De zorgverzekering van Zorg en Zekerheid in 2020

zorgverzekering van Zorg en ZekerheidAls u een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid wilt afsluiten, heeft u in 2020 keuze uit drie basisverzekeringen en maar liefst zeven aanvullende zorgverzekeringen. Opvallend: Zorg en Zekerheid is de enige zorgverzekeraar in Nederland bij wie je je tandartsvergoeding kunt delen met je partner.

Wie is Zorg en Zekerheid?

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar uit Leiden die al bijna 200 jaar bestaat. Zorg en Zekerheid is vooral sterk in de driehoek Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Daar heeft Zorg en Zekerheid dan ook de meeste contracten met zorgverleners afgesloten. En net als bijvoorbeeld Univé, ONVZ, Salland, CZ en Menzis een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

De basisverzekering van Zorg en Zekerheid: naturapolis, restitutiepolis of combinatiepolis

Bij de voor iedereen verplichte basisverzekering kunt u bij Zorg en Zekerheid kiezen uit de de Zorg Gemak Polis, de Zorg Zeker Polis en de Zorg Vrij Polis. De Zorg Zeker Polis is een naturapolis. U mag zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat en de rekening gaat in de meeste gevallen rechtstreeks naar Zorg en Zekerheid. Als u naar een zorgverlener gaat met wie Zorg en Zekerheid een contract heeft, dan krijgt u de kosten volledig vergoed. Gaat u naar een zorgverlener met wie Zorg en Zekerheid geen contract heeft, dan krijgt u tachtig procent vergoed (voor wijkverpleging 75%) van het marktconforme tarief. Het wettelijk tarief wordt vastgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit.

Bij de restitutiepolis van Zorg en Zekerheid, de Zorg Vrij Polis, heeft u volledig vrije zorgkeuze. Ook bij zorg van een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u honderd procent vergoed.

Tenslotte heeft Zorg en Zekerheid de Zorg Gemak Polis ingevoerd. Dat is een online naturapolis Gaat u naar een zorgverlener met wie Zorg en Zekerheid geen contract heeft? Dan krijgt u 75 procent van de rekening vergoed. Deze zorgverzekering heeft dan ook een lagere premie. Spoedeisende hulp in ziekenhuizen wordt altijd volledig vergoed. Verder moet u met deze zorgverzekering al uw zaken via internet regelen. U betaalt met een automatische incasso.

Wat is de premie van de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid in 2020?

Zorg en Zekerheid heeft in 2020 de premies verhoogd. De premie voor de naturapolis Zorg Zeker is in 2020 € 120,20 per maand (was €117,94 per maand in 2019). Dat is de premie bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. U kunt korting op de premie krijgen door voor een hoger eigen risico te kiezen. Bij het hoogste eigen risico van 885 euro (385 euro verplicht en 500 euro vrijwillig eigen risico) betaalt u € 95,20 per maand. Maar lees nog even verder, want eigenlijk is er voor iedereen nog meer korting op de premie te behalen.

De premie van de Zorg Vrij restitutiepolis is in 2020 € 126,00 per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro. De premie van de Zorg Gemak Polis (de online naturapolis) is € 114,20 per maand. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan kost de Zorg Gemak polis € 89,20 per maand. De Zorg Zeker naturapolis kost dan € 95,20 per jaar. En voor de Zorg Vrij restitutiepolis bent u dan € 101,- per maand kwijt. Bereken uw premie op de site van Zorg en Zekerheid.

Korting op de premie bij Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid met die premies duurder dan bijvoorbeeld de restitutiepolis van Ohra (€ 116,50 per maand voor een zorgverzekering met volledig vrije artsenkeuze) of die van FBTO en Nationale Nederlanden. In voorgaande jaren bood Zorg en Zekerheid een hele rits doelgroepen korting op de premie van de zorgverzekering. Maar die kortingen zijn niet meer terug te vinden op de site. Je kunt alleen nog korting krijgen als je bent aangesloten bij een werkgever of vereniging met wie Zorg en Zekerheid kortingsafspraken heeft gemaakt. En die collectiviteitskorting mag in 2020 maximaal vijf procent bedragen, waar dat in 2019 nog maximaal tien procent was. Bereken hier wat voor jou de premie bij Zorg en Zekerheid wordt. Kijk ook even wat je elders betaalt voor hetzelfde basispakket. Vergelijk zorgverzekeringen niet alleen op premies, maar ook op dekking en voorwaarden, dus vraag offertes op!

Aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen bij Zorg en Zekerheid

Waar je bij andere zorgverzekeraars kunt kiezen uit drie tot vijf aanvullende verzekeringen, biedt Zorg en Zekerheid er maar liefst zeven. Dat komt omdat Zorg en Zekerheid niet met aparte tandartsverzekeringen werkt. Tandartskosten worden in een aantal gevallen vergoed via de aanvullende zorgverzekering van Zorg en Zekerheid en dat zorgt voor veel combinatiemogelijkheden. De aanvullende verzekeringen zijn samengesteld op basis van uw zorgbehoefte of op basis van uw leefsituatie. Zo heeft Zorg en Zekerheid speciale aanvullende verzekeringen voor jongeren (AV-Sure), gezinnen (AV-GeZZin en AV-GeZZin Compact) en vijftigplussers (AV-Plus). Vandaar de zeven aanvullende zorgverzekeringen.

De goedkoopste aanvullende zorgverzekering is de AV Basis met een premie van € 12,90 per maand. Die vergoedt onder meer 12 behandelingen voor fysiotherapie, hulp in het buitenland en alternatieve geneeswijzen tot maximaal 250 euro per jaar. De AV-basis verzekering biedt geen dekking voor tandheelkundige zorg. De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering is de AV-Top-polis van € 43,95 euro per maand. De AV-Gemak aanvullende verzekering is af te sluiten als je de budgetverzekering Zorg Gemak hebt afgesloten.

Tandartsvergoeding delen

Bij Zorg en Zekerheid is het als enige zorgverzekeraar in Nederland mogelijk om uw tandartsvergoeding te delen met uw partner of een andere betalende medeverzekerde. Als u dus heel weinig tandartskosten heeft en uw partner meer dan waar hij of zij volgens de vergoedingen recht op heeft, kunt u uw vergoeding delen met uw partner. U moet wel allebei dezelfde aanvullende verzekering hebben en je betaalt er maandelijks extra premie voor.

Zorgverzekering van Zorg en Zekerheid afsluiten

Bekijk voor het afsluiten van een van de zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid de polisvoorwaarden, de premie en dekking. Premies en voorwaarden op de site van Zorg en Zekerheid zijn leidend. Een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid afsluiten? Vergelijk die hieronder met andere zorgverzekeringen op prijs en keuzevrijheid.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.