De Hema zorgverzekering in 2023: combinatiepolis voor € 135,00

De Hema zorgverzekering is in 2023 met een premie van € 135,00 flink duurder geworden ten opzichte van 2022. Alles over de Hema Basisverzekering in 2023 op een rij.

Hema verkocht al onder meer autoverzekeringen, reisverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen, en sinds 2014 dus ook een zorgverzekering. De HEMA zorgverzekering loopt via zorgverzekeraar Menzis. Opvallend is dan ook dat de zorgverzekering van de Hema, genaamd Hema Basisverzekering, flink goedkoper is dan de naturapolis van Menzis zelf. Alleen de Menzis Basis Voordelig-polis, een budget zorgverzekering, is nog iets goedkoper dan de HEMA zorgverzekering. Het eigen risico van de Hema zorgverzekering mag je vooraf gespreid betalen.

Wat kost de Hema zorgverzekering in 2023?

Hema zorgverzekering

Je hebt in 2023 een zorgverzekering van de Hema vanaf € 135,00 per maand. Je hebt dan een basisverzekering met een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Bij een vrijwillig maximaal eigen risico van 885 euro per jaar betaal je € 116,00 premie per maand, een korting van 19 euro. Andere risicoklassen zijn er niet. En je krijgt met je Hema zorgverzekering nog steeds een jaar lang tien procent korting op bijna alles wat je bij Hema koopt.

Ondanks de premieverhoging is de HEMA zorgverzekering nog steeds een van de goedkoopste combinatiepolissen van 2023. Verderop in dit artikel leggen we uit wat dat betekent. Bekijk het overzicht van zorgpremies.

Bereken je premie van de zorgverzekering van de Hema en bekijk de dekking en vergoedingen. Weet je nog niet goed welke zorgverzekering je precies wilt? Vul dan even de Hema-pakketwijzer in.

De zorgverzekering van Hema: combinatiepolis

De zorgverzekering van de Hema is een zogeheten combinatiepolis. Dat betekent dat je zorgkosten rechtstreeks aan de zorgverlener vergoed worden als hij of zij een contract heeft met Hema (of beter gezegd zorgverzekeraar Menzis). Daar heb je als klant geen omkijken naar en je hoeft nooit iets voor te schieten. Dat is het natura-gedeelte van de zorgverzekering. Bekijk met welke zorgverleners Hema een contract heeft.

Ga je naar een zorgverlener met wie geen overeenkomst is gesloten, dan krijg je maximaal 70 tot 100 procent van de nota vergoed. In gewoon Nederlands: als je naar een zorgverlener gaat met die HEMA of Menzis geen contract hebben, dan moet je bijbetalen. Bekijk de zorgverzekeringskaart van de Hema zorgverzekering om in heldere taal te lezen hoe dat zit.

Bij andere combinatiepolissen, zoals OHRA en Nationale Nederlanden die aanbieden, hoef je alleen in zeer specifieke gevallen bij te betalen zoals bij GGZ-zorg. De OHRA -combinatiepolis Online Gemak kost in 2023 € 135,95 per maand.

Verder kun je met de Hema zorgverzekering alleen per maand en met een automatische incasso betalen. En je moet alles regelen via de site of app. Vergelijk zorgverzekeringen dus altijd op premies, maar ook op polisvoorwaarden en vergoedingen.

Overigens biedt Menzis behalve via de Hema zorgverzekering ook combinatiepolissen aan via Anderzorg en VinkVink. Dat is de goedkoopste combinatiepolis in 2023.

Aanvullende verzekeringen bij de Hema zorgverzekering in 2023

Naast de Hema Basisverzekering kun je nog drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen afsluiten. De aanvullende verzekeringen, met de namen Aanvullend 1 (€ 8,50,- per maand), Aanvullend 2 (€ 17,50,- per maand premie) en Aanvullend 3 (€ 32,50 per maand premie), verschillen van elkaar in de hoogte van de vergoedingen die je krijgt voor bepaalde zorg. Zo wordt fysiotherapie bij de Aanvullend-1-verzekering 6x keer vergoed en bij Aanvullend-3 12 keer. De premies voor deze aanvullende zorgverzekeringen van HEMA zijn in 2023 hetzelfde als in 2022. Maar lees wel even de polisvoorwaarden door, want misschien zijn de dekking en de vergoedingen wel aangepast.

