PNO Zorg in 2016: zorgverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen

Gepubliceerd op 12 november 2012. Laatst gewijzigd op 4 december 2015.

PNO Zorg, zoals PNO Ziektekosten sinds eind 2012, bestaat ruim zestig jaar en richtte zich van oudsher vooral op mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector, maar iedereen kan bij PNO Zorg een zorgverzekering afsluiten. PNO Zorg, onderdeel van zorgverzekeraar ONVZ, is al zes jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Ruim aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg

Het aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg is net als bij bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zilveren Kruis Achmea, erg ruim. Er is een basisverzekering, vijf aanvullende verzekering en vier tandartsverzekeringen. De zorgverzekering van PNO is een zogeheten restitutieverzekering. Dat houdt in dat u soms een rekening moet voorschieten en die dan moet declareren bij PNO. U heeft dan wel alle vrijheid om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Vrije artsenkeuze dus. Declareren kan online, met een app of per post.

De premie van de PNO zorgverzekering in 2016

De premie voor de PNO zorgverzekering is in 2016 gestegen naar 101,15 euro per maand (was 96,60 euro per maand in 2015) bij een wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro.  Kiest u voor het hoogste eigen risico van 885 euro dan daalt de premie naar 71,15 euro per maand.

De premies zijn inclusief 8 procent collectiviteitskorting, die voor iedereen geldt, ongeacht of je bedrijf wel of niet een collectiviteitscontract met PNO heeft. Ook ZZP’ers krijgen collectiviteitskorting bij PNOZorg. Zij worden automatisch opgenomen in de Stichting Vrienden van PNOZorg. Verder biedt PNO tien procent korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Vergelijk de zorgpremie van PNO Zorg met andere zorgverzekeringen, ga naar het overzicht van premies ziektekostenverzekeringen of vraag vrijblijvend een offerte aan voor de PNO zorgverzekering. Bekijk ook de dekking van de PNO zorgverzekering.

De aanvullende zorgverzekeringen van PNO in 2016

Bij de aanvullende verzekeringen biedt PNO de PNO Start, PNO Standaard, PNO Keuze, PNO Extra en PNO Compleet. In 2015 konden jongeren die weinig zorgkosten verwachten ook de PNO Be Young polis afsluiten, maar die wordt niet meer aangeboden. De PNO Start-verzekering biedt net iets meer dan wat er onder de basisverzekering valt, zoals negen behandelingen voor de fysiotherapeut en honderd procent vergoeding voor spoedeisende medische zorg in EU-landen. Deze aanvullende zorgverzekering kost 6,75 euro per maand. De PNO Standaard en PNO Keuze aanvullende verzekeringen bieden onder meer vergoedingen voor brillen en contactlenzen en alternatieve geneeswijzen. De premie voor de Standaard en Keuze aanvullende verzekeringen zijn respectievelijk 10,- en 20,52 euro per maand.

Met de PNO Extra aanvullende verzekering mikt PNO Zorg op gezinnen, bijvoorbeeld met een volledige vergoeding voor orthodontie. De PNO Compleet-polis is de meest uitgebreide aanvullende verzekering met de hoogste vergoeding voor bijvoorbeeld brillen en lenzen, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Voor zowel de Extra als de Compleet verzekeringen geldt een medische selectie. Voor de overige aanvullende verzekeringen geldt geen selectie. De premies zijn respectievelijk 37,30 euro per maand voor de PNO Extra zorgverzekering en 63,55 euro per maand voor de PNO Compleet verzekering.

Tandartsverzekeringen van PNO in 2016

PNO Zorg biedt vier tandartsverzekeringen: Tandarts Start, Tandarts Standaard, Tandarts Extra en Tandarts Compleet. De goedkoopste verzekering, Tandarts Start, kost 13,25 euro per maand. De premie voor de Tand Standaard verzekering kost 23,75 euro per maand. Voor de Tand Extra is de premie 36,75 euro per maand. De duurste tandartsverzekering kost 48,00 euro per maand. Orthodontie is bij de tandartsverzekeringen van PNO pas gedekt vanaf Tand Standaard. Voor de Tand Extra en Tand Compleet verzekeringen vraagt PNO een medische verklaring van uw tandarts. Ga naar de site van PNO om de polisvoorwaarden te lezen en een verzekering af te sluiten. Hieronder kunt u de PNO-zorgverzekering afsluiten of eerst vergelijken op prijs, klantwaardering en vrije zorgkeuze.

PNO Zorg in 2016: zorgverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen
5 (100%) 1 vote