De zorgverzekering van De Amersfoortse in 2019

de zorgverzekering van De AmersfoortseBij De Amersfoortse houden ze van veel keuzevrijheid. Niet alleen biedt de basisverzekering van De Amersfoortse u keuzevrijheid bij het kiezen van een zorgverlener. Naast de basis zorgverzekering van De Amersfoortse kunt u kiezen uit vier aanvullende zorgverzekeringen en vier tandartsverzekeringen. De premie van de basisverzekering is 133,30 euro per maand.

De Amersfoortse, opgericht in 1938, is van oudsher gespecialiseerd in inkomensverzekeringen voor ondernemers en maakt deel uit van ASR. Naar eigen zeggen is het bedrijf marktleider in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

De zorgverzekering van De Amersfoortse in 2019 bestaat uit een restitutiepolis waarbij u vrije keuze van zorgverleners heeft. Als u naar een zorgverlener gaat met wie De Amersfoortse een contract heeft, dan krijgt u honderd procent van de kosten vergoed. Gaat u naar een zorgverlener met wie De Amersfoortse geen contract heeft, dan krijgt u honderd procent van het marktconforme of wettelijk tarief vergoed. Dat wettelijke tarief wordt bepaald door de Nederlandse Zorg autoriteit, Het marktconforme tarief is wat De Amersfoortse vergoedt aan zorgverleners met wie het wel een contract heeft. Rekent de niet-gecontracteerde zorg een onredelijk hoog tarief, dan mag de Amersfoortse de rekening niet vergoeden, maar dat komt naar eigen zeggen zelden voor.

De premie van de zorgverzekering van De Amersfoortse

De premie van de restitutiepolis van De Amersfoortse bedraagt in 2019 133,30 euro per maand. Dat was in 2018 125,50 euro per maand. Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar dan daalt de premie naar 110,80 euro per maand. Betaalt u de premie per jaar, dan krijgt u korting.

Desondanks behoort de premie van de zorgverzekering van de Amersfoortse tot een van de hoogste van Nederland. Vergelijk daarom de premie van De Amersfoortse met andere zorgverzekeringen. De restitutieverzekering van Ohra bijvoorbeeld is in in 2019 116,30 euro per maand, voor hetzelfde basispakket. Die van Nationale Nederlanden kost 119,60 euro per maand en voor de FBTO-restitutiepolis bent u maandelijks 117,50 euro kwijt. Die drie restitutiepolissen bieden eveneens vrije zorgkeuze. Vergelijk zorgverzekeringen altijd op polisvoorwaarden, premie, klanttevredenheid en zorgkeuze. Bereken de premie van de zorgverzekering van De Amersfoortse. Of kijk in het overzicht van premies van zorgverzekeringen wat andere zorgverzekeraars rekenen.

Aanvullende zorgverzekeringen van De Amersfoortse

Naast deze basisverzekering heeft u keuze uit vier aanvullende zorgverzekeringen en vier tandartsverzekeringen. De aanvullende zorgverzekeringen heten Start, Extra, Uitgebreid en Optimaal. Die laatste polis is de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering die De Amersfoortse aanbiedt. Deze aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld 36 behandelingen voor fysiotherapie per jaar, geeft de hoogste vergoeding voor brillen en lenzen, voor alternatieve geneeswijzen, voor kraamzorg en voor spoedeisende zorg buiten Europa. Voor de aanvullende verzekering Optimaal moet u een medische vragenlijst invullen.

Hoeveel premie u voor een aanvullende zorgverzekering betaalt, hangt af van uw leeftijd. Die verschillen kunnen aardig aantikken. Kinderen tot en met zeventien jaar zijn bij alle aanvullende verzekeringen gratis meeverzekerd met de hoofdverzekerde.

Tandartsverzekeringen bij De Amersfoortse

Bij De Amersfoortse kunt u de basisverzekering uitbreiden met een van de vier tandartsverzekeringen. Die heten Start, Extra, Uitgebreid en Optimaal. De vergoeding bedraagt respectievelijk tot 250,-, tot 500 euro, tot 750 euro en tot 1500 euro per jaar. Consulten en diagnostiek, vullingen, preventieve mondzorg, foto’s malen, chirurgische ingrepen en een groot deel van de verdovingen worden bij alle verzekeringen volledig vergoed tot het jaarlijkse maximum. Overige behandelingen worden voor 75 procent vergoed totdat de jaarlijkse maximale vergoeding is bereikt. Voor de Extra, Uitgebreid en Optimaal-tandartsverzekeringen moet u een vragenlijst invullen. Orthodontie valt bij De Amersfoortse niet onder de tandartsverzekeringen, maar onder de aanvullende verzekeringen.

Premies en voorwaarden op de site van De Amersfoortse zijn leidend. Bekijk voor het afsluiten van de basisverzekering de polisvoorwaarden, dekking en raadpleeg de zorgvinder. De zorgverzekering van De Amersfoortse vergelijken op prijs, klanttevredenheid, zorgkeuze en premie kan hieronder.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.