PNO Zorg in 2015: zorgverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen

PNO Zorg, zoals PNO Ziektekosten sinds eind 2012, bestaat ruim zestig jaar en richtte zich van oudsher vooral op mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector, maar iedereen kan bij PNO Zorg een zorgverzekering afsluiten. PNO Zorg, onderdeel van zorgverzekeraar ONVZ, is al zes jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Ruim aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg

Het aanbod aan zorgverzekeringen bij PNO Zorg is net als bij bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zilveren Kruis Achmea, erg ruim. Er is een basisverzekering, vier aanvullende verzekering en vier tandartsverzekeringen. De zorgverzekering van PNO is een zogeheten restitutieverzekering. Dat houdt in dat u soms een rekening moet voorschieten en die dan moet declareren bij PNO. U heeft dan wel alle vrijheid om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Declareren kan online, met een app of per post.

De premie van de PNO zorgverzekering in 2015

De premie voor de PNO zorgverzekering is in 2015 gestegen naar 96,60 euro per maand bij een wettelijk verplicht eigen risico van 375 euro. Dat is 1159,20 euro per jaar. Kiest u voor het hoogste eigen risico van 875 euro dan daalt de premie naar 71,60 euro per maand.

De premies zijn inclusief 8 procent collectiviteitskorting, die voor iedereen geldt, ongeacht of je bedrijf wel of niet een collectiviteitscontract met PNO heeft. Ook ZZP’ers krijgen die korting. Verder biedt PNO tien procent korting op de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Vergelijk de zorgpremie van PNO Zorg met andere zorgverzekeringen, ga naar het overzicht van premies ziektekostenverzekeringen of vraag vrijblijvend een offerte aan voor de PNO zorgverzekering. Bekijk ook de dekking van de PNO zorgverzekering.

De aanvullende zorgverzekeringen van PNO in 2015

Bij de aanvullende verzekeringen biedt PNO de PNO Be Young-polis, de PNO Budget-polis, PNO Extra en PNO Compleet. De PNO Be Young polis is speciaal voor jongeren, die weinig extra zorgkosten verwachten. Hierbij worden onder meer zes behandelingen voor de fysiotherapeut vergoed. De premie van de PNO Be Young aanvullende verzekering is 9,60 euro per maand. Ook de PNO Budget-verzekering biedt net iets meer dan wat er onder de basisverzekering valt, zoals negen behandelingen voor de fysiotherapeut en hogere vergoedingen voor brillen en lenzen en alternatieve geneeswijzen. Deze aanvullende zorgverzekering kost 19,18 euro per maand.

Met de PNO Extra aanvullende verzekering mikt PNO Zorg op gezinnen, terwijl de aanvullende verzekering Compleet meer voor vijftig plussers bestemd is. Bij deze aanvullende verzekeringen zijn de vergoedingen voor fysiotherapie, brillen en alternatieve geneeswijzen nog hoger. De premies zijn respectievelijk 33,90 euro per maand voor de PNO Extra zorgverzekering en 60,50 euro per maand voor de PNO Compleet verzekering.

Tandartsverzekeringen van PNO in 2015

PNO Zorg biedt vier tandartsverzekeringen: Tandarts Budget, Tandarts Standaard, Tandarts Extra en Tandarts Compleet. De goedkoopste verzekering, Tandarts Budget, kost 12,50 per maand. De premie voor de Tand Standaard verzekering kost 22,50 euro per maand. Voor de Tand Extra is de premie 35,00 euro per maand. De duurste tandartsverzekering kost 45,50 euro per maand. Orthodontie is bij de tandartsverzekeringen van PNO pas gedekt vanaf Tand Standaard. Voor de Tand Extra en Tand Compleet verzekeringen vraagt PNO een medische verklaring van uw tandarts. Wie weinig tandartskosten verwacht, kiest voor de Budget-verzekering. Ga naar de site van PNO om de polisvoorwaarden te lezen en een verzekering af te sluiten.

PNO Zorg in 2015: zorgverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

nineteen + 11 =