De zorgverzekering van CZ Direct: goedkope internet zorgverzekering in 2018

CZ Direct is het internetmerk van zorgverzekeraar CZ. Bij de zorgverzekering van CZ Direct doe je alles online, wat de premie  laag houdt.

CZ Direct is de internetverzekering van CZ. Met een premie van 105,45 euro in 2018 bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro per jaar biedt CZDirect in 2018 een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Die is overigens wel iets duurder dan in 2017. Toen bedroeg de premie 102,35 euro per maand.

Kies je voor het hoogste eigen risico van 885 euro per jaar, dan daalt de premie in 2018 naar 85,95 euro per maand. Meer risicoklassen zijn er niet. Heb je iets te declareren, dan doe je dat online of via de app. Verder biedt CZ Direct de mogelijkheid om je eigen risico gespreid te betalen. Bereken de premie van de zorgverzekering van CZ Direct.

De zorgverzekering van CZ Direct selectieve polis

De zorgverzekering van CZ Direct is een zogeheten selectieve of budget naturapolis, ook wel een zorgverzekering met gecontracteerde zorg genaamd. Dat betekent dat CZ Direct alleen de zorgkosten vergoedt als je naar een zorgverlener gaat met wie CZ Direct een contract heeft. Medicijnen bestel je online via de site van CZ. Ga je naar een zorgverlener met wie CZ Direct geen contract heeft, dan vergoedt de zorgverzekeraar in 2018 maximaal 65% van de nota tot maximaal 65% van het gemiddelde van de tarieven die CZ Direct met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken. In gewoon Nederlands: je moet dan een flink deel van de rekening zelf betalen.

Als je met een aanvullende zorgverzekering van CZ Direct naar een fysiotherapeut gaat, geldt hetzelfde. Bij een bezoek aan een fysiotherapeut met wie CZ Direct een contract heeft, krijg je 100 procent vergoed tot het maximale bedraag waarop je jaarlijks recht hebt. Bij een behandeling door een fysiotherapeut zonder CZ-Direct-contract moet je bijbetalen. Op de site van CZ (en dus niet die van CZ-Direct) staat met welke zorgverleners CZ en CZ Direct een contract hebben. Welke zorg CZ Direct vergoedt, staat in de vergoedingenwijzer. Als je de zorgpremie voor het hele jaar ineens betaalt, krijg je twee procent korting op de premie.

Aanvullende verzekeringen van CZ Direct

Omdat de basisverzekering niet alle kosten van zorg vergoedt, kun je bij CZ Direct ook een aanvullende verzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit de Basic, de Start en de Extra aanvullende verzekering. De premie van de Start-aanvullende zorgverzekering is 1,95 euro per maand. De Basic-polis kost 7,25 euro per maand premie en de Extra aanvullende verzekering kost je 16,75 euro per maand in 2018. De verschillen zitten in de dekking en de hoogte van de vergoeding. De Start-verzekering vergoedt geen alternatieve geneeswijzen, de Basic wel, maar tot 200 euro per jaar. Met de Extra verzekering kun je tot 300 euro per jaar aan kosten voor alternatieve geneeswijzen declareren. Alle drie bieden ze een vergoeding van maximaal 10.000 euro per ongeval als ongevallendekking mondzorg en krijg je 50 condooms per jaar vergoed. Let op: voor mensen boven de 30 jaar hanteert CZ Direct andere premies voor de aanvullende verzekeringen.

Bekijk de aanvullende pakketten van CZ Direct en de tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekeringen van CZ Direct

Bij CZ Direct kun je kiezen uit twee tandartsverzekeringen: Tand 1 met een premie van 8,20 euro per maand en Tand 2 met een premie van 16,25 euro per maand. Dit zijn de premiebedragen voor mensen jonger dan dertig jaar. Ben je dertig jaar of ouder, dan betaal je respectievelijk 10,20 en 19,25 euro per maand voor de tandartsverzekeringen van CZ Direct.

Ook deze tandartspolissen vergoeden 10.000 euro aan ongevallendekking voor mondzorg, maar verder verschillen de hoogtes van de diverse vergoedingen. De Tand 1-verzekering vergoedt vanaf 18 jaar 75 procent van de kosten tot een maximum van 250 euro per jaar. De Tand-2 polis vergoedt eveneens 75 procent van de tandartskosten tot een maximum van 500 euro per jaar.

Kijk voordat je een CZ Direct zorgverzekering afsluit, eerst op de site naar de premies, voorwaarden en vergoedingen. Premies op de site van CZ Direct zijn leidend. Vergelijk tandartsverzekeringen.

Bekijk ook: Beste koop verzekeringen volgens de Consumentenbond Vergelijk hieronder de zorgverzekering van CZ Direct met andere zorgverzekeringen:

De zorgverzekering van CZ Direct: goedkope internet zorgverzekering in 2018
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.