Ga naar de inhoud

Autoverzekering duurder: + 16% in een jaar

Autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16 procent duurder geworden. Dat is voor tien procent te wijten aan de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%.

Autoverzekering duurder door veel schades

Dat blijkt uit een berekening van een inmiddels opgeheven vergelijkingssite. Het lijkt erop dat verzekeraars waarbij klanten zelf hun verzekering kunnen afsluiten de premie meer laten stijgen dan verzekeraars die samenwerken met een tussenpersoon. “Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging,” licht Erik Hordijk van de vergelijkingssite toe. Tel daarbij de met bijna 8 procent gestegen brandstofprijzen en de hogere wegenbelasting bij op dan kost autorijden nu 11 procent meer dan in 2011. Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28 procent gestegen.

Veel schade maakt een autoverzekering duurder. © Gerhard Gellinger / Pixabay
Veel schade maakt een autoverzekering duurder. © Gerhard Gellinger / Pixabay

Grote prijsverschillen autoverzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken kan veel geld besparen. “Autobezitters kunnen de hogere kosten terugdringen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering,” aldus Erik Hordijk. Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna 3 keer zo duur als de goedkoopste.

Bovendien is uit eerder onderzoek van de vergelijkingssite gebleken dat een dure autoverzekering niet beter is dan een goedkope. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim 1 miljard euro besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden. Kijk voor u een autoverzekering afsluit naar de voorwaarden. Bekijk ook de beste koop van de Consumentenbond. En lees hoe je nog meer kunt besparen op verzekeringen.

5/5 - (1 stemmen)