De Salland zorgverzekering in 2022: € 120,90

Salland zorgverzekering

Salland is een regionale zorgverzekeraar, die in 2022 een basisverzekering, vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen aanbiedt. De premie van de Salland zorgverzekering in 2022 bedraagt € 120,90 per maand, een daling van 3 euro per maand. Sluit nu je Salland zorgverzekering, aanvullende polissen en tandartsverzekeringen met korting af.

Wie is Salland Zorgverzekeringen

Net als HollandZorg, ZorgDirect.nl en Energiek, een zorgverzekering voor vrouwen die sinds 2016 niet meer wordt aangeboden, maakt Salland Zorgverzekeringen deel uit van Eno. De wortels van Salland gaan ruim 155 jaar terug. Salland is vooral gericht op mensen die in Overijssel en Gelderland wonen. Woont u buiten het werkgebied van Salland? Dan wordt u automatisch doorgestuurd naar de combinatiepolis van ZorgDirect.nl. En net als bijvoorbeeld Univé, CZ, ONVZ en Menzis is Salland een verzekeraar zonder winstoogmerk. Bereken uw premie bij Salland.

De zorgverzekering van Salland in 2022

Salland Zorgverzekeringen biedt in 2022 een naturapolis die per maand 3 euro goedkoper is dan in 2021. Naar eigen zeggen is dat de beste naturapolis van Nederland. Dat komt doordat Salland met, wederom naar eigen zeggen, 90 procent van de zorgverleners in de regio een contract heeft afgesloten. Ook kun je terecht bij veel zorgverleners in de rest van Nederland.

Met deze zorgverleners heeft Salland afspraken gemaakt over de kwaliteit en de prijs van de zorg. “Hierdoor maken we de zorg voor u steeds een beetje beter en houden we de kosten voor de basisverzekering zo laag mogelijk”, loftrompettert Salland.

In verreweg de meeste gevallen krijg je de zorg waarop je volgens de polisvoorwaarden recht hebt en gaat de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Je moet dan wel naar een zorgverlener gaan met wie Salland een contract heeft. Met welke zorgverleners heeft Salland een contract? Dat staat in de zorgzoeker op de site van de verzekeraar.

Naar een zorgverlener zonder contract met Salland

Ga je naar een zorgverlener met wie Salland geen contract heeft, dan bestaat de kans dat je de rekening moet voorschieten. Bovendien betaalt Salland dan maar maximaal negentig procent van het gemiddelde tarief dat ze aan zorgverleners betaalt met wie Salland wel een contract heeft. Dat is overigens wel hoger dan wat andere zorgverzekeraars in zo’n geval doen. Veel concurrenten vergoeden zorg van een niet-gecontracteerde zorgverlener maar tot 80 procent, 75 procent of minder. Maar ook bij de zorgverzekering van Salland moet je dus een deel van de rekening zelf betalen als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Dat is een nadeel van een naturapolis.

Verder biedt de Salland zorgverzekering nog een aantal extra’s zoals zoals een maand lang gratis sporten bij Fitchannel en 25 procent korting op de producten van Sportdirect.

Bij een restitutiepolis heb je volledig vrije zorgkeuze en hoef je nooit bij te betalen. Hoeveel en wat je bij Salland vergoed krijgt, staat in het vergoedingenoverzicht.

Wat kost de zorgverzekering van Salland in 2022?

De premie voor de zorgverzekering van Salland bedraagt in 2022 € 120,90 per maand. Dat is 3 euro minder dan in2021. Die € 120,90 euro is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, daalt de premie naar  € 95,90 per maand. Bereken uw premie bij Salland. (premie op de site van Salland is leidend).

Korting op de Salland zorgverzekering

Bij het afsluiten van de zorgverzekering moet je je postcode invullen. Eventueel kun je daar ook een collectiviteitskorting invullen. Wellicht heeft je werkgever of organisatie ook kortingsafspraken met Salland gemaakt en ziet jouw premie er nog weer anders uit.

