De Ditzo zorgverzekering in 2019, aanvullende verzekering en tandartsverzekering

Ditzo zorgverzekeringDe Ditzo zorgverzekering is met een premie van 109,95 euro bij een eigen risico van 385 euro een van de goedkoopste zorgverzekeringen van 2019.

De premie van de Ditzo zorgverzekering

Ditzo is een internet verzekeraar die onderdeel is van ASR Verzekeringen, waartoe onder meer ook De Amersfoortse behoort. Bij Ditzo gaat alles online en zo kan de verzekeraar de kosten en premies laag houden. Dat geldt ook voor de Ditzo-zorgverzekering. Die is met een premie van 109,95 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar een van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2019. Kies je voor het maximaal mogelijke eigen risico van 885 euro, dan komt de zorgpremie van Ditzo uit op 92,45 euro.

Bereken je premie van de Ditzo zorgverzekering, bekijk de polisvoorwaarden of vergelijk eerst de premies en voorwaarden van andere zorgverzekeringen. Premies en voorwaarden op de site van Ditzo zijn leidend.

Ditzo zorgverzekering: vrije keuze met combinatiepolis

De zorgverzekering van Ditzo lijkt op het eerste gezicht een restitutiepolis, maar is een combinatiepolis. Dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen naar welke huisarts of ziekenhuis je gaat. Voor andere zorg heeft Ditzo met een groot aantal zorgverleners in Nederland contracten afgesloten. Bij bezoek aan zo’n gecontracteerde zorgverlener krijg je de zorgkosten volledig vergoed.

Als je naar een zorgverlener gaat met wie Ditzo geen contract heeft afgesloten, krijg je het gemiddelde tarief dat Ditzo heeft afgesproken met zorgverleners met wie het wel afspraken heeft gemaakt. Volgens Ditzo krijg je dan in veel gevallen de rekening volledig vergoed, maar het kan zijn dat je een deel zelf moet betalen. Dat is bijvoorbeeld het geval als jouw niet-gecontracteerde zorgverlener een hoger tarief rekent. Met welke zorgverleners Ditzo een contract heeft, staat in de zorgzoeker.

Declareren doe je online en aan collectiviteitskortingen doet Ditzo niet. De jaarpremie in één keer betalen levert 1 procent korting op.

Aanvullende verzekeringen van Ditzo

Ditzo biedt in 2019 ook drie aanvullende zorgverzekeringen: ZorgGoed (premie 7,25 per maand), ZorgBeter (9,75 euro per maand premie) en ZorgBest (31,75 euro per maand premie). Met de aanvullende verzekeringen zijn kosten voor fysiotherapie, hulp in het buitenland en anticonceptie gedekt. Bij de ZorgBest-verzekering krijg je ook en vergoeding voor mantelzorg van maximaal 400 euro per jaar.

De dekking en de hoogste van de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen loopt uiteen. ZorgBeter geeft bijvoorbeeld een hogere vergoeding voor anticonceptie dan de aanvullende verzekering ZorgGoed en biedt ook vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en orthodontie tot 18 jaar. De aanvullende verzekering ZorgBest biedt de meeste dekking en de hoogste vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, sterilisaties en vaccinaties. Volgens Ditzo is de ZorgBeter aanvullende verzekering de meest gekozen aanvullende polis. Daarnaast kun je je zorgverzekering nog uitbreiden met een aparte module voor brillen en lenzen. Die module kost 3,50 euro per maand.

De tandartsverzekeringen van Ditzo

Bij Ditzo kun je kiezen uit drie tandartsverzekeringen: TandGoed (11,50 euro per maand), TandBeter (15,50 per maand, de meest gekozen tandartsverzekering van Ditzo) en TandBest (30,75 euro per maand premie). Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd met de hoofdverzekerde. Ook bij de tandartsverzekeringen verschilt de hoogte en de omvang van de dekking. TandGoed vergoedt 75% voor normale behandelingen en specialistische ingrepen zoals een wortelkanaalbehandeling of het plaatsen van bruggen met een maximum van € 250 per jaar. Bij TandBeter worden normale behandelingen volledig vergoed tot € 250 per jaar. De TandBest-tandartsverzekering vergoedt normale behandelingen volledig. Voor de rest geldt een vergoeding tot 75%, wel met een maximum tot 500 euro per jaar. Ook hier geldt: lees eerst de polisvoorwaarden voordat je een zorgverzekering van Ditzo afsluit. Premies op de site van Ditzo zijn leidend.

Bekijk het overzicht van de zorgverzekering van Ditzo en sluit online af.

Vergoeding voor brillen en lenzen bij Ditzo

Naast je zorgverzekering kun je bij Ditzo een apart abonnement afsluiten voor brillen en lenzen. Met dat abonnement krijg je bij Pearle- en Eyewish-opticiens korting bij aanschaf  van een bril of een jaarpakket aan lenzen. Kinderen krijgen een aparte korting op een kinderbril. Ze hoeven daarvoor geen brillenmodule af te sluiten. Dit brillen- en lenzenabonnement kost 3,50 euro per maand. Lees wel eerst de voorwaarden, maar dat geldt voor alle zorgverzekeringen van Ditzo.

Extra zorg bij ongevallen

Tenslotte kun je bij Ditzo nog de Pechvogelhulp afsluiten. Die is er in twee varianten. Bij de gratis variant krijg je bij een ongeval in Nederland tienduizend euro extra zorg. De betaalde variant (1,95 euro per maand) biedt een werelddekking en na een ongeval 12.500 euro extra zorg. Bij een overlijden krijgen je nabestaanden 12.500 euro uitgekeerd.

Premies vergelijken en een zorgverzekering afsluiten kan hieronder:

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.