Ga naar de inhoud

De Hema zorgverzekering in 2024: combinatiepolis voor € 141,75

De Hema zorgverzekering heeft in 2024 een premie van € 141,75 per maand. Kies je voor het hoogste eigen risico, dan betaal je € 124,25 per maand. Alles over de Hema basisverzekering.

Hema verkocht al onder meer autoverzekeringen, reisverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen, en sinds 2014 dus ook een zorgverzekering. De HEMA zorgverzekering loopt via zorgverzekeraar Menzis. Opvallend is dan ook dat de zorgverzekering van de Hema, genaamd Hema Basisverzekering, flink goedkoper is dan de naturapolis van Menzis zelf. Alleen de Menzis Basis Voordelig-polis, een budget zorgverzekering, is nog iets goedkoper dan de HEMA zorgverzekering. Het eigen risico van de Hema zorgverzekering mag je vooraf gespreid betalen.

Wat kost de Hema zorgverzekering in 2024?

Hema zorgverzekering

Je hebt in 2024 een zorgverzekering van de Hema vanaf € 141,75 per maand. Dat is 6,75 euro meer dan in 2023. Je hebt dan een basisverzekering met een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. Bij een vrijwillig maximaal eigen risico van 885 euro per jaar betaal je € 124,25 premie per maand. Andere risicoklassen zijn er niet. En je krijgt met je Hema zorgverzekering nog steeds een jaar lang tien procent korting op bijna alles wat je bij Hema koopt.

Ondanks de premieverhoging is de HEMA zorgverzekering nog steeds een van de goedkoopste combinatiepolissen van 2024. Alleen VinkVink en Anderzorg, die allebei eveneens via Menzis lopen, bieden een goedkopere combinatiepolis aan. Verderop in dit artikel leggen we uit wat een combinatiepolis betekent. Bekijk het overzicht van zorgpremies.

Bereken je premie van de zorgverzekering van de Hema en bekijk de dekking en vergoedingen. Weet je nog niet goed welke zorgverzekering je precies wilt? Vul dan even de Hema-pakketwijzer in.

De zorgverzekering van Hema: combinatiepolis

De zorgverzekering van de Hema is een zogeheten combinatiepolis. Dat betekent dat je zorgkosten rechtstreeks aan de zorgverlener vergoed worden als hij of zij een contract heeft met Hema (of beter gezegd zorgverzekeraar Menzis). Daar heb je als klant geen omkijken naar en je hoeft nooit iets voor te schieten. Dat is het natura-gedeelte van de zorgverzekering. Bekijk met welke zorgverleners Hema een contract heeft.

Wanneer moet je bijbetalen bij de basisverzekering van de HEMA?

Ga je naar een zorgverlener met wie HEMA/Menzis geen contract heeft? Dan krijg je maximaal 70 tot 100 procent van de nota vergoed tot een maximum van 70 tot 100 procent van wat de zorgverzekeraar betaalt gemiddeld betaalt aan een zorgverlener met wie wel een contract is afgesloten. In gewoon Nederlands: als je naar een zorgverlener gaat met die HEMA of Menzis geen contract heeft, dan moet je bijbetalen.

Die maximaal 70 procent vergoeding bij de basisverzekering van de HEMA is wel hoger dan wat VinkVink en Anderzorg hanteren. Bij de combinatiepolis van VinkVink krijg je maximaal 50 – 100 procent vergoed. Bij Anderzorg is dat maximaal 60 – 100 procent. Bekijk de zorgverzekeringskaart van de Hema zorgverzekering om in heldere taal te lezen hoe dat zit.

Bij andere combinatiepolissen, zoals OHRA en Nationale Nederlanden die aanbieden, hoef je alleen in zeer specifieke gevallen bij te betalen zoals bij GGZ-zorg. De OHRA -combinatiepolis Online Gemak kost in 2024 € 145,60 per maand.

Verder kun je met de Hema zorgverzekering alleen per maand en met een automatische incasso betalen. En je moet alles regelen via de site of app, maar je kunt ook bellen. Vergelijk zorgverzekeringen dus altijd op premies, maar ook op polisvoorwaarden en vergoedingen.

