Ga naar de inhoud

Meer premies zorgverzekering 2012 bekend

Een aantal grote zorgverzekeraars heeft dinsdag 8 november de premies voor de zorgverzekering 2012 gepubliceerd. Die komt neer op 1299 euro per jaar.

De zorgverzekeraars die vandaag hun premie voor de zorgverzekering 2012 hebben gepubliceerd zijn Agis, Zilveren Kruis Achmea, VGZ en Univé. Bij deze zorgverzekeraar gaat de premie voor een ziektekostenverzekering in 2012 omhoog naar 108,25 per maand. Vergelijk de premies voor de ziektekostenverzekering.

Zorgverzekeraars hebben tot 19 november de tijd om hun klanten een voorstel voor de premie voor de ziektekostenverzekering te sturen. Consumenten kunnen dan tot en met 31 december hun verzekering opzeggen. Voor 1 februari 2012 moet u bij een nieuwe zorgverzekeraar een nieuwe ziektekostenverzekering hebben afgesloten.

Aanvullende ziektekostenverzekering 2012 flink duurder

Inmiddels zijn ook de meeste premies voor aanvullende zorgverzekeringen bekend. Volgens vergelijkingssite Verzekeringssite.nl stijgen de premies voor de basisverzekering in 2012 gemiddeld met twee procent. Gemiddeld ligt de premie voor een basisverzekering in 2012 rond de 1285 euro per jaar, ongeveer dertig euro meer dan vorig jaar. Het kabinet was er eerder nog van uitgegaan dat de premie voor de basisverzekering 2012 nog met elf euro omhoog zou gaan. Maar de premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met tien procent. Er zijn zelfs uitschieters met een premiestijging van 40 procent.

Premie aanvullende ziektekostenverzekering blijft stijgen

Negentig procent van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering voor zorg die niet door de basisverzekering gedekt wordt. Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite, voorspelt dat de premies voor aanvullende verzekeringen steeds meer gaan stijgen. Dat komt doordat mensen die weinig zorg gebruiken een kleine of helemaal geen aanvullende verzekering zullen nemen. Consumenten die wel veel zorg nodig hebben, zullen er eerder voor kiezen om wel een aanvullende verzekering af te sluiten. Daardoor zullen zorgverzekeraars voornamelijk ‘dure’ verzekerden als klant krijgen.

5/5 - (1 stemmen)