De beste rechtsbijstandverzekeringen uit de test van de Consumentenbond 2014

De rechtsbijstandverzekering van DAS is ook in 2014 als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen. Drie andere rechtsbijstandverzekeringen scoorden een tiende punt lager, maar mogen zich ook ‘beste uit de test’ noemen. Ook in 2012 en 2013 kwam de DAS rechtsbijstandverzekering als beste uit de test. Dat blijkt uit de Consumentengids van mei 2014.

Consumentenbond test de beste rechtsbijstandverzekeringen

De Consumentenbond vergeleek in maart 2014 37 rechtsbijstandverzekeringen voor gezinnen op polisvoorwaarden en dekking. Daarbij werd gekeken naar de rechtsbijstand voor consumentengeschillen, arbeid en inkomen en verkeer en wonen. Daarnaast onderzocht de Consumentenbond ook of klanten tevreden waren over de rechtshulp nadat hun claims waren afgehandeld. Lees ook: Dit is nu de beste rechtsbijstandverzekering in de tests.

Beste rechtsbijstandverzekeringen uit de test

De rechtsbijstandverzekeringen van DAS kwam als beste uit de test met een 7,7 als testoordeel. Maar ook de rechtsbijstandverzekeringen van Centraal Beheer, Nationale Nederlanden en de Optimaalpolis van Univé mogen van de Consumentenbond het predikaat Beste uit de Test dragen. Zij scoorden elk een 7,6. Overigens scoren Centraal Beheer, Ohra, Nationale Nederlanden, DAS en Unive hoog in vrijwel alle onderzoeken. De Consumentenbond keek niet naar prepaid rechtsbijstand. Deze vorm van rechtsbijstand on demand bestaat pas kort en wordt door maar een paar verzekeraars aangeboden.

Meest uitgebreide rechtsbijstandverzekering

Volgens de test van de Consumentenbond is de rechtsbijstandpolis van DAS de meest uitgebreide rechtsbijstandverzekering met een goede dekking voor de verschillende rechtsgebieden. Een ander voordeel is dat DAS geen wachttijden hanteert. De Consumentenbond constateert wel dat DAS een van de duurste aanbieders is. U kunt ook zelf rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op prijs en voorwaarden.

Klantgericht verzekeren

In mei kreeg DAS Rechtsbijstand opnieuw het Keurmerk Klantgericht Verzekeringen. Dit onafhankelijke keurmerk wordt uitgereikt door de Stichting Toetsing Verzekeraars. Verzekeraars kunnen het keurmerk krijgen als zij voldoen aan strenge eisen omtrent kwaliteit en klantgerichtheid van de dienstverlening en de totstandkoming van hun producten. De stichting toetst periodiek of een verzekeraar nog aan het keurmerk voldoet. DAS was in 2010 een van de eerste verzekeraars die het keurmerk mocht ontvangen.

Lees ook de veelgestelde vragen en antwoorden over rechtsbijstandverzekeringen of bekijk welke andere verzekeringen het predikaat beste koop volgens de Consumentenbond scoren. Lees ook: rechtsbijstand bij autoverzekeringen en bekijk wat momenteel de beste verzekering voor rechtsbijstand, aansprakelijkheid, vakantie en uw huis is.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

Deel dit met je vrienden!