Aanvullende verzekeringen bij de Hema zorgverzekering in 2024

Naast de Hema Basisverzekering kun je nog drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen afsluiten. De aanvullende verzekeringen, met de namen Aanvullend 1 (€ 8,55,- per maand), Aanvullend 2 (€ 17,65,- per maand premie) en Aanvullend 3 (€ 33,55 per maand premie), verschillen van elkaar in de hoogte van de vergoedingen die je krijgt voor bepaalde zorg. Zo wordt fysiotherapie bij de Aanvullend-1-verzekering 6x keer vergoed. Bij Aanvullend 2 mag je 9 keer naar de fysiotherapeut en bij Aanvullend-3 12 keer. Spoedeisende zorg in het buitenland, anticonceptie en reisvaccinaties zijn bij alle drie de aanvullende zorgverzekeringen gedekt.

Lees altijd even de polisvoorwaarden door, want misschien zijn de dekking en de vergoedingen aangepast ten opzichte van 2023.

Aanvullende HEMA verzekering voor orthodontie

Alleen in de Aanvullend-3-verzekering wordt orthodontie voor kinderen tot maximaal 1500 euro vergoed. Voor orthodontie bij kinderen geldt een wachttijd van 1 jaar. Dus je hebt in 2024 alleen iets aan die dekking, als je al 2023 een Hema-zorgpolis met aanvullende verzekering-3 had. Bekijk de aanvullende zorgverzekeringen van Hema.

Vergelijk dat overzicht goed met wat andere zorgverzekeraars aan aanvullende verzekeringen bieden. Als zij bijvoorbeeld meer behandelingen voor fysiotherapie vergoeden dan de HEMA zorgverzekering, dan is die tien procent korting op je boodschappen leuk, maar ben je met een andere zorgverzekering misschien toch goedkoper uit. Vergelijk zorgverzekeringen door gratis offertes aan te vragen. Hema Zorgverzekeringen hanteert geen medische selectie voor de aanvullende zorgverzekering en de tandartsverzekeringen. Lees ook: Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken, welke heb je nodig?

Tandartsverzekeringen bij de Hema Basisverzekering

Ook de tandartsverzekeringen van Hema hebben lekker simpele namen, echt Hema dus. Ze heten Tandarts 1, Tandarts 2 en Tandarts 3. Tandarts 1 vergoedt maximaal 250 euro tandzorg per jaar, Tandarts 2 keert maximaal 500 euro per jaar uit. En met Tandarts 3 is maximaal 750 euro per jaar aan tandartskosten gedekt.

Controles worden bij alle drie de tandartsverzekeringen volledig vergoed. Voor overige behandelingen wordt tachtig procent vergoed tot het maximale bedrag. Tandzorg na een ongeval is bij alle drei de tandartsverzekeringen tot maximaal 10.000 euro gedekt. Orthodontie wordt niet vergoed via de tandartsverzekeringen, maar uitsluitend via de Aanvullend-3-verzekering. Via die aanvullende Hema-polis krijg je kosten voor orthodontie tot maximaal 1500 euro vergoed. De premies van de tandartsverzekeringen zijn:

  • Tandarts 1: € 13,60 per maand
  • Tandarts 2: € 26,- per maand
  • Tandarts 3: € 42,- per maand

Heb je tandzorg na een ongeval nodig? Dan moet je eerst toestemming voor de behandeling vragen. Bekijk het overzicht op de site. Net als bij alle zorgverzekeraars kun je tandartsverzekeringen en aanvullende verzekeringen van de Hema alleen in combinatie met een Hema basisverzekering afsluiten.

De extra’s van de Hema zorgverzekering

Bij je zorgverzekering krijg je ook de Hema-kortingskaart, die tevens je zorgpas is. Met die kortingskaart krijg je het hele jaar tien procent korting op bijna alle producten van de Hema, zelfs als die in de aanbieding zijn. Alleen op cadeaukaarten, verzekeringen en telecomproducten krijg je geen korting. Rekeningen inzien en declareren van zorgkosten kan bij de Hema Zorgverzekering online. 

Hema zorgverzekering vergelijken

De Hema zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen kan via de zorgvergelijker. Vul eerst de gevraagde gegevens in en klik op ‘vergelijk zorgverzekeringen’. In de tweede stap kunt u ook aanvullende zorgverzekeringen meenemen in de vergelijking.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4.2/5 - (8 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.