De zorgverzekering van De Amersfoortse in 2021

de zorgverzekering van De Amersfoortse

Bij De Amersfoortse houden ze van veel keuzevrijheid. Daarom biedt de zorgverzekeraar voor ondernemers een naturapolis aan en een restitutiepolis met volledige vrije zorgkeuze. Naast de basis zorgverzekering van De Amersfoortse kunt u kiezen uit vier aanvullende zorgverzekeringen en vier tandartsverzekeringen.

De Amersfoortse, opgericht in 1938, is van oudsher gespecialiseerd in inkomensverzekeringen voor ondernemers en maakt deel uit van ASR. Naar eigen zeggen is het bedrijf marktleider in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

De natura zorgverzekering van De Amersfoortse

In 2021 kunt u bij De Amersfoortse kiezen uit twee zorgverzekeringen. De eerste is de Ruime Keuze naturapolis. Daarbij krijgt u een volledige vergoeding van de rekening als u naar een zorgverlener gaat met wie De Amersfoortse een contract heeft. De Amersfoortse heeft in 2021 naar eigen zeggen met ruim 40.000 zorgverleners een contract afgesloten. Bereken je premie van de natura zorgverzekering van De Amersfoortse.

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met De Amersfoortse, dan wordt maximaal 85 procent vergoed. Dat is overigens hoger dan bij veel andere zorgverzekeraars. Die vergoeden soms tussen de 65 en 75 procent.

De restitutie zorgverzekering van De Amersfoortse

De andere basisverzekering die De Amersfoortse aanbiedt, is een restitutiepolis. Met zo’n polis heeft u volledig vrije keuze van zorgverleners heeft. Als u naar een zorgverlener gaat met wie De Amersfoortse een contract heeft, dan krijgt u honderd procent van de kosten vergoed. Bereken je premie van de restitutiepolis van De Amersfoortse.

Gaat u naar een zorgverlener met wie De Amersfoortse geen contract heeft? Dan krijgt u de rekening eveneens volledig vergoed, behalve als de zorgverlener een onredelijk hoog tarief rekent. Maar dat komt naar eigen zeggen zelden voor. Dat wettelijke tarief wordt bepaald door de Nederlandse Zorg autoriteit,

De premies van de zorgverzekering van De Amersfoortse

De premie van de restitutiepolis van De Amersfoortse bedraagt in 2021 € 147,95 per maand, vijf euro meer dan in 2020. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar dan krijgt u 25 euro per maand korting en daalt de premie naar 122,95 euro per maand. Betaalt u de premie per jaar, dan krijgt u korting.

Verder heeft De Amersfoortse met tal van werkgevers afspraken gemaakt over collectiviteitskortingen. In dat geval betaal je voor de restitutiepolis € 140,55 per maand. Dat is ook het tarief voor de zorgverzekering voor ZZP’ers.

Desondanks behoort de premie van de zorgverzekering van de Amersfoortse tot een van de hoogste van Nederland. Vergelijk daarom de premie van De Amersfoortse met andere zorgverzekeringen. De restitutieverzekering van Ohra bijvoorbeeld is in in 2021 € 126,75 euro per maand, voor hetzelfde basispakket. De restitutiepolis van Nationale Nederlanden kost € 129,44 per maand en voor de FBTO-restitutiepolis bent u maandelijks 128,50 euro kwijt. Die drie restitutiepolissen bieden eveneens vrije zorgkeuze.

Vergelijk zorgverzekeringen altijd op polisvoorwaarden, premie, klanttevredenheid en zorgkeuze. Of kijk in het overzicht van premies van zorgverzekeringen wat andere zorgverzekeraars rekenen.

Wat kost de naturapolis van De Amersfoortse?

De naturaverzekering van De Amersfoortse is goedkoper dan de restitutie zorgverzekering van De Amersfoortse. De Ruime Keuze naturapolis kost in 2021 € 126,95 per maand aan premie, exclusief collectiviteitskorting, bij een eigen risico van 385 euro per jaar. Als je werkgever is aangesloten bij een collectief van De Amersfoortse, dan betaal je als werknemer € 120,60 euro per maand aan premie. Dat is net zoveel als de zorgverzekering van De Amersfoortse voor ZZP’ers.

Aanvullende zorgverzekeringen van De Amersfoortse

Naast deze basisverzekeringen heeft u keuze uit drie aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De aanvullende zorgverzekeringen van De Amersfoortse heten Start, Extra en Uitgebreid. Die laatste polis is de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering die De Amersfoortse aanbiedt. Deze aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld 21 behandelingen voor fysiotherapie per jaar, geeft de hoogste vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar, voor brillen en lenzen, voor alternatieve geneeswijzen, voor kraamzorg en voor spoedeisende zorg buiten Europa.

Hoeveel premie u voor een aanvullende zorgverzekering betaalt, hangt af van uw leeftijd. Bij de premies voor de aanvullende zorgverzekeringen mogen verzekeraars van de wet onderscheid maken naar leeftijd. Bij de basisverzekering daarentegen geldt voor alle leeftijden dezelfde premie. Die verschillen kunnen aardig aantikken. Kinderen tot en met zeventien jaar zijn bij alle aanvullende verzekeringen gratis meeverzekerd met de hoofdverzekerde.

Tandartsverzekeringen bij De Amersfoortse

Bij De Amersfoortse kunt u de basisverzekering uitbreiden met een van de drie tandartsverzekeringen. Die heten Tand Start, Tand Extra en Tand Uitgebreid. De vergoeding bedraagt respectievelijk maximaal 250,-, tot 500 euro en tot 750 euro. Consulten en diagnostiek, vullingen, preventieve mondzorg, foto’s malen, chirurgische ingrepen en een groot deel van de verdovingen worden bij alle verzekeringen volledig vergoed tot het jaarlijkse maximum. Overige behandelingen worden voor 75 procent vergoed totdat de jaarlijkse maximale vergoeding is bereikt. Voor de Extra en Uitgebreid-tandartsverzekeringen moet u een vragenlijst invullen. Orthodontie valt bij De Amersfoortse niet onder de tandartsverzekeringen, maar onder de aanvullende verzekeringen. En ook de premies van de tandartsverzekeringen zijn leeftijdsafhankelijk.

Premies en voorwaarden op de site van De Amersfoortse zijn leidend. Bekijk voor het afsluiten van de basisverzekering de polisvoorwaarden, dekking en raadpleeg de zorgvinder.

Zorgverzekeringen van De Amersfoortse 2021 vergelijken

De zorgverzekering van De Amersfoortse vergelijken kan via de zorgvergelijker hieronder. Vul de gegevens in en klik of tik op de rode knop. In het scherm dat dan verschijnt kunt u ook uw wensen voor aanvullende zorgverzekeringen en het eigen risico invullen.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.