De zorgverzekeringen van De Amersfoortse in 2020

de zorgverzekering van De AmersfoortseBij De Amersfoortse houden ze van veel keuzevrijheid. Daarom biedt de zorgverzekeraar voor ondernemers een naturapolis aan en een restitutiepolis met volledige vrije zorgkeuze. Naast de basis zorgverzekering van De Amersfoortse kunt u kiezen uit vier aanvullende zorgverzekeringen en vier tandartsverzekeringen.

De Amersfoortse, opgericht in 1938, is van oudsher gespecialiseerd in inkomensverzekeringen voor ondernemers en maakt deel uit van ASR. Naar eigen zeggen is het bedrijf marktleider in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

In 2020 kunt u bij De Amersfoortse kiezen uit twee zorgverzekeringen. De eerste is de Ruime Keuze naturapolis. Daarbij krijgt u een volledige vergoeding van de rekening als u naar een zorgverlener gaat met wie De Amersfoortse een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met De Amerfoortse, dan wordt maximaal 85 procent vergoed. Dat is overigens hoger dan bij veel andere zorgverzekeraars. Die vergoeden soms tussen de 65 en 75 procent.

De andere basisverzekering die De Amersfoortse aanbiedt, is een restitutiepolis. Met zo’n polis heeft u volledig vrije keuze van zorgverleners heeft. Als u naar een zorgverlener gaat met wie De Amersfoortse een contract heeft, dan krijgt u honderd procent van de kosten vergoed. Gaat u naar een zorgverlener met wie De Amersfoortse geen contract heeft, dan krijgt u honderd procent van het marktconforme of wettelijk tarief vergoed. Dat wettelijke tarief wordt bepaald door de Nederlandse Zorg autoriteit, Het marktconforme tarief is wat De Amersfoortse vergoedt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Rekent de niet-gecontracteerde zorg een onredelijk hoog tarief, dan mag de Amersfoortse de rekening niet vergoeden, maar dat komt naar eigen zeggen zelden voor.

De premies van de zorgverzekering van De Amersfoortse

De premie van de restitutiepolis van De Amersfoortse bedraagt in 2020 € 142,95 per maand tegen € 133,30 per maand in 2019. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Daar gaat dan nog wel een standaard collectiviteitskorting van ruim 7 euro vanaf. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar dan daalt de premie naar 110,80 euro per maand. Betaalt u de premie per jaar, dan krijgt u korting.

Desondanks behoort de premie van de zorgverzekering van de Amersfoortse tot een van de hoogste van Nederland. Vergelijk daarom de premie van De Amersfoortse met andere zorgverzekeringen. De restitutieverzekering van Ohra bijvoorbeeld is in in 2020 € 116,50 euro per maand, voor hetzelfde basispakket. Die van Nationale Nederlanden kost € 119,08 per maand en voor de FBTO-restitutiepolis bent u maandelijks 122,50 euro kwijt. Die drie restitutiepolissen bieden eveneens vrije zorgkeuze. Vergelijk zorgverzekeringen altijd op polisvoorwaarden, premie, klanttevredenheid en zorgkeuze. Bereken de premie van de zorgverzekering van De Amersfoortse. Of kijk in het overzicht van premies van zorgverzekeringen wat andere zorgverzekeraars rekenen.

De naturaverzekering van De Amersfoortse is goedkoper. U betaalt dan € 122,50 per maand aan premie, exclusief collectiviteitskorting, bij een eigen risico van 385 euro per jaar.

Aanvullende zorgverzekeringen van De Amersfoortse

Naast deze basisverzekeringen heeft u keuze uit drie aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Dat waren er in het verleden nog vier, maar de Optimaal aanvullende en tandartsverzekeringen worden niet meer aangeboden. De huidige aanvullende zorgverzekeringen heten Start, Extra en Uitgebreid. Die laatste polis is de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering die De Amersfoortse aanbiedt. Deze aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld 21 behandelingen voor fysiotherapie per jaar, geeft de hoogste vergoeding voor brillen en lenzen, voor alternatieve geneeswijzen, voor kraamzorg en voor spoedeisende zorg buiten Europa.

Hoeveel premie u voor een aanvullende zorgverzekering betaalt, hangt af van uw leeftijd. Bij de premies voor de aanvullende zorgverzekeringen mogen verzekeraars van de wet onderscheid maken naar leeftijd. Bij de basisverzekering daarentegen geldt voor alle leeftijden dezelfde premie. Die verschillen kunnen aardig aantikken. Kinderen tot en met zeventien jaar zijn bij alle aanvullende verzekeringen gratis meeverzekerd met de hoofdverzekerde.

Tandartsverzekeringen bij De Amersfoortse

Bij De Amersfoortse kunt u de basisverzekering uitbreiden met een van de drie tandartsverzekeringen. Die heten Tand Start, Tand Extra en Tand Uitgebreid. De vergoeding bedraagt respectievelijk tot 250,-, tot 500 euro en tot 750 euro. Consulten en diagnostiek, vullingen, preventieve mondzorg, foto’s malen, chirurgische ingrepen en een groot deel van de verdovingen worden bij alle verzekeringen volledig vergoed tot het jaarlijkse maximum. Overige behandelingen worden voor 75 procent vergoed totdat de jaarlijkse maximale vergoeding is bereikt. Voor de Extra en Uitgebreidl-tandartsverzekeringen moet u een vragenlijst invullen. Orthodontie valt bij De Amersfoortse niet onder de tandartsverzekeringen, maar onder de aanvullende verzekeringen.

Premies en voorwaarden op de site van De Amersfoortse zijn leidend. Bekijk voor het afsluiten van de basisverzekering de polisvoorwaarden, dekking en raadpleeg de zorgvinder. De zorgverzekering van De Amersfoortse vergelijken op vrije zorgkeuze en premie kan hieronder.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.