Bekijk ook de polisvoorwaarden en vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premies, maar ook op polisvoorwaarden en vergoedingen, dus vraag offertes op. Via verenigingen en werkgevers die met Salland afspraken gemaakt hebben, is het mogelijk collectiviteitskorting op de zorgverzekering te krijgen. Kijk ook even naar de premie van de ZorgDirect zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekeringen bij Salland in 2022

Zorg die niet door de basisverzekering vergoed wordt, kun je aanvullend verzekeren. Salland Zorgverzekering biedt in 2022 vier aanvullende zorgverzekeringen aan: Salland Start, Salland Extra, Salland Plus en Salland Top. De premies zijn hetzelfde gebleven als in 2021. De Salland Start aanvullende zorgverzekering kost € 5,85 per maand. De premie voor de Salland Extra aanvullende verzekering kost€ 9,- per maand en voor de Salland Plus verzekering bent u € 20,50 per maand aan premie kwijt. De duurste aanvullende zorgverzekering, Salland Top, kost € 38,50 per maand aan premie.

De Salland Start aanvullende zorgverzekering

Elke aanvullende verzekering is voor een specifieke doelgroep. De Start –polis vergoedt onder meer zes behandelingen van de fysiotherapeut, anticonceptie (maximaal 100 euro per kalenderjaar), brillen en lenzen en spoedeisende hulp in een ander EU-land (100%). Zoals gezegd, ook op de aanvullende verzekeringen profiteer je van een eventuele collectiviteitskorting en kun je besparen op de premie.

De Salland Extra aanvullende zorgverzekering

De Salland Extra verzekering geeft onder meer extra vergoedingen voor fysiotherapie (9 behandelingen). Verder biedt deze aanvullende verzekering een vergoeding van maximaal 100 euro per jaar voor hulpmiddelen. Ook spoedeisende zorg in een ander EU-land wordt volledig vergoed.

Dit vergoedt de Salland Plus aanvullende verzekering

Bij de Salland Plus verzekering worden ook brillen en lenzen deels vergoed en is kraamzorg volledig vergoed. Ook krijg je een gedeeltelijke vergoeding voor gezondheidscursussen, alternatieve zorg, verblijf in een logeerhuis en voor zwangerschapscursussen. Ook worden 15 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed.

Salland Top: de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering van Salland

De Salland Top verzekering is de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering. Met deze aanvullende zorgverzekering van Salland krijgt u onder meer 25 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed, maar ook brillen en lenzen worden vergoed. Verder biedt de Salland Top aanvullende zorgverzekering hogere vergoedingen dan de Plus-aanvullende zorgverzekering, maar de premie is ook hoger.

Tandartsverzekeringen bij Salland in 2022

Tandartskosten voor mensen van 18 jaar en ouder worden niet gedekt door de basisverzekering. Daar kunt u een aparte tandartsverzekering voor afsluiten. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Salland Zorgverzekeringen biedt in 2022 drie tandartsverzekeringen aan: TandExtra, TandPlus en TandTop. Alle drie de verzekeringen geven een volledige vergoeding voor periodieke controles. Ook kosten voor orthodontie tot 18 jaar en een beugel voor kinderen worden vergoed tot het in de polis afgesproken maximum. Verder zijn de tandartsverzekeringen verschillend. De TandExtra verzekering kost € 12,10 per maand aan premie en vergoedt 75 procent van de in de polis gedekte kosten tot een maximum van 250 euro per kalenderjaar.

De TandPlus verzekering kost € 20,75 premie per maand en vergoedt 75 procent van de in de polis genoemde kosten met een maximum van 500 euro per kalenderjaar. De TandTop-verzekering is het royaalst en vergoedt 75 procent van de gedekte kosten tot een maximum van duizend euro per kalenderjaar. De premie van deze tandartsverzekering is € 41,80 per maand.

Wachttijd bij de tandartsverzekeringen

Als je alleen een basisverzekering heeft afgesloten en je wilt tijdens het jaar toch nog een tandartsverzekering afsluiten, dan krijg je te maken met een wachttijd van zes maanden. Dat geldt ook als je een bestaande tandartsverzekering wilt aanpassen. Het is dus alleen zinvol om dat na 1 juli nog te doen, als je dan al weet dat je ook in het jaar daarop een Salland zorgverzekering met aanvullende tandartsverzekering gaat afsluiten.

Lees voor het afsluiten van een tandartsverzekering de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Dat geldt ook als je een Salland zorgverzekering of één van de Salland aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. Premies, vergoedingen en polisvoorwaarden op de site van Salland zijn leidend. Vergelijk hieronder de zorgverzekering van Salland met andere zorgverzekeringen.

Salland zorgverzekering vergelijken

Via onderstaande vergelijker kunt u de zorgverzekering van Salland van 2021 vergelijken met andere zorgverzekeringen. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen