De Ditzo zorgverzekering in 2021: premie, aanvullende verzekering en tandartsverzekering

Ditzo zorgverzekering

De Ditzo zorgverzekering is met een premie van € 119,95 bij een eigen risico van 385 euro de op één na goedkoopste zorgverzekering van de combinatiepolissen in 2021. En de naturaverzekering Ditzo Goede Keuze is met een premie van € 109,85 de op twee na goedkoopste naturaverzekering van 2021. 

Ditzo zorgverzekering: Ditzo Goede Keuze naturapolis

Ditzo biedt in 2021 twee zorgverzekeringen: De Ditzo Vrije Keuze Combinatieverzekering en een nieuwe naturaverzekering, Ditzo Goede Keuze. Bij die naturapolis krijg je je rekening volledig vergoed wordt als je naar een zorgverlener gaat met wie Ditzo een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener met wie Ditzo geen contract heeft, dan krijg je maar maximaal 75 procent van het gecontracteerde tarief vergoed. De premie van die Ditzo Goede Keuze naturaverzekering is € 109,85 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is een kleine stijging ten opzichte van de € 107,90 per maand die je in 2020 voor deze verzekering betaalde.

Ditzo zorgverzekering: vrije keuze met combinatiepolis

Daarnaast heeft Ditzo nog de Vrije Keuze zorgverzekering. Die lijkt op het eerste gezicht een restitutiepolis, maar het is een combinatiepolis. Dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen naar welke huisarts of ziekenhuis je gaat.

Voor andere zorg heeft Ditzo met een groot aantal zorgverleners in Nederland contracten afgesloten. Bij bezoek aan zo’n gecontracteerde zorgverlener krijg je de zorgkosten volledig vergoed. Ditzo heeft naar eigen zeggen contracten met ruim 40.000 zorgverleners afgesloten. Dat zijn bijna alle zorgverleners in Nederland. Met welke zorgverleners Ditzo een contract heeft, staat in de zorgzoeker.

De premie van de Ditzo zorgverzekering

Ditzo is een internet verzekeraar die onderdeel is van ASR Verzekeringen, waartoe onder meer ook De Amersfoortse behoort. Bij Ditzo gaat alles online en zo kan de verzekeraar de kosten en premies laag houden. Dat geldt ook voor de Ditzo-Vrije Keuze zorgverzekering. Die is met een premie van € 119,95 vijf euro per maand duurder dan in 2020. Die € 119,95 is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kies je voor het maximaal mogelijke eigen risico van 885 euro, daalt de premie met 20 euro per maand.

Bereken je premie van de Ditzo zorgverzekering, bekijk de polisvoorwaarden of vergelijk eerst de premies en voorwaarden van andere zorgverzekeringen. Premies en voorwaarden op de site van Ditzo zijn leidend.

Zorgverlener zonder contract met Ditzo

Ga je met de Vrije Keuze-zorgverzekering toch naar een zorgverlener met wie Ditzo geen contract heeft, dan krijg je bijna altijd het tarief vergoed dat Ditzo heeft afgesproken met haar gecontracteerde zorgverleners.

Zet jouw zorgverlener een hoger bedrag op de rekening, dan moet je het verschil zelf bijbetalen. Voor GGZ-zorg, wijkverpleging en zorg in een zelfstandig behandelcentrum krijg je wel een lagere vergoeding dan wanneer je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. En ook dan draai je zelf voor het verschil op. Lees de voorwaarden op de site van Ditzo. Met een volledige restitutieverzekering, zoals die van OHRA, FBTO en Nationale Nederlanden, hoef je nooit bij te betalen.

Declareren doe je online en aan collectiviteitskortingen doet Ditzo niet. De jaarpremie in één keer betalen levert 1 procent korting op. Ben je bang dat je je wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro niet in een keer kunt betalen als dat nodig mocht zijn? Dan kun je bij Ditzo dat eigen risico in tien termijnen vooruit betalen. Blijkt na afloop dat je geen of heel weinig zorg nodig hebt gehad, dan wordt het teveel betaalde teruggestort. Maar met een beetje zelfdiscipline (speel je eigen bank en zet dat bedrag op 1 januari opzij) heb je dat niet nodig.

Aanvullende verzekeringen van Ditzo

Ditzo biedt in 2021 ook drie aanvullende zorgverzekeringen: ZorgBewust (€ 6,25 per maand), ZorgGoed (premie € 8,25 per maand) en ZorgBeter (€ 10,25 per maand premie). De ZorgBewust-polis vergoedt 6 behandelingen bij de fysiotherapeut, biedt spoedeisende hulp in Europa na een acute ziekte of ongeval, en geeft 30 euro per jaar vergoeding voor anticonceptie. Alternatieve zorg wordt niet vergoed.

De aanvullende verzekering ZorgGoed vergoedt 9 behandelingen van de fysiotherapeut, biedt werelddekking voor spoedeisende hulp in het buitenland en vergoedt 100 euro per jaar voor anticonceptie. Dit is volgens Ditzo de meest gekozen aanvullende zorgverzekering.

De ZorgBeter aanvullende verzekering biedt hetzelfde als de ZorgGoed-polis, maar geeft een hogere vergoeding voor anticonceptie (200 euro per jaar) en dekt de kosten van reisvaccinaties tot 100 euro per jaar. Dit is ook de enige aanvullende zorgverzekering van Ditzo die 75 procent van de orthodontiekosten vergoedt. Er geldt wel een maximum van 500 euro gedurende de hele looptijd van de verzekering. Lees meer over nut en noodzaak van aanvullende zorgverzekeringen.

De tandartsverzekeringen van Ditzo

Bij Ditzo kun je kiezen uit drie tandartsverzekeringen: TandGoed (€ 11,95 per maand), TandBeter (€16,25 per maand, de meest gekozen tandartsverzekering van Ditzo) en TandBest (€ 33,95 per maand premie). Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd met de hoofdverzekerde. Ook bij de tandartsverzekeringen verschilt de hoogte en de omvang van de dekking. TandGoed vergoedt 75% voor normale behandelingen en specialistische ingrepen zoals een wortelkanaalbehandeling of het plaatsen van bruggen met een maximum van € 250 per jaar.

Bij TandBeter worden normale behandelingen volledig vergoed tot € 250 per jaar. De TandBest-tandartsverzekering vergoedt normale behandelingen volledig. Voor de rest geldt een vergoeding tot 75%, wel met een maximum tot 500 euro per jaar. Ook hier geldt: lees eerst de polisvoorwaarden voordat je een zorgverzekering van Ditzo afsluit. Premies op de site van Ditzo zijn leidend.

Bekijk het overzicht van de zorgverzekering van Ditzo en sluit online af.

Vergoeding voor brillen en lenzen bij Ditzo

Naast je zorgverzekering kun je bij Ditzo een apart abonnement afsluiten voor brillen en lenzen. Met dat abonnement krijg je bij Pearle- en Eyewish-opticiens jaarlijks € 100 korting bij aanschaf  van een bril of een jaarpakket aan lenzen. Kinderen krijgen een aparte korting op een kinderbril. Ze hoeven daarvoor geen brillenmodule af te sluiten. Dit brillen- en lenzenabonnement kost 3,75 euro per maand. Lees wel eerst de voorwaarden, maar dat geldt voor alle zorgverzekeringen van Ditzo.

Extra zorg bij ongevallen

Tenslotte kun je bij Ditzo nog de Pechvogelhulp afsluiten. Die is er in twee varianten. Bij de gratis variant krijg je bij een ongeval in Nederland tienduizend euro extra zorg. De betaalde variant (1,50 euro per maand) biedt een werelddekking en na een ongeval 12.500 euro extra zorg. Bij een overlijden krijgen je nabestaanden 12.500 euro uitgekeerd.

Ditzo zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk de Ditzo zorgverzekeringen met andere zorgverzekeringen in 2021. Vul in de vergelijker hieronder de gevraagde gegevens in en klik op ‘Vergelijk zorgverzekeringen’. In het volgende scherm kunt aanvullende zorgverzekeringen en uw eigen risico selecteren.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.