De Hema zorgverzekering in 2018: premies, aanvullende en tandartsverzekeringen

Hema zorgverzekeringDe zorgverzekering van de Hema is in 2018 niet duurder geworden ten opzichte van 2017. Ook in 2018 is de zorgverzekering van de Hema is een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Alles over de Hema zorgverzekering in 2018 op een rij.

Hema verkocht al onder meer autoverzekeringen, reisverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen, en sinds 2014 dus ook een zorgverzekering. De Hema-zorgverzekering loopt via zorgverzekeraar Menzis.

Wat kost de Hema zorgverzekering in 2018?

Je hebt in 2018 al een zorgverzekering van de Hema vanaf 108 euro per maand. Dat is dezelfde premie als in 2017. Dat komt doordat Menzis, die de verzekering uitvoert, haar premies gelijk gehouden heeft. Je hebt dan een basisverzekering met een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Bij een vrijwillig maximaal eigen risico van 885 euro per jaar betaal je 84 euro premie per maand. Andere risicoklassen zijn er niet. En je krijgt met je Hema zorgverzekering nog steeds een jaar lang tien procent korting op bijna alles wat je bij Hema koopt.

Hema biedt daarmee een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Maar bijvoorbeeld Anderzorg, dat ook via Menzis zorg inkoopt, en Ohra zijn goedkoper. Bij Ohra heb je zelfs een restitutiepolis met vrije artsenkeuze die goedkoper is dan de combinatiepolis van de Hema. En bij de restitutiepolis van Ohra hoef je nooit zelf bij te betalen en heb je toch vrije zorgkeuze. Bekijk het overzicht van zorgpremiesBereken je premie van de zorgverzekering van de Hema en bekijk de dekking en vergoedingen. Weet je nog niet goed welke zorgverzekering je precies wilt? Vul dan even de Hema-pakketwijzer in.

De zorgverzekering van Hema: combinatiepolis

De zorgverzekering van de Hema is een zogeheten combinatiepolis. Dat betekent dat je zorgkosten rechtstreeks aan de zorgverlener vergoed worden als hij of zij een contract heeft met Hema (of beter gezegd zorgverzekeraar Menzis). Bekijk met welke zorgverleners Hema een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener met wie geen overeenkomst is gesloten, dan moet je de rekening voorschieten. En je krijgt maar een vergoeding van 75 procent van de nota, tot maximaal 75 procent van het gemiddelde contracttarief. Bij een bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener moet je dus altijd een deel van de rekening zelf betalen. Verder kun je met de Hema zorgverzekering alleen per maand en met een automatische incasso betalen. En je moet alles online regelen.

Aanvullende verzekeringen bij de Hema zorgverzekering in 2018

Naast de basisverzekering van de Hema kun je nog drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen afsluiten. De aanvullende verzekeringen, met de namen Aanvullend 1 (7 euro per maand), Aanvullend 2 (15,00 euro per maand premie) en Aanvullend 3 (27 euro per maand premie), verschillen van elkaar in de hoogte van de vergoedingen die u krijgt voor bepaalde zorg. Zo wordt fysiotherapie bij de Aanvullend-1-verzekering negen keer vergoed en bij Aanvullend-3 achttien keer. En alleen in de Aanvullend-3-verzekering wordt orthodontie voor kinderen tot maximaal 1500 euro vergoed. Dat was eerst 2000 euro. Voor orthodontie bij kinderen geldt een wachttijd van 1 jaar. Dus je hebt in 2018 alleen iets aan die dekking, als je al 2017 een Hema-zorgpolis met aanvullende verzekering had. Bekijk de aanvullende zorgverzekeringen van Hema.

Vergelijk dat overzicht goed met wat andere zorgverzekeraars aan aanvullende verzekeringen bieden. Als zij bijvoorbeeld meer behandelingen voor fysiotherapie vergoeden dan de Hema zorgverzekering, dan is die tien procent korting op je boodschappen leuk, maar ben je met een andere zorgverzekering misschien toch goedkoper uit. Vergelijk zorgverzekeringen door gratis offertes aan te vragen. Vergelijk ziektekostenverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden. Hema Zorgverzekeringen hanteert geen medische selectie voor de aanvullende zorgverzekering en de tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekeringen bij de Hema Zorgverzekering

Ook de tandartsverzekeringen van Hema hebben lekker simpele namen, echt Hema dus. En ze zijn nog een fractie goedkoper geworden ten opzichte van 2017. Je kunt kiezen uit Tandarts 1 (12,00 euro premie per maand), Tandarts 2 (24 euro premie per maand) en Tandarts 3 (38 euro premie per maand). Ook de tandartsverzekeringen verschillen van elkaar in de hoogte van de vergoeding en de tandartszorg die vergoed wordt. De Tandarts-1-verzekering vergoedt maximaal 250 euro, Tandarts-2 vergoedt maximaal 500 euro en Tandarts-3 vergoedt maximaal 750 euro per jaar. Controles worden bij alle drie de tandartsverzekeringen volledig vergoed. Voor overige behandelingen wordt tachtig procent vergoed tot het maximale bedrag. Orthodontie wordt niet vergoed via de tandartsverzekeringen, maar uitsluitend via de Aanvullend-3-verzekering.

Voor kinderen jonger dan achttien zijn tandartskosten na een ongeval verzekerd via de basisverzekering. Maar ben je boven de achttien, dan moet je daarvoor een tandartsverzekering hebben afgesloten. Alle tandartsverzekeringen van de Hema bieden een vergoeding voor tandartskosten na een ongeval van maximaal 10.000 euro per ongeval. Bekijk het overzicht op de site. Net als bij alle zorgverzekeraars kunnen ook tandartsverzekeringen en aanvullende verzekeringen van de Hema alleen in combinatie met een Hema basisverzekering worden afgesloten.

De extra’s van de Hema zorgverzekering

Bij je zorgverzekering krijg je ook de Hema-kortingskaart, die tevens je zorgpas is. Met die kortingskaart krijg je het hele jaar tien procent korting op bijna alle producten van de Hema, zelfs als die in de aanbieding zijn. Alleen op cadeaukaarten, verzekeringen en telecomproducten krijgt u geen korting. Meeverzekerde kinderen krijgen in 2017 korting op de entree van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Rekeningen inzien en declareren van zorgkosten kan bij de Hema Zorgverzekering online. De Hema zorgverzekering vergelijken op prijs en waardering en een zorgverzekering afsluiten kan hieronder:

De Hema zorgverzekering in 2018: premies, aanvullende en tandartsverzekeringen
4.3 (86.67%) 3 votes

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.