Energiek zorgverzekering voor vrouwen in 2016

Steeds meer verzekeraars bieden een zorgverzekering voor doelgroepen aan. Zorgverzekeringen voor jongeren, zoals Zekur en Take Care Now,  zijn er al een tijdje en er is ook een speciale zorgverzekering voor vrouwen: Energiek. Maar Energiek heeft laten weten in 2016 geen zorgverzekering meer aan te bieden.

Energiek Zorgverzekering werd in de markt gezet door Eno. Deze verzekeraar bestaat al sinds 1860 en voert ook merken als Salland Verzekeringen, Salland ZorgDirect en HollandZorg. Dat laatste merk is bedoeld voor buitenlandse werknemers in Nederland. Ook ZorgDirect is sinds 2016 een verzekeringsmerk van Eno. Energiek heeft in november 2015 bekend gemaakt in 2016 geen aparte zorgverzekering voor vrouwen meer aan te bieden. “Helaas hebben wij moeten concluderen dat we voor onze verzekerden onvoldoende toegevoegde waarde kunnen bieden tegen een acceptabele premie”, aldus Energiek. Verzekerden van Energiek die hun zorgverzekering willen voortzetten, worden vanaf 1 januari 2016 verzekerd bij Salland ZorgDirect dat ook tot Eno behoort. Salland ZorgDirect werd in 2015 als online zorgverzekering voor het eerst aangeboden.

De basisverzekering van Energiek

De basisverzekering van Energiek bestond uit een zogeheten restitutiepolis. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Energiek heeft contracten met heel veel zorgverleners, dus meestal sturen zij  de rekening rechtstreeks door naar de zorgverzekeraar. Soms moet u echter een rekening voorschieten. Ga je naar een zorgverlener met wie Energiek geen contract heeft, dan krijg je het marktconforme tarief vergoed. Is je zorgverlener duurder, dan moet je het verschil bijbetalen.

De inhoud van de Energiek basisverzekering was vrijwel hetzelfde als de basisverzekeringen van andere zorgverzekeraars, omdat de overheid precies voorschrijft wat er wel en niet onder de basisverzekering valt. Maar de basisverzekering van Energiek bevat ook een aantal extra’s. Zo wordt ook de Mammaprint borstkankertest, die niet in de basisverzekering zit, volledig vergoed. Er zijn overigens meer zorgverzekeraars die dat doen. Wie de basisverzekering van Energiek afsluit, krijgt ook toegang tot de wereld van Energiek. Die omvat onder meer wachtlijstbemiddeling, een kraamzorgservice en u kunt bij Energiek ook terecht met vragen over gezondheid en afvallen. Ook houdt de zorgverzekeraar evenementen en workshops op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is de premie van de Energiek zorgverzekering in 2015?

De premie voor de Energiek zorgverzekering bedraagt in 2015 99,95 euro per maand (was 96,75 in 2014) bij een wettelijk verplicht eigen risico van 375 euro. Dat komt neer op 1199,40 euro per jaar. Kies je voor een eigen risico van 875 euro euro per jaar, dan daalt de premie naar 82,45 euro per maand. Maar als je je gratis aansluit bij de Stichting Vrouw en Energiek, dan krijg je 8,5 procent korting op je Energiek Basisverzekering. Aan dat lidmaatschap zijn verder geen verplichtingen verbonden. Vergelijk de zorgverzekering van Energiek met andere zorgverzekeringen of raadpleeg ons overzicht van premies zorgverzekeringen.

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen