Ga naar de inhoud

De nieuwe rechtsbijstandverzekering van de HEMA in 2023

De rechtsbijstandverzekering van de Hema is in de zomer van 2021 aangepast. Er zijn nieuwe modules toegevoegd en de polisvoorwaarden zijn verbeterd. Daardoor mag de rechtsbijstandverzekering van de HEMA zich samen met de rechtsbijstandverzekering van Inshared beste uit de test van de Consumentenbond noemen.

De rechtsbijstandverzekering van de HEMA werd in 2015 ook al eens onder handen genomen en in de zomer van 2021 dus nog een keer. Bij de rechtsbijstandverzekering van HEMA kun je nu kiezen uit vier modules: Consument & Wonen, Werk & Inkomen, Familie & Vermogen en Ongeval & Verkeer. Je kunt deze modules met elkaar combineren of afzonderlijk van elkaar afsluiten. De rechtsbijstandverzekering van de HEMA is dagelijks opzegbaar. En je kunt de polis al in het eerste jaar dagelijks opzeggen. Bekijk de polisvoorwaarden en de premie van de HEMA-rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering van de HEMA vergelijken

Via de onderstaande vergelijkinsmodule kunt u de rechtsbijstandverzekering van de HEMA vergelijken met andere rechtsbijstandverzekeringen.

Deze vergelijkingsmodule wordt aangeboden door TLG Media B.V. onder AFM-nummer 12044269. De inhoud van deze module staat los van de rest van deze website.

Geen minimumbedrag bij rechtsbijstandverzekering van de HEMA

Verder is de franchise afgeschaft. De franchise is de minimale waarde die een conflict moet hebben wil een rechtsbijstandverzekeraar je claim in behandeling nemen. Je kunt dus ook voor conflicten met een relatief kleine schade je rechtsbijstandverzekering van de HEMA inschakelen. Bekijk meer informatie over de rechtsbijstandverzekering van HEMA.

De oude rechtsbijstandverzekering van de HEMA kwam in de tests van de Consumentenbond meestal niet hoger dan een 7. Maar dankzij de verbeterde polisvoorwaarden steeg het oordeel naar een 8,3 in december 2021 en een 8 in oktober 2022. Daarmee was de rechtsbijstandverzekering van HEMA samen met die van Inshared in december 2021 de beste rechtsbijstandverzekeringen uit de test. Kijk dus ook even naar de rechtsbijstandverzekering van Inshared, want die wordt door dezelfde juridische partijen uitgevoerd.

Andere goede rechtsbijstandverzekeringen

Maar HEMA is niet de enige die een goede rechtsbijstandverzekering aanbiedt. In oktober 2022 moesten Hema en Inshared de rechtsbijstandverzekering van ANWB/Unigarant voor laten gaan, want die werd toen de beste in de test van de Consumentenbond. En in oktober 2023 kregen de rechtsbijstandverzekeringen van Nationale Nederlanden, ING en ANWB/Unigarant van onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview 5 sterren voor hun polisvoorwaarden. De 5 sterren voor prijs gingen naar de rechtsbijstandverzekeringen van De Internationale, Univé en Interpolis.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering van de HEMA?

Voorheen sloot je bij HEMA een basis rechtsbijstandverzekering af. Die dekte juridische hulp bij geschillen over producten en diensten, gewone consumentenovereenkomsten dus. Daar vallen ook zaken als het kopen, verbouwen en onderhouden van de eigen woning onder. Ook juridische geschillen rond de huurwoning en conflicten met de buren zijn gedekt. Geschillen rond vakanties, gezondheid en met financiële instellingen vallen eveneens onder de standaard rechtsbijstandverzekeringen. Bekijk de premie van de rechtsbijstandverzekering van de Hema. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen niet alleen op premies, maar ook op polisvoorwaarden. Vraag daarom gratis offertes op.

Bij de module verkeer zijn zowel kwesties over schade en letsel in het verkeer als strafzaken in het verkeer en contracten over voertuigen gedekt. Het maakt niet uit of je met je auto, motor, fiets of brommer aan het verkeer hebt deelgenomen.

Vrije advocaatkeuze bij de rechtsbijstandverzekering van de Hema

Ook bij de oude rechtsbijstandverzekering had de Hema rekening gehouden met de uitspraak van het Europese Hof van Justitie over vrije advocaatkeuze. Het Hof bepaalde in 2013 dat iedereen zelf mag kiezen wie voor hem een rechtszaak voert. Je bent dus niet verplicht een advocaat van je rechtsbijstandsverzekeraar in de arm te nemen. Ook mag je een advocaat inschakelen, als dat strikt gezien niet per se nodig is, zoals voor een procedure bij de kantonrechter. Diverse verzekeraars hebben na de uitspraak van het Hof besloten de maximale vergoeding te verlagen of te beperken als je een advocaat inschakelt, terwijl dat niet noodzakelijk is. Er is dan nog wel sprake van vrije advocaatkeuze, alleen moet je er wel meer voor betalen.

Lees voor het afsluiten van een Hema rechtsbijstandverzekering eerst de polisvoorwaarden goed door. Behalve rechtsbijstandverzekeringen verkoopt Hema onder meer ook autoverzekeringen, zorgverzekeringen, dierenverzekeringen, woonverzekeringen en reisverzekeringen. Hema biedt geen prepaid rechtsbijstand aan.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
4.3/5 - (3 stemmen)