl in 2020

zorgverzekering van ZorgDirect.nlDe zorgverzekering van ZorgDirect.nl is een restitutiepolis met een premie van € 124,65 per maand in 2020. Verder heb je keuze uit vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen.

De zorgverzekering van ZorgDirect.nl: restitutiepolis met vrije zorgkeuze

ZorgDirect.nl is een merk van verzekeringsgroep Eno Zorgverzekeraar en werd in 2016 ontwikkeld. Eno Zorgverzekeraar is geen onbekende als het gaat om zorgverzekeringen. Het bedrijf bestaat al 150 jaar. Eerder bracht Eno Zorgverzekeraar het inmiddels opgeheven Energiek uit. Die zorgverzekering richtte zich speciaal op vrouwen. Ook is Eno het bedrijf achter Salland en Salland ZorgDirect. De Salland zorgverzekering richt zich vooral op zorg voor inwoners van de regio in Overijssel, maar Salland ZorgDirect opereerde al landelijk. Omdat dat niet duidelijk uit de naam bleek, richt Eno Zorgverzekeraar zich met ZorgDirect op heel Nederland.

De basisverzekering van ZorgDirect is een restitutiepolis. Je hebt dan vrije zorgkeuze. Raadpleeg de zorgzoeker om te kijken met welke zorgverleners ZorgDirect een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener met wie ZorgDirect geen contract heeft afgesloten, dan krijg je ook de rekening volledig vergoed volgens de maximumtarieven die daar voor staan. Alleen als de zorgverlener onredelijk hoge kosten rekent, moet je een deel zelf betalen. Sterker nog, wettelijk gezien mogen zorgverzekeraars de rekening dan niet eens voldoen. Wat redelijke tarieven zijn, kun je vooraf bekijken in de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, kan het zijn dat je de rekening moet voorschieten. Zorgnota’s worden in de regel binnen vijf werkdagen betaald.

Wat is de premie van de zorgverzekering van ZorgDirect?

De premie van de ZorgDirect zorgverzekering in 2020 is € 128,50, per maand of € 1.542,- per jaar. Maar als je de zorgverzekering van ZorgDirect online afsluit, krijg je korting. Je krijgt dan de Zorg Direct Online Gemak-polis, waarbij je alles rondom je zorgverzekering online regelt. Sowieso kun je bij ZorgDirect veel zaken online regelen via je eigen MijnZorgDirect-omgeving. Declareren kan via een app. ZorgDirect heeft het collectiviteitsnummer 10022020 voor de Online Gemak Polis al voor je ingevuld bij de premieberekening. De premie daalt dan naar € 124,65 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico.

Door te kiezen voor een hoger, vrijwillig eigen risico kun je de premie verder laten dalen. Maar je moet dan wel in staat zijn om de eerste zorgkosten zelf te betalen. Bereken hier je premie voor de zorgverzekering van ZorgDirect.nl. Kijk ook even naar de restitutiepolis van OHRA, want die is ruim 8 euro per maand goedkoper. Vergelijk de premie van de basisverzekering van ZorgDirect met andere zorgverzekeraars. Vergelijk op premie, voorwaarden, klanttevredenheid en aanvullende verzekeringen. Lees voor je de zorgverzekering van ZorgDirect afsluit, eerst de polisvoorwaarden.

Korting op de premie van ZorgDirect zorgverzekeringen

Maar er zijn nog meer manieren om korting te krijgen op de zorgverzekering van ZorgDirect. Je krijgt bijvoorbeeld korting als je werkgever is aangesloten bij een werkgeverscollectief dat afspraken heeft met ZorgDirect. Alleen mogen zorgverzekeraars in 2020 nog maar maximaal 5 procent korting op collectieven geven. In 2019 was dat nog 10 procent. Daarom zijn veel collectieve zorgverzekeringen duurder geworden. Vergelijk dus goed de premies en polisvoorwaarden om te zien of een collectieve zorgverzekering via ZorgDirect.nl nog interessant voor je is.

Aanvullende zorgverzekeringen bij ZorgDirect

Omdat de gewone basisverzekering niet alle zorg dekt, kun je bij ZorgDirect een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit maar liefst vijf aanvullende zorgverzekeringen: Start, Slim, Extra, Plus en Top. De Start aanvullende zorgverzekering is met € 5,67 per maand de goedkoopste aanvullende polis van ZorgDirect. Die verzekering vergoedt maximaal 100 euro per kalenderjaar aan anticonceptie, zes behandelingen bij de fysiotherapeut en 100 procent zorgkosten voor spoedeisende hulp in EU-landen of verdragslanden.

De Slim-aanvullende zorgverzekering kost € 8,50 per maand en vergoedt negen behandelingen fysiotherapie per jaar en spoedeisende zorg binnen Europa, maar geen anticonceptie.

De Extra aanvullende zorgverzekering kost € 9,- per maand en vergoedt onder meer negen behandelingen voor fysiotherapie en maximaal 150 euro voor wettelijke eigen bijdragen voor geneesmiddelen. De Plus aanvullende verzekering kost € 20,50 per maand en biedt naast de vergoedingen uit de Extra-verzekering ook vergoedingen voor onder meer brillen en lenzen, 60 % van de eigen bijdrage van de kraamzorg, wereldwijde spoedeisende hulp en vijftien behandelingen fysiotherapie. Met de Top aanvullende zorgverzekering bent u nog uitgebreider verzekerd, maar die verzekering kost € 38,50 per maand. Lees alle vergoedingen, premies en voorwaarden op de site van ZorgDirect.nl. Voor de aanvullende verzekeringen hoef je niet medisch gekeurd te worden.

Wachttijd bij wijzigen van aanvullende zorgverzekering

Maar let wel op, want voor die hogere aanvullende verzekering geldt een wachttijd van zes maanden voordat je recht hebt op vergoedingen uit die hogere aanvullende zorgverzekering. Gedurende die wachttijd krijg je de vergoeding volgens je lagere aanvullende zorgverzekering. Als je dus na 1 juli je aanvullende zorgverzekering uitbreidt, heb je daar de rest van het kalender jaar geen voordeel meer van. Na 1 juli naar een uitgebreider pakket overstappen heeft dus alleen zin, als je weet dat je na 1 januari van het jaar daarop ook nog bij ZorgDirect verzekerd zult zijn.

Drie tandartsverzekeringen van ZorgDirect

Behalve een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering kun je bij ZorgDirect ook een tandartsverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit drie tandartsverzekeringen. De goedkoopste tandartsverzekering is de TandExtra-verzekering. Die kost € 12,10 aan premie per maand en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. De TandPlus verzekering kost €20,75 premie per maand en vergoedt 75 procent van de tandartskosten tot maximaal 500 euro per kalenderjaar. De TandTop-verzekering vergoedt 75 procent tandartskosten tot maximaal duizend euro per kalenderjaar. De premie is € 41,80 per maand. Voor die Top-verzekering is een tandartsverklaring nodig. Ook spoedeisende mondzorg in het buitenland valt onder de vergoedingen, mits je probleem op de lijst spoedeisende tandzorg voorkomt. Die premies zijn exclusief eventuele collectiviteitskortingen. Premies, dekkingen en voorwaarden op de site van ZorgDirect.nl zijn leidend.

Vergelijk hieronder de zorgverzekering van ZorgDirect.nl met andere zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.