En alleen in de Aanvullend-3-verzekering wordt orthodontie voor kinderen tot maximaal 1500 euro vergoed. Voor orthodontie bij kinderen geldt een wachttijd van 1 jaar. Dus je hebt in 2023 alleen iets aan die dekking, als je al 2023 een Hema-zorgpolis met aanvullende verzekering-3 had. Bekijk de aanvullende zorgverzekeringen van Hema.

Vergelijk dat overzicht goed met wat andere zorgverzekeraars aan aanvullende verzekeringen bieden. Als zij bijvoorbeeld meer behandelingen voor fysiotherapie vergoeden dan de HEMA zorgverzekering, dan is die tien procent korting op je boodschappen leuk, maar ben je met een andere zorgverzekering misschien toch goedkoper uit. Vergelijk zorgverzekeringen door gratis offertes aan te vragen. Hema Zorgverzekeringen hanteert geen medische selectie voor de aanvullende zorgverzekering en de tandartsverzekeringen. Lees ook: Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken, welke heb je nodig?

Tandartsverzekeringen bij de Hema Basisverzekering

Ook de tandartsverzekeringen van Hema hebben lekker simpele namen, echt Hema dus. Ze heten Tandarts 1, Tandarts 2 en Tandarts 3. Tandarts 1 vergoedt maximaal 250 euro tandzorg per jaar, Tandarts 2 keert maximaal 500 euro per jaar uit. En met Tandarts 3 is maximaal 750 euro per jaar aan tandartskosten gedekt.

Controles worden bij alle drie de tandartsverzekeringen volledig vergoed. Voor overige behandelingen wordt tachtig procent vergoed tot het maximale bedrag. Orthodontie wordt niet vergoed via de tandartsverzekeringen, maar uitsluitend via de Aanvullend-3-verzekering. Via die aanvullende Hema-polis krijg je kosten voor orthodontie tot maximaal 1500 euro vergoed. De premies van de tandartsverzekeringen zijn:

  • Tandarts 1: € 13,50 per maand
  • Tandarts 2: € 24,- per maand
  • Tandarts 3: € 39,- per maand

Ook die premies zijn niet veranderd ten opzichte van 2022. Voor kinderen jonger dan achttien zijn tandartskosten na een ongeval verzekerd via de basisverzekering. Maar ben je boven de achttien, dan moet je daarvoor een tandartsverzekering hebben afgesloten. Alle tandartsverzekeringen van de Hema bieden een vergoeding voor tandartskosten na een ongeval van maximaal 10.000 euro per ongeval. Je moet dan wel vooraf toestemming voor de behandeling vragen. Bekijk het overzicht op de site. Net als bij alle zorgverzekeraars kun je tandartsverzekeringen en aanvullende verzekeringen van de Hema alleen in combinatie met een Hema basisverzekering afsluiten.

De extra’s van de Hema zorgverzekering

Bij je zorgverzekering krijg je ook de Hema-kortingskaart, die tevens je zorgpas is. Met die kortingskaart krijg je het hele jaar tien procent korting op bijna alle producten van de Hema, zelfs als die in de aanbieding zijn. Alleen op cadeaukaarten, verzekeringen en telecomproducten krijg je geen korting. Rekeningen inzien en declareren van zorgkosten kan bij de Hema Zorgverzekering online. 

Hema zorgverzekering vergelijken

De Hema zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen kan via de zorgvergelijker hieronder. Vul eerst de gevraagde gegevens in en klik op ‘vergelijk zorgverzekeringen’. In de tweede stap kunt u ook aanvullende zorgverzekeringen meenemen in de vergelijking.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Tags

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.