Ga naar de inhoud

Zorgtoeslag in 2016 omhoog, premie en eigen risico stijgen nauwelijks

Huishoudens zijn naar verwachting in 2016 103 euro per maand kwijt aan premie voor de zorgverzekering. Dat is welgeteld zeven euro meer dan in 2015.

Dat blijkt uit de begroting die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op Prinsjesdag naar het parlement heeft gestuurd. De premie van 103 euro per maand is niet meer dan een verwachting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zorgverzekeraars komen dit najaar zelf met hun premies en die kunnen dus afwijken van de verwachting van het ministerie. In het verleden zat het ministerie regelmatig te hoog met haar inschatting.

Eigen risico en zorgtoeslag in 2016

Het eigen risico in de zorg gaat in 2016 naar 385 euro, een tientje meer dan in 2015. Die stijging hangt samen met de gestegen prijzen. Ook de zorgtoeslag gaat in 2016 omhoog. Huishoudens met een laag inkomen krijgen er maximaal zes euro aan zorgtoeslag bij.

De plannen van het kabinet moeten nog door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd. Hieronder kun je alvast zorgverzekeringen vergelijken.

5/5 - (1 stemmen)