Ga naar de inhoud

Jaaah. wordt ONVZ Bewuste Keuze zorgverzekering

De zorgverzekering van Jaaah heeft in 2024 een nieuwe naam: ONVZ Bewuste Keuze. De premie voor deze zorgverzekering is 142,90 euro per maand.

Jaaah. (met 3 a’s en een punt) werd in 2021 als nieuwe zorgverzekering door zorgverzekeraar ONVZ op de markt gebracht. De zorgverzekering van Jaaah. mikte vooral op studenten en had in 2023 een premie van € 130,90 per maand. Bij het hoogste eigen risico daalde de premie naar €112,90 per maand. Daarmee hoorde Jaaah. bij de goedkoopste zorgverzekeringen in 2023. Maar in 2024 verdwijnt Jaaah. weer van de markt en gaat het merk verder als ONVZ Bewuste Keuze. ONVZ bood onder eigen naam altijd alleen een restitutiepolis aan, maar nu dus ook een budgetpolis.

Onderstaande informatie heeft nog betrekking op de Jaaah. zorgverzekering uit 2023. Lees meer informatie over de nieuwe ONVZ Bewuste Keuze in ons artikel over de zorgverzekeringen van ONVZ.

logo-jaaah zorgverzekering

Jaaah. (ja, met drie a’s en de punt hoort er inderdaad bij) is een dochtermerk van zorgverzekeraar ONVZ die al sinds 1933 bestaat en dus al 89 jaar ervaring heeft met zorgverzekeringen. Jaaah richt zich qua uitstraling net als bijvoorbeeld Just, Bewuzt, StudentenGoedVerzekerd en ZieZo, vooral op jongeren en studenten, maar net als alle andere zorgverzekeraars mogen ze niemand weigeren voor de basisverzekering. Alles voor je zorgverzekering regel je met een app. Alleen is bij de zorgverzekering de tandongevallenverzekering in 2023 niet meer inbegrepen. Die zit nu in de aanvullende zorgverzekeringen.

Wat is de Jaaah. zorgverzekering?

Jaaah. Is een naturaverzekering waarbij je zorgkosten volledig vergoed worden als je naar een zorgverlener gaat met wie Jaaah. een contract heeft. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Jaaah heeft een contract met alle huisartsen en ziekenhuizen.

Ga je echter naar een zorgverlener met wie Jaaah geen contract heeft? Dan krijg je maar maximaal 75 procent van het tarief vergoed dat Jaaah heeft afgesproken met behandelaars met wie ze wel een contract hebben. De rest moet je zelf betalen. Ook voor thuiszorg via de wijkverpleging geldt dat je een deel van de rekening zelf moet betalen als de wijkverpleegkundige geen contract met Jaaah heeft. Wil je liever een zorgverzekering waarbij je volledig vrije artsenkeuze hebt, zonder dat je moet bijbetalen? Kies dan voor een restitutiepolis, maar die biedt Jaaah niet aan.

Hoeveel is de premie van de Jaaah zorgverzekering?

De Jaaah zorgverzekering kost in 2023 € 130,90 per maand. Dat is de premie bij het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Check wel of je bij die zorgverzekeringen ook bij de zorgverleners terecht kunt door wie jij behandeld wilt worden.

Je kunt dat eigen risico verhogen naar maximaal 885 euro per jaar. Je krijgt dan korting op je premie en je betaalt dan € 112,90 euro premie per maand. Dat betekent dat de Jaaah zorgverzekering ongeveer een tientje per maand duurder is geworden ten opzichte van 2022.

Zorg ook dat je genoeg geld achter de hand hebt om in geval van nood dat hoge eigen risico zelf te betalen. Verder kun je 2% korting op je premie krijgen als je je zorgpremie per jaar betaalt. Je jaarpremie wordt dan € 1.539,36 oftewel € 128,28 op maandbasis. Bereken je premie en sluit direct je nieuwe zorgverzekering af.

Aanvullende zorgverzekering bij Jaaah

Omdat een basisverzekering lang niet alle zorg vergoedt, hebben zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen ontwikkeld. Voor de basisverzekering moeten ze iedereen als klant accepteren tegen dezelfde premie, maar bij aanvullende zorgverzekeringen mogen ze klanten selecteren.

Bij Jaaah kun je in 2023 twee aanvullende zorgverzekeringen afsluiten: Jaaah Beter en Jaaah Best. Bij Jaaah Beter kun je drie behandelingen voor fysiotherapie (online of op locatie) declareren. Verder kun je na een ongeval 14 behandelingen bij de fysiotherapeut declareren. Tandzorg na een ongeval is tot 10.000 euro verzekerd. Ook anticonceptie vanaf 21 jaar is voor maximaal 50 euro per jaar gedekt.

Ook voor de aanvullende verzekering geldt: ga je naar een zorgverlener die een contract heeft met Jaaah, dan betaalt de verzekeraar de rekening helemaal. Ga je naar een zorgverlener zonder Jaaah-contract, dan moet je een deel zelf betalen. Hoeveel dat is, verschilt per behandeling. Check dus op de site van Jaaah altijd eerst of je zorgverlener een contract heeft, of je toestemming krijgt voor deze behandeling en of je iets zelf moet betalen.

De premie voor de aanvullende zorgverzekering van Jaaah is € 4,95 per maand, een stuk goedkoper dan in 2022. Maar het kan zijn dat de vergoedingen en de dekking ook zijn aangepast. Let dus even op als je in 2022 ook al de Jaaah Beter aanvullende verzekering had. Premies, vergoedingen en polisvoorwaarden op de site van Jaaah zijn leidend. Lees meer over de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Aanvullende zorgverzekering Jaaah Best

De tweede aanvullende zorgverzekering van Jaaah is de Jaaah Best aanvullende zorgverzekering. Die is nieuw in 2023 en biedt wat meer dan de Jaaah Beter zorgverzekering. Zo krijg je onder meer 6 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, krijg je 100 procent vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland (werelddekking), is anticonceptie vanaf 21 jaar volledig vergoed en zijn ook vaccinaties voor een buitenlandse reis tot maximaal 100 euro gedekt. De premie van de Jaaah Best aanvullende zorgverzekering is 8,95 euro per jaar.

Tandartsverzekering van Jaaah

Tandheelkundige zorg voor mensen boven de 18 jaar valt niet onder de basisverzekering. Jaaah biedt daarom ook een tandartsverzekering aan: Jaaah Tand. De tandartsverzekering van Jaaah vergoedt:

  • de halfjaarlijkse controle bij de tandarts;
  • vullen van gaatjes;
  • trekken van tanden of kiezen;
  • gebitsreiniging;
  • maken van röntgenfoto’s van je gebit;
  • preventief consult.

Jaaah Tand vergoedt 75% van algemene tandheelkundige zorg tot maximaal € 250 per kalenderjaar. Tandheelkundige zorg na een ongeval wordt tot 10.000 euro vergoed. De premie van de tandverzekering van Jaaah is € 12,25 per maand. Vraag je bij een tandartsverzekering altijd af of je de kosten van een behandeling niet beter uit eigen zak kunt betalen. Bekijk de premie en polisvoorwaarden van de Jaaah tandartsverzekering. Lees meer over tandartsverzekeringen.

In de zorgverzekeringskaart van Jaaah staat in helder Nederlands wat deze zorgverzekering precies inhoudt. Op de site van Jaaah vind je een overzicht van alle zorgverzekeringen van Jaaah. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Jaaah zijn leidend.

Nieuwe aanvullende verzekering voor spoedeisende hulp in het buitenland

Ook in 2023 kun je een losse aanvullende verzekering voor spoedeisende hulp in het buitenland afsluiten, Jaaah op Reis. Als je in het buitenland met spoed naar het ziekenhuis moet, worden alleen je zorgkosten alleen vergoed tot maximaal het Nederlandse tarief. Maar in het buitenland zijn zorgkosten voor dezelfde behandeling vaak hoger. Met Jaaah op Reis wordt wereldwijd 100% vergoed voor spoedeisende zorg. Deze aanvullende zorgverzekering kost 2,55 euro per maand.

Jaaah zorgverzekering vergelijken

Vergelijk in de module hieronder de zorgverzekering van Jaaah met andere zorgverzekeringen. Vergelijk de premie van de basisverzekering van Jaaah in ons overzicht van zorgpremies. Premies, polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van Jaaah zijn leidend.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
Beoordeel dit artikel post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.