Zorgverzekering Jaaah: nieuwe zorgverzekering voor jongeren en studenten voor € 115 euro

Jaaah. is een nieuwe zorgverzekering die in 2021 voor het eerst op de markt is gebracht. De zorgverzekering van Jaaah mikt vooral op studenten en heeft een lage premie van 115 euro per maand. Bij het hoogste eigen risico staat Jaaah in de top drie van de goedkoopste zorgverzekeringen in 2021.

logo-jaah

Jaaah. (ja, met die a’s en de punt hoort er inderdaad bij) is een nieuwe zorgverzekering. Het is een dochtermerk van zorgverzekeraar ONVZ die al sinds 1933 bestaat en dus al 88 jaar ervaring heeft met zorgverzekeringen. Jaaah richt zich qua uitstraling net als bijvoorbeeld Just, Bewuzt, StudentenGoedVerzekerd, Ziezo en Besured vooral op jongeren en studenten, maar net als alle andere zorgverzekeraars mogen ze niemand weigeren voor de basisverzekering. Alles voor je zorgverzekering regel je met een app. Bij de zorgverzekering is een tandongevallenverzekering inbegrepen. Die vergoedt tandheelkundige kosten na een ongeluk tot maximaal 10.000 euro.

Wat is de Jaaah. zorgverzekering?

Jaaah. Is een naturaverzekering waarbij je zorgkosten volledig vergoed worden als je naar een zorgverlener gaat met wie Jaaah. een contract heeft. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.

Ga je echter naar een zorgverlener met wie Jaaah geen contract heeft? Dan krijg je maar maximaal 75 procent van het tarief vergoed dat Jaaah heeft afgesproken met behandelaars met wie ze wel een contract hebben. De rest moet je zelf betalen. Ook voor thuiszorg via de wijkverpleging geldt dat je een deel van de rekening zelf moet betalen als de wijkverpleegkundige geen contract met Jaaah heeft. Wil je liever een zorgverzekering waarbij je volledig vrije artsenkeuze hebt, zonder dat je moet bijbetalen? Kies dan voor een restitutiepolis, maar die biedt Jaaah niet aan.

Hoeveel is de premie van de Jaaah zorgverzekering?

De Jaaah zorgverzekering kost in 2021 € 115 euro per maand aan premie. Dat is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Bij Jaaah kun je dat eigen risico verhogen naar maximaal 885 euro per jaar. Je krijgt dan korting op je premie en je betaalt dan € 89 euro premie per maand, een korting van 26 euro per maand. Bij het hoogste eigen risico is de Jaaah zorgverzekering de op twee na goedkoopste zorgverzekering in 2021. Alleen de zorgverzekeringen van Zekur en Ziezo Selectief zijn dan nog goedkoper. Check wel of je bij die zorgverzekeringen ook bij de zorgverleners terecht kunt door wie jij behandeld wilt worden.

Zorg wel dat je genoeg geld achter de hand hebt om in geval van nood dat hoge eigen risico zelf te betalen. Verder kun je korting op je premie krijgen als je je zorgpremie per jaar betaalt. Bereken je premie en sluit direct je nieuwe zorgverzekering af.

Aanvullende zorgverzekering bij Jaaah

Omdat een basisverzekering lang niet alle zorg vergoedt, hebben zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld. Voor de basisverzekering moeten ze iedereen als klant accepteren tegen dezelfde premie, maar bij aanvullende zorgverzekeringen mogen ze klanten selecteren.

Sommige verzekeringen hebben een heel scala aan aanvullende zorgverzekeringen, maar dat geldt niet voor Jaaah. Bij Jaaah kun je alleen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten. Je krijgt dan oefentherapie en fysiotherapie vergoed voor:

 • aandoeningen die op de lijst chronische fysiotherapie staan;
 • therapie tegen etalagebenen;
 • bij artrose in heup of knie;
 • COPD;
 • urine-incontinentie;
 • reumatoïde artritis, axiale spondyloartritis en COVID-19.

Je krijgt maximaal zes behandelingen vergoed. Ook voor de aanvullende verzekering geldt: ga je naar een zorgverlener die een contract heeft met Jaaah, dan betaalt de verzekeraar de rekening helemaal. Ga je naar een zorgverlener zonder Jaaah-contract, dan moet je een deel zelf betalen. Hoeveel dat is, verschilt per behandeling. Check dus op de site van Jaaah altijd eerst of je zorgverlener een contract heeft, of je toestemming krijgt voor deze behandeling en of je iets zelf moet betalen.

De premie voor de aanvullende zorgverzekering van Jaaah is € 5,95 per maand. Lees meer over de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Tandartsverzekering van Jaaah

Tandheelkundige zorg voor mensen boven de 18 jaar valt niet onder de basisverzekering. Jaaah biedt daarom ook een tandartsverzekering aan: Jaaah Tand. De tandartsverzekering van Jaaah vergoedt:

 • de halfjaarlijkse controle bij de tandarts;
 • vullen van gaatjes;
 • trekken van tanden of kiezen;
 • gebitsreiniging;
 • maken van röntgenfoto’s van je gebit;
 • preventief consult.

Jaaah Tand vergoedt 75% van algemene tandheelkundige zorg (inclusief materiaal- en techniekkosten), tot maximaal € 250 per kalenderjaar. De premie van de tandverzekering van Jaaah is € 11,50 per maand. Vraag je bij een tandartsverzekering altijd af of je de kosten van een behandeling niet beter uit eigen zak kunt betalen. Bekijk de premie en polisvoorwaarden van de Jaaah tandartsverzekering. Lees meer over tandartsverzekeringen.

In de zorgverzekeringskaart van Jaaah staat in helder Nederlands wat deze zorgverzekering precies inhoudt.

Jaaah zorgverzekering vergelijken

Vergelijk in de module hieronder de zorgverzekering van Jaaah met andere zorgverzekeringen. Vergelijk de premie van de basisverzekering van Jaaah in ons overzicht van zorgpremies. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Jaaah zijn leidend.

Static Template

Deel dit met je vrienden